Ilona Agata 23.08.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Dołączam się do pytania nemi, bo czeka nas malowanie wiatrołapu Boję się, że tam wszystkie szarości będą błękitne - wiatrołap jest ciemny Z tego też powodu (brak okna) zależy mi na jasnym odcieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 23.08.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 proponuje udać sie do sklepu z farbami fluggera, kupic probki 0.33 czy jakos tak (cena ok.20zl) i wymalowac sobie wiatrolap.Probki są bardzo wydajne, 20zl to nie majatek, kupic 2,3 szarosci (polecam szary deszcz, szary pył, piaszczysta wydma lub szare ziolo) i problem z glowy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 23.08.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Sprawdziłam: tikkurila optiva 20 J157 i H156(odrobinę jaśniejszy i cieplejszy od tego pierwszego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 23.08.2011 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Dziewczynki nie wiem co bym bez Was zrobiła. Ściskam gorąco. Jakby jeszcze ktoś miał jakiś pomysł please piszcie. Rasieńka a pamiętasz może co za kolorek masz na kominku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 24.08.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Dziewczynki nie wiem co bym bez Was zrobiła. Ściskam gorąco. Jakby jeszcze ktoś miał jakiś pomysł please piszcie. Rasieńka a pamiętasz może co za kolorek masz na kominku? Właśnie ten J157 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 24.08.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Jak weźmiesz kolornik NCS-a to musisz zwrócić uwagę na oznaczenie literowe. Y - to żółć, R- to czerwień (wtedy szary wpada w fioletowy) np. R50B – określa kolor tutaj podobieństwo do niebieskiego B jest równe 50% i czerwieni pozostałe 50%, zatem kolor między nimi to fiolet. Neutralne kolory są krótsze np. S1000N - N oznacza neutralny - mam taki w jadalni. Jako, że pokój jest od północy to widać szarość (uwidoczniła się szczególnie przy białych drzwiach), ale jak pokój będzie na południu to może być ten kolor zbyt biały. anetko a czym malowałaś ten pięny taras na szaro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evelin 24.08.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Polecam kolor "stalowe magnolie" od Śnieżki- bardzo jasny szary, idealnie szary. Wcześniej już wspominana w tym wątku "Intuicja" z Dekorala u mnie wyszła bez żadnych odcieni- ciemny szary. Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez Evelin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.08.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Leat lodowka to SIEMENS KI 40FP60. Acca5 wyspa ma 180x97cm i po obu stronach sa szuflady Mirela taras jest pobejcowany a na to olej , Jotun. Podobno tak sie nie robi tzn bejcy nie powinno sie laczyc z olejem ale Rasia tak zrobila u siebie i mnie osmielil;)a, u mnie wyszlo super! co do szarosci ja mam wszedzie Jotuna 3500N jak dla mnie jest super bo ani za jasny ani za ciemny no i niegdzie nie jest niebieskawy, jest szaro szary:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 24.08.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 moj SZARY salon po niewielkich modyfikacjach...korci mnie zeby przemalowac sciane za TV na limonke lub 'kwasna cytryne'...albo musze znalesc jakis fajny wazon w tym kolorze. niestety do tej pory mi sie to nie udalo...kto za przemalowaniem a kto za wazonem?? i jesli ktokolwiek widzial ktokolwiek wie GDZIE mozna kupic taki waznon czy inna ceramczna ozdobke w takich kolorach prosze o POMOC! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.08.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 http://img64.imageshack.us/img64/264/img0956dg.jpg Aneta s pięknie powiedz jak się robi takie obramowanie okna? to pewnie oczywista oczywistość ale jakoś nigdzie nie trafiłam na opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.08.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ann, jestem za wazonem - dwa wyraźne kolory we wnętrzu, gdzie sporo się dzieje, to o jeden kolor za dużo I chyba pozbyłabym się kilku żółtawych elementów z otoczenia ławy... Home&You http://home-you.com/images/bigger/5290.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.08.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 @annN52czy to Cosmo z Azzardo na suficie mieszka? właśnie stałam sie szczęśliwą właścicielką, a wkrótce posiadaczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.08.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Cronin robi sie ten otworing z drewna, tylko musisz znalezc stolarzam ktory sie tego podejmie, my szukalismy 2 lata ale warto bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 24.08.2011 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) ann,może taki ?:http://inter-deco.pl/p/19/684/wazon-rajskie-jabluszko-zolty-sredni-wazony-szklo-dekoracyjne.html ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60175134 Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.08.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Cronin robi sie ten otworing z drewna, tylko musisz znalezc stolarzam ktory sie tego podejmie, my szukalismy 2 lata ale warto bylo... dzięki myślałam że może mdf, a stolarz też to maluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.08.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 annNS2, zdecydowanie zostaw kolor na ścianie, limonka to może być za dużo dobrego dla tego wnętrza, a tak jest fajnie - kolorowo, ale nie za pstrokato Ja jestem z tych, którzy uważają, że szaleć lepiej z dodatkami, baza powinna być neutralna, bo mody i gusta się przecież zmieniają Nie zgadzam się z joliską, wielokrotnie widziałam wnętrza z kilkoma ostrymi kolorami (zwłaszcza ostatnio), wystarczy spojrzeć na mieszkanie Adama Sztaby i Doroty Szelągowskiej. Poza tym żółć i zieleń do siebie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.08.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ilono, to widziałaś też zapewne, ile u nich jest światła, przestrzeni i bieli wokół tych nasyconych kolorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.08.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Cronin ja zlecalam kompleksowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.08.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 No tak, tłem do tej ferii barw była rzeczywiście biel - w meblach i na ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 24.08.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Dziewczyny doradźcie mi proszę odnośnie mojego salonu (zdjęcie ten wątek str. 64 i 66). Aricia już pisała żeby ocieplić wnetrze, wiadomo podłoga aż sie prosi o coś miękkiego. Tylko jaki kolor i co dokładnie? Gładki szary chodniczek? Czy coś multikolororowego? Ten sam problem mam ze ścianą? Jakie to mają być obrazy, obrazki? Aricia coś pisała, ze może coś retro... Może też fajnie będą wyglądać multikolorowe? W przedpokoju mam kolorowy , kulkowy wieszak hang it all może nawiązać do tych kolorów? No i jakiego koloru kupić poduszki??? Ogólnie mam problem czy wprowadzać do tehgo wnętrza jakieś kolory czy zosytać przy bieli, szarości z akcentem czerwonego? Jeżeli to możliwe to fajnie by było zobaczyć konkretnie co macie na myśli-link do rzeczy bardzo pożądany:) Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez bluezee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts