Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NASZE WNĘTRZA W SZAROŚCIACH - zdjęcia realizacji naszych forumowiczów :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

KashaG - bardzo ładna kuchnia!!!! ja też właśnie chcę białą z szarym blatem :)

a możesz mi zdradzić jaki to blat i jakie kafle na ścianie?? :D

Lakorum płytki to włoski gres kupione na Bartyckiej. Link do płytki http://www.ceramicasanprospero.com/prodotto_scheda/V91/001/CE/00000302/RT2/7656515/Tiles/cenere_nat.aspx. Firma: Saime, kolekcja Kaleido, kolor płytki CENERE LAPP.RETT

Duś ten połysk nad płytkami to wykończenie - aluminiowa listwa - nie dalo się inaczej ponieważ pod płytkami jest karton gips i do faktycznej ściany były 2 cm (szerokość płyty i k-g), które trzeba było ukryć.

Dziękuję za miłe słowa - ten remont z budżetem jaki ma to naprawdę "sport wyczynowy" :-)

KashaG - bardzo ładna kuchnia!!!! ja też właśnie chcę białą z szarym blatem :)

a możesz mi zdradzić jaki to blat i jakie kafle na ścianie?? :D

Zapomniałam o blacie - Ikea - numerar szary , krawędzie z imitacji aluminium.

MOnisiaaa dziękuję.POstaram sie wrzucic zdjęcia ponownie.Fronty to mdf matowy.Ja nie przepadam za lakierowanym. Wg mniej bardziej pasują do nowoczesnych wnętrz , a ja stawiam na klasykę.

Martu, mi się też twoja kuchnia bardzo podoba. Widać dobry smak. Czy szary z kuchni jest też na innych ścianach?

KashaG Bardzo przyjemna ta Twoja kuchnia :) Super.

Czy fronty w niej to abstrakt i czy AGD też jest z Ikei??

Ja cały czas myślę nad blatem do mojej kuchni czy biała i blat dębowy czy biała i szary blat. Na podłodze będzie albo beton albo szary gres. A u Ciebie co jest??

Martu, mi się też twoja kuchnia bardzo podoba. Widać dobry smak. Czy szary z kuchni jest też na innych ścianach?

U Martu szary z kuchni to jest ten sam co na klatce schodowej ściana ze zdjęciami :)

Edytowane przez Monisiaaa

KashaG Bardzo przyjemna ta Twoja kuchnia :) Super.

Czy fronty w niej to abstrakt i czy AGD też jest z Ikei??

Ja cały czas myślę nad blatem do mojej kuchni czy biała i blat dębowy czy biała i szary blat. Na podłodze będzie albo beton albo szary gres. A u Ciebie co jest??

U Martu szary z kuchni to jest ten sam co na klatce schodowej ściana ze zdjęciami :)

Monisiaaa, fronty to abstrakt, AGD częściowo z Ikei, częściowo nie :-). Mieszkanie jest pod wynajem i dlatego wybrałam szary blat. Gdybym robiła dla siebie, albo wiedziała dla kogo to wybrałabym albo drewniany blat do szarej podłogi, albo do szarego blatu drewnianą podłogę (z białymi szafkami). Drewno (ciepłe odcienie) wygląda pięknie w połączeniu z szarym i białym i bardzo "ociepla" wnętrza (przykład kuchni Martu).

Witam wszystkich, bardzo proszę o wypowiedzi w sprawie: szarych ścian (dokładnie grafitowy marmur) a roletach bambusowych o kolorze ciemnego brązu (wpadającego lekko w czerwony). Nastąpiła zmiana planów a żaluzji niestety zmienić nie mogę, szare wnętrza są piękne farba czeka a mnie "olśniło" że to raczej pasować nie będzie... dlatego proszę o opinie w temacie - czym najlepiej przełamać kolor rolet bambusowych? czy dać inny kolor na ścianie z oknem - chciałabym tego uniknąć ponieważ za dużo już mam dwu-kolorowych powierzchni - ale jeśli już to czy rzymski poranek będzie ok? czy raczej nastawić się na malowanie rolety - jeśli tak to czym? czy może ktoś widział takie zdjęcia w necie - bo nie mogę nic znaleźć. No i problem dotyczy pokoju ok 11 m - w przypadku dużego salonu może nie byłoby tragedii ale w takim pokoiku nie osiągnę tak pięknego efektu. ufff, proszę o pomoc i pozdrawiam