salik 03.11.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Jak najlepiej zamocować rynny przy dachu bezokapowym?Dach dwuspadowy, nachylenie dachu to 40 stopni.Rynny będą (najprawdopodobniej) stalówkami Galeco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.11.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Normalnie tak jak na gzymsie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.11.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 ja mogę powiedzieć tylko pod kątem wizualnym - mogą być przymocowane zaraz przy końcu dachu, czyli jakby odstają od bryły - takie rozwiązanie będzie u nas. Koleżanka ma z kolei rynny położone na występie i idą schowane w ociepleniu. To drugie po pierwsze powoduje, że dom wygląda tak, że jest prostokąt a na tym trochę mniejszy w podstawie trójkąt (u koleżanki celowo było tak projektowane). Ja osobiście bałam się chowania rynny w ocieplenie. Powinnam mieć zdjęcia jednego i drugiego. Jak chcesz, to daj maila i prześlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts