Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NASZE WNĘTRZA W SZAROŚCIACH - zdjęcia realizacji naszych forumowiczów :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczynki jak tylko znajdę trochę wolnego czasu postaram się załozyć swój wątek ;)

martaibartek intuicja z dekorala jest szara-szara :) Jest dość ciemna i szczerze wolałabym ton jaśniejszą do mojego ciemnego przedpokoju. Napewno nie wpada w niebieski czy fiolet. Nakłada się dość ciężko ale efekt końcowy jest ok....ładnie kryje.

Natomiast jeśli chodzi o duluxa....kupiłam do kuchni dotyk mgły, bo chciałam jasny szary....niestety dla mnie jest zbyt fioletowy. W każdym świetle wygląda inaczej ale ma nutkę fioletu.

aguleczka jestem ciekawa jak u Ciebie będzie się prezentował ten kolor. Czy ta szarość granitu jest bardzo ciemna ?

Ta farba Intuicja , o której pisze kasia sw jest naprawdę godna polecenia. Pomalowałam nią ścianę i nareszcie osiągnęłam efekt taki jakiego oczekiwałam.Wcześniej kombinowałam z mieszalnkiem i zawsze było coś nie tak.

Ooo,jak dobrze to przeczytać :) My właśnie planujemy ten kolor do przedpokoju, ale byłam ciekawa jakie są opinie tych, którzy maja go u siebie na ścianie ;) Po zrobieniu "na szaro":) sypialni, postanowiliśmy ZASZAROWAĆ przedpokój i na 99,9% będzie to "intuicja"dekorala. :)

Edak my przywiezlismy farby z No, z doswiadczenia wiemy, ze produkty tej samej marki czesto w Pl maja slabsza jakosc.;) Na pewno mozna kupic w Pl bo jedna z forumek kupowala.;)

Kasia koniecznie stworz galerie, to co nam tutaj pokazalas tylko podsycilo apetyty.:yes:;)

Co do upodoban to ja tez tak mam, ze wiele rzeczy mi sie podoba ale u siebie tego nie widzę. Uwielbiam zagladac np.do Lasche - bo tam takie cudne inspiracje, zachwycam sie sie zdjeciami wnetrz i co...podobaja mi sie strasznie ale chyba nie czulabym sie w nich najlepiej...nie wiem a moze to poprostu brak odwagi zeby tak naprawde zaszalec;)

Aaaatam chyba nie brak Ci odwagi ... (niemniej jednak dzięki zawsze miło Was gościć :) )... ja wiele forumowych domków odwiedzam, bardzo lubię, zachwycam się wnętrzami bo są spójne stylistycznie i takie dopracowane ... ale też wiele rzeczy nie widziałabym u siebie ... bo mi do wizji ogólnej nie pasują ... chociaż nie wiem czy też tak macie ale ja czasem zupełnie wariuję na drobiazg, który za nic mi do niczego nie pasuje :) ot babskie fanaberie :)

Dziewczynki jak tylko znajdę trochę wolnego czasu postaram się załozyć swój wątek ;)

martaibartek intuicja z dekorala jest szara-szara :) Jest dość ciemna i szczerze wolałabym ton jaśniejszą do mojego ciemnego przedpokoju. Na pewno nie wpada w niebieski czy fiolet. Nakłada się dość ciężko ale efekt końcowy jest ok....ładnie kryje.

Natomiast jeśli chodzi o duluxa....kupiłam do kuchni dotyk mgły, bo chciałam jasny szary....niestety dla mnie jest zbyt fioletowy. W każdym świetle wygląda inaczej ale ma nutkę fioletu.

aguleczka jestem ciekawa jak u Ciebie będzie się prezentował ten kolor. Czy ta szarość granitu jest bardzo ciemna ?

szarość granitu jest ciemna i typowo szara ciut ciemniejsza niż na tej fotce ale u mnie może jeszcze nie wyschła , dotyk mgły jest jasny szary a te wszystkie jasno szare kojażą się z niebieskim srebrnym i czy to dulux czy decoral to tak samo z decorala mam jedwabny popiel w przedpokoju i on tez wpada w nutke niebieskawa ale zastanawiałam się co do tego granitu dać biały za surowy i ten dotyk mgły idealnie pasuje wklejam tu fotke którą znalazłam w sieci i własnie dokładnie moje kolorki

http://img543.imageshack.us/img543/2071/52853037.jpg

wizualizacja mebli które zamówiłam mi się spodobała dlatego te szarości u mnie :)

http://img146.imageshack.us/img146/2237/22748323.jpg

Edytowane przez aguleczka

U mnie Intuicja wygląda m.w.tak

http://img404.imageshack.us/img404/860/p1040981c.jpg

Jest to szara szarość .Wygląda tak samo w świetle dziennym ,jak i wieczorem,bez "odskoków "w inny kolor:DZdecydowanie polecam

oo, fajnie,że dałaś fotkę :) tylko się upewniłam,że będzie to dobry wybór :)