Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NASZE WNĘTRZA W SZAROŚCIACH - zdjęcia realizacji naszych forumowiczów :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich, bardzo proszę o wypowiedzi w sprawie: szarych ścian (dokładnie grafitowy marmur) a roletach bambusowych o kolorze ciemnego brązu (wpadającego lekko w czerwony). Nastąpiła zmiana planów a żaluzji niestety zmienić nie mogę, szare wnętrza są piękne farba czeka a mnie "olśniło" że to raczej pasować nie będzie... dlatego proszę o opinie w temacie - czym najlepiej przełamać kolor rolet bambusowych? czy dać inny kolor na ścianie z oknem - chciałabym tego uniknąć ponieważ za dużo już mam dwu-kolorowych powierzchni - ale jeśli już to czy rzymski poranek będzie ok? czy raczej nastawić się na malowanie rolety - jeśli tak to czym? czy może ktoś widział takie zdjęcia w necie - bo nie mogę nic znaleźć. No i problem dotyczy pokoju ok 11 m - w przypadku dużego salonu może nie byłoby tragedii ale w takim pokoiku nie osiągnę tak pięknego efektu. ufff, proszę o pomoc i pozdrawiam

futrro, ja mam szarą sypialnię z ciemnymi, brązowymi meblami, podłogami, drzwiami, oknami i roletami. Brąz wpada właśnie w lekką czerwień. Na dodatek ostatnio zawiesiłam brązowe zasłony i wydaje mi się, że niespecjalnie się to gryzie? Szary do brązu jak najbardziej pasuje!

dziękuję Martu za odpowiedź. Rozumiem, ze to takie wgłębienie jest wyfrezowane. Próbowałam takie cuś w sklepie, ale wydawało sie niewygodne. Twoje uchwyty natomiast wydają się ok. Nie wyobrażam sobie innych uchwytów niż białe i chciałam takie aluminiowe pomalować na kolor frontów, ale to pewnie opcja niezbyt trwała. Jesli mogę prosić napisz, czy takie wgłębienia u Ciebie się sprawdzają. Jak z otwieraniem zmywarki? A może masz jakieś zdjęcie tego, jak to u Ciebie wygląda od boku? Chodzi mi o głębokość wyfrezowania.

futrro, a jaki masz kolor ram okiennych? bo jeżeli białe, to ta roleta może wyglądać średnio...w takim wypadku, chyba lepiej przemalować ją na biało...bądź przy najbliższej okazji zaplanować wymianę....ale to tylko wg mnie. nie przepadam za "czerwonym odcieniem drewna" :D

dokładnie o to mi chodzi, rama okienna jest biała:( jak nie będzie grało postaram się walczyć o malowanie żaluzji.... najpiękniejsze są wg mnie szare pomieszczenia z jasnymi dodatkami, meble owszem - mogą być w ciemnym drewnie ale na oknie żaluzja może zepsuć efekt który mi się zamarzył (skandynawski, jasny). dodam że pokój jest w kształcie prostokątu a okno na wprost drzwi wejściowych... nastawiam się powoli na zmianę/malowanie żaluzji - chyba jest jakaś farba która to pokryje... Dzięki za odpowiedzi, chciałam się właśnie upewnić czy ktoś ma podobne odczucia.

Ilona Agata

no tak, faktycznie to się komponuje, widzę że ramy okienne masz ciemne i to razem gra ja mam białe:( zamarzył mi się szary pokój z jasnymi dodatkami, zasłony może jeszcze nie wyglądałyby źle ale ta żaluzja nieszczęsna.... no nic z szarego nie zrezygnuje z żaluzji owszem, chętnie się jej pozbędę jeżeli zajdzie taka potrzeba:) nie mam wyjścia:) dzięki

dziękuję Martu za odpowiedź. Rozumiem, ze to takie wgłębienie jest wyfrezowane. Próbowałam takie cuś w sklepie, ale wydawało sie niewygodne. Twoje uchwyty natomiast wydają się ok. Nie wyobrażam sobie innych uchwytów niż białe i chciałam takie aluminiowe pomalować na kolor frontów, ale to pewnie opcja niezbyt trwała. Jesli mogę prosić napisz, czy takie wgłębienia u Ciebie się sprawdzają. Jak z otwieraniem zmywarki? A może masz jakieś zdjęcie tego, jak to u Ciebie wygląda od boku? Chodzi mi o głębokość wyfrezowania.

głębokośc frezowania na opuszek palca.Jak ma się długie paznokcie nie jest to wygodne.Generalnie nie jest wygodne i włazi tam brus.Szafki po tygodniu do mycia,ale ja nie lubię uchwytów:)

mr - ten RAL to faktycznie szary, czego nie da się odczuć na zdjęciach :( Kuchnia zapowiada się ciekawie, ale z niecierpliwością czekam na zdjęcia w lepszym świetle :)

A co powiecie na moją opcję wystroju okna w kuchni i w górnej łazience roletą drewnianą...

W obu pomieszczeniach będą akcenty drewniane - w kuchni najprawdopodobniej dębowy blat, a w łazience obudowa wanny i półka pod umywalkę i to jest spoko. Obawiam się jedynie tego czy rolety drewniane nie będą się gryzły z grafitowymi oknami - RAL 7016. Ma ktoś może takowe połączenie??

Poszukuje do mojej szarej sypialni ( na razie tylko zaplanowana:)) - narzuty na łóżko. Meble mają być białe, a dodatki jak zasłony i narzuta na łóżko w kolorze turkusu. Już przeglądnęłam sporo sklepów, ale nic mi się nie podoba. Styl ma być raczej skandynawski, więc żadne połyskujące materiały nie wchodzą w grę. Może komuś rzuciła się gdzieś w oczy taka narzuta?

W sumie to się nie przedstawiłam, a piszę pierwszy raz :)

Właśnie remontujemy mieszkanie i w pewnym momencie, zainspirowana zdjęciami w internecie wymyśliłam szary kolor w sypialni. Nie byłam do końca pewna, czy to dobry pomysł. Zaczęłam szperać po necie i co się okazuje natrafiam na ten wątek. Teraz jestem już zdecydowana :) Co więcej mój M, który projektuje łazienkę też zdecydował się na ten kolor:)

Pozdrawiam sympatyków szarości.