Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NASZE WNĘTRZA W SZAROŚCIACH - zdjęcia realizacji naszych forumowiczów :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pasie ja uwielbiam filc ;-) kocham torebki filcowe i inne dodatki więc jak zobaczyłam to obicie to nie mogłam się oprzeć ;-) Zobaczymy jak się będzie sprawować

reni to jest metalowa rama. To była dodatkowa opcja do tego konkretnego kominka, można sobie było wybrać rame lub nie brać żadnej. A że ja chciałam właśnie bardzo prosto kominek w ścianie to wzięłam tą ramę bo tak mi pasowało jak obraz ;-)

Kanka, mam pytanie jeszcze o fugi na podłodze w wiatrołapie. Płytki na zdjęciu wyglądają na jasny beż jakiego koloru masz fugi? Białe czy jasny beż? Jak z utrzymaniem czystości???

To może zacznę od fugi. Kafle nie są beżowe. One są najbardziej białe jakie znalazłam ;-) ale one tak troche w szarość wpadają hmmm no takie dziwne są ale raczej mniej w beż . Mam fugi zdaje się białe. Co z utrzymaniem czystości to jak to z fugami wiadomo że nie są śnieżno białe już (to nawet lepiej bo kafle też nie są takie białe / białe) ale nie są też jakoś mega brudne . Nie czyszcze ich jakoś specjalnie. Na razie podłoga po prostu jest odkurzana i myta mopem. Ważne żeby fugi były jak najmniejsze jakie się tylko da przy danych kaflach. Kolor fugi dobrałabym już do konkretnej płytki bo wiesz beż może być taki że biała nie będzie pasować zależy jaki beż wybierzesz.

anna kominek to firma Bronpi model volga bez ramy szerokość 130cm z ramą nie wiem ale myśle że może ma po 20-25 cm jeszcze z każdej strony ;-/

o taki

http://www.kominki.ign.com.pl/?menu=produkt&id=871

Śmieje się że jest taki duży że można człowieka włożyć ;-) ale jak się w nim napali to sauna w domu normalnie ;-)

http://img441.imageshack.us/img441/9981/dsc0704b.jpg

Uploaded with ImageShack.us

anna kominek to firma Bronpi model volga bez ramy szerokość 130cm z ramą nie wiem ale myśle że może ma po 20-25 cm jeszcze z każdej strony ;-/

Śmieje się że jest taki duży że można człowieka włożyć ;-) ale jak się w nim napali to sauna w domu normalnie ;-)

Świetny jest. Ja właśnie czegoś takiego szerokiego szukam, bo mam ścianę ponad 2 metry i na całości ma być kominek... Póki co No. 1 jest Mila z Kratek. Razem z ramą ma 113,2 cm szerokości. Ten jeszcze fajniejszy by był ;)

Widzę, że masz moc 18kW. I jaką powierzchnię nim ogrzewasz? Jest płaszcz wodny? I jaka jest szyba? Gilotyna, czy "normalna" ?

kanka - no cudna ta reszta mieszkanka !!!

ja też uwielbiam filc - ale mąż na kanapę się nie zgadza :( mówi, ze jak babcine kapcie - bez sensu !!

Umywalkę w małej łazience z NY też rozważałam swojego czasu ;)

Ogólnie - super fajny dom. I nawet ten sufit znając przyczynę jego powstania nie przeszkadza ;)

A krzesła w jadalni BOSKIE !!! nie wiem czy Ci ich nie skradnę.

To od początku ;-)

Po pierwsze dziękuje za miłe słowa ;-)

Po drugie "kradnijcie ile chcecie " oczywiście pomysły ;)

No i teraz kominek.

Nie mamy płaszcza wodnego tylko rozprowadzenie nawiewowe do pokoi na piętrze. Odradzono nam płaszcz wodny ze względu na ogrzewanie podłogowe. Cały dom to jakieś 150 m urzytkowej. I jak się napali to naprawde gorąco nawet w zimie lufta otwieraliśmy jak grzało się w kominku a to świerzy dom był i wysychał dopiero.

Ja baaardzo chciałam taki długi wąski. Nawet szerszy mógłby być ;-) Ale w rozsądnej cenie takiego dużego nie znalazłam i został ten ale na razie jesteśmy zadowoleni ;-)

Szyba hmmm jaka to gilotyna a jaka normalna ? :p Ta nasza otwiera się do góry i chowa w "scianie"

Wymóg ściany nie mam pojęcia. U nas to była zwykła ściana nośna z wystającym kominem. Masakra z resztą pomyślane ale to już wina projektu. Ta ściana co nam wyszła to zabudowa kominka. Zmniejszyła troche pokój ale nam to pasowało. Wyszła tam własnie za kominem taka duża dziura. Nie chcieliśmy żadnych pułek na drewno (nienawidze robaków ble :sick:) więc powstał pomysł ukrycia szafy na dvd itp rzeczy za panelami szklanymi ;-) Także mają teraz nie tylko funkcję ozdobną ;-) A że moj mąż bardzo lubi szkło i troche jego pomysłów szklanych w domu będzie ;-) to takie cuś powstało u nas ;-)

kanka, czyli gilotynę masz ;) Normalna, to taka jak w szafkach kuchennych, otwierana na bok...

A dlaczego odradzali płaszcz przy ogrzewaniu podłogowym? Bo u mnie miał być płaszcz i grzejniki kanałowe, a teraz jest opcja, że bez grzejników, tylko wszędzie podłogówka... Czy to wyklucza płaszcz wodny? I przy okazji pytanie o podłogówkę do tych, co mają i do tych, co wiedzą... Czy można zrobić przy podłogówce tak, jak przy kaloryferach, że w niektórych poemiszczeniach się grzeje a w niektorych jest "zakręcona". Bo wtedy mogłabym grzać kominkiem w części otwartej domu, a dobrzewać podłogówką (gazem) w części nocnej, gdzie ciepło z kominka nie dotrze... Kurcze, to chyba nie wątek na takie dyskusje :roll: Zapytam też u siebie i tam proszę o odp :)