reni1980 15.09.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 kanka a co to za zajebista obudowa kominka, superowo wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 15.09.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 pasie ja uwielbiam filc kocham torebki filcowe i inne dodatki więc jak zobaczyłam to obicie to nie mogłam się oprzeć Zobaczymy jak się będzie sprawować reni to jest metalowa rama. To była dodatkowa opcja do tego konkretnego kominka, można sobie było wybrać rame lub nie brać żadnej. A że ja chciałam właśnie bardzo prosto kominek w ścianie to wzięłam tą ramę bo tak mi pasowało jak obraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 16.09.2011 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 kanka, też miałam o kominek pytać, ale mi umknęło... To napisz jeszcze co to konkretnie za model i jaka jest szerokość razem z ramą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 16.09.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Kanka, mam pytanie jeszcze o fugi na podłodze w wiatrołapie. Płytki na zdjęciu wyglądają na jasny beż jakiego koloru masz fugi? Białe czy jasny beż? Jak z utrzymaniem czystości??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 16.09.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Kanka, mam pytanie jeszcze o fugi na podłodze w wiatrołapie. Płytki na zdjęciu wyglądają na jasny beż jakiego koloru masz fugi? Białe czy jasny beż? Jak z utrzymaniem czystości??? To może zacznę od fugi. Kafle nie są beżowe. One są najbardziej białe jakie znalazłam ale one tak troche w szarość wpadają hmmm no takie dziwne są ale raczej mniej w beż . Mam fugi zdaje się białe. Co z utrzymaniem czystości to jak to z fugami wiadomo że nie są śnieżno białe już (to nawet lepiej bo kafle też nie są takie białe / białe) ale nie są też jakoś mega brudne . Nie czyszcze ich jakoś specjalnie. Na razie podłoga po prostu jest odkurzana i myta mopem. Ważne żeby fugi były jak najmniejsze jakie się tylko da przy danych kaflach. Kolor fugi dobrałabym już do konkretnej płytki bo wiesz beż może być taki że biała nie będzie pasować zależy jaki beż wybierzesz. anna kominek to firma Bronpi model volga bez ramy szerokość 130cm z ramą nie wiem ale myśle że może ma po 20-25 cm jeszcze z każdej strony ;-/ o taki http://www.kominki.ign.com.pl/?menu=produkt&id=871 Śmieje się że jest taki duży że można człowieka włożyć ale jak się w nim napali to sauna w domu normalnie http://img441.imageshack.us/img441/9981/dsc0704b.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 16.09.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 anna kominek to firma Bronpi model volga bez ramy szerokość 130cm z ramą nie wiem ale myśle że może ma po 20-25 cm jeszcze z każdej strony ;-/ Śmieje się że jest taki duży że można człowieka włożyć ale jak się w nim napali to sauna w domu normalnie Świetny jest. Ja właśnie czegoś takiego szerokiego szukam, bo mam ścianę ponad 2 metry i na całości ma być kominek... Póki co No. 1 jest Mila z Kratek. Razem z ramą ma 113,2 cm szerokości. Ten jeszcze fajniejszy by był Widzę, że masz moc 18kW. I jaką powierzchnię nim ogrzewasz? Jest płaszcz wodny? I jaka jest szyba? Gilotyna, czy "normalna" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 16.09.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 kanka9 pięknie wszystko razem się komponuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 16.09.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 kanka - no cudna ta reszta mieszkanka !!! ja też uwielbiam filc - ale mąż na kanapę się nie zgadza mówi, ze jak babcine kapcie - bez sensu !! Umywalkę w małej łazience z NY też rozważałam swojego czasu Ogólnie - super fajny dom. I nawet ten sufit znając przyczynę jego powstania nie przeszkadza A krzesła w jadalni BOSKIE !!! nie wiem czy Ci ich nie skradnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 16.09.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 kanka, kominek mój wymarzony piękny! Widzę, że jego głebokość to 59 cm, wiesz może, jaki był wymóg co do głębokości ściany, aby taki zamontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 16.09.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 To od początku Po pierwsze dziękuje za miłe słowa Po drugie "kradnijcie ile chcecie " oczywiście pomysły No i teraz kominek. Nie mamy płaszcza wodnego tylko rozprowadzenie nawiewowe do pokoi na piętrze. Odradzono nam płaszcz wodny ze względu na ogrzewanie podłogowe. Cały dom to jakieś 150 m urzytkowej. I jak się napali to naprawde gorąco nawet w zimie lufta otwieraliśmy jak grzało się w kominku a to świerzy dom był i wysychał dopiero. Ja baaardzo chciałam taki długi wąski. Nawet szerszy mógłby być Ale w rozsądnej cenie takiego dużego nie znalazłam i został ten ale na razie jesteśmy zadowoleni Szyba hmmm jaka to gilotyna a jaka normalna ? Ta nasza otwiera się do góry i chowa w "scianie" Wymóg ściany nie mam pojęcia. U nas to była zwykła ściana nośna z wystającym kominem. Masakra z resztą pomyślane ale to już wina projektu. Ta ściana co nam wyszła to zabudowa kominka. Zmniejszyła troche pokój ale nam to pasowało. Wyszła tam własnie za kominem taka duża dziura. Nie chcieliśmy żadnych pułek na drewno (nienawidze robaków ble ) więc powstał pomysł ukrycia szafy na dvd itp rzeczy za panelami szklanymi Także mają teraz nie tylko funkcję ozdobną A że moj mąż bardzo lubi szkło i troche jego pomysłów szklanych w domu będzie to takie cuś powstało u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 16.09.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 kanka, czyli gilotynę masz Normalna, to taka jak w szafkach kuchennych, otwierana na bok... A dlaczego odradzali płaszcz przy ogrzewaniu podłogowym? Bo u mnie miał być płaszcz i grzejniki kanałowe, a teraz jest opcja, że bez grzejników, tylko wszędzie podłogówka... Czy to wyklucza płaszcz wodny? I przy okazji pytanie o podłogówkę do tych, co mają i do tych, co wiedzą... Czy można zrobić przy podłogówce tak, jak przy kaloryferach, że w niektórych poemiszczeniach się grzeje a w niektorych jest "zakręcona". Bo wtedy mogłabym grzać kominkiem w części otwartej domu, a dobrzewać podłogówką (gazem) w części nocnej, gdzie ciepło z kominka nie dotrze... Kurcze, to chyba nie wątek na takie dyskusje Zapytam też u siebie i tam proszę o odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 16.09.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 odpowiem Ci u Ciebie ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 16.09.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Jak by jeszcze były jakieś pytania do mnie albo ktoś chciał poplotkować czy coś mojego zobaczyć to zapraszam do mojego dziennika który włąśnie założyłam (tzn tak myśle bo jeszcze jakoś nie rozgryzłam jak to wszystko działa ;-/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 16.09.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 A gdzie ten dziennik znajdziemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 16.09.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 przy moim niku jak rozwiniesz to możesz i wiadomość napisać i zobaczyć dziennik itp Tylko kurcze jeszcze go nie obcykałam bo cholerka jak się dodaje nowe wpisy ;-/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 19.09.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 kanka9 chałupę to masz przecudną! Zazdraszczam wielce, oczywiście tak pozytywnie Czekam na galerię bo jest na co patrzeć. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.09.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 kanka9 i ja odnalazłam dziennik . Z radością czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 20.09.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 kanka jest ślicznie Czekam na więcej i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.09.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 To chyba tutaj zapytam o szare: szare Masto z ParadyżaCzy możecie się wypowiedzieć na ich temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 22.09.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 (edytowane) To jeszcze dzisiejsze pytanie o szare płytki: Orientale z Nowej Gali ....co sądzicie? Edytowane 22 Września 2011 przez Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts