Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NASZE WNĘTRZA W SZAROŚCIACH - zdjęcia realizacji naszych forumowiczów :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak weźmiesz kolornik NCS-a to musisz zwrócić uwagę na oznaczenie literowe. Y - to żółć, R- to czerwień (wtedy szary wpada w fioletowy)

np. R50B – określa kolor tutaj podobieństwo do niebieskiego B jest równe 50% i czerwieni pozostałe 50%, zatem kolor między nimi to fiolet. Neutralne kolory są krótsze np. S1000N - N oznacza neutralny - mam taki w jadalni. Jako, że pokój jest od północy to widać szarość (uwidoczniła się szczególnie przy białych drzwiach), ale jak pokój będzie na południu to może być ten kolor zbyt biały.

anetko a czym malowałaś ten pięny taras na szaro ?

Leat lodowka to SIEMENS KI 40FP60.

Acca5 wyspa ma 180x97cm i po obu stronach sa szuflady

Mirela taras jest pobejcowany a na to olej , Jotun. Podobno tak sie nie robi tzn bejcy nie powinno sie laczyc z olejem ale Rasia tak zrobila u siebie i mnie osmielil;)a, u mnie wyszlo super!:wiggle:

co do szarosci ja mam wszedzie Jotuna 3500N jak dla mnie jest super bo ani za jasny ani za ciemny no i niegdzie nie jest niebieskawy, jest szaro szary:rotfl:

moj SZARY salon po niewielkich modyfikacjach...korci mnie zeby przemalowac sciane za TV na limonke lub 'kwasna cytryne'...albo musze znalesc jakis fajny wazon w tym kolorze. niestety do tej pory mi sie to nie udalo...kto za przemalowaniem a kto za wazonem?? :) i jesli ktokolwiek widzial ktokolwiek wie GDZIE mozna kupic taki waznon czy inna ceramczna ozdobke w takich kolorach prosze o POMOC! :)

Picture 002.jpg

Picture 008.jpg

Ann,

jestem za wazonem - dwa wyraźne kolory we wnętrzu, gdzie sporo się dzieje, to o jeden kolor za dużo ;) I chyba pozbyłabym się kilku żółtawych elementów z otoczenia ławy...

Home&You http://home-you.com/images/bigger/5290.jpg

annNS2, zdecydowanie zostaw kolor na ścianie, limonka to może być za dużo dobrego dla tego wnętrza, a tak jest fajnie - kolorowo, ale nie za pstrokato :)

Ja jestem z tych, którzy uważają, że szaleć lepiej z dodatkami, baza powinna być neutralna, bo mody i gusta się przecież zmieniają :)

Nie zgadzam się z joliską, wielokrotnie widziałam wnętrza z kilkoma ostrymi kolorami (zwłaszcza ostatnio), wystarczy spojrzeć na mieszkanie Adama Sztaby i Doroty Szelągowskiej. Poza tym żółć i zieleń do siebie pasują :)

Dziewczyny doradźcie mi proszę odnośnie mojego salonu (zdjęcie ten wątek str. 64 i 66). Aricia już pisała żeby ocieplić wnetrze, wiadomo podłoga aż sie prosi o coś miękkiego. Tylko jaki kolor i co dokładnie? Gładki szary chodniczek? Czy coś multikolororowego? Ten sam problem mam ze ścianą? Jakie to mają być obrazy, obrazki? Aricia coś pisała, ze może coś retro... Może też fajnie będą wyglądać multikolorowe? W przedpokoju mam kolorowy , kulkowy wieszak hang it all może nawiązać do tych kolorów? No i jakiego koloru kupić poduszki??? Ogólnie mam problem czy wprowadzać do tehgo wnętrza jakieś kolory czy zosytać przy bieli, szarości z akcentem czerwonego? Jeżeli to możliwe to fajnie by było zobaczyć konkretnie co macie na myśli-link do rzeczy bardzo pożądany:) Edytowane przez bluezee