modulor 19.02.2004 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 aha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariowu 20.02.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Na stronie internetowej firmy DeLonghi znajdziesz świetny programik który umożliwi ci właściwie dobrać moc grzejnikówSam z niego skorzystałem i później skonsultowałem to z fachowcem i wyszło OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 20.02.2004 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 stronka jest tu http://www.delonghi.pl/programy/ programik tez ...zassałem i wywala jakiś bład przy rozpakowywaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.02.2004 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 stronka jest tu http://www.delonghi.pl/programy/ programik tez ...zassałem i wywala jakiś bład przy rozpakowywaniu Tez probowalem i... wychodzi, że nie ma nic za darmo. Bezpieczniej nie ściągać i nie rozpakowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 20.02.2004 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 no właśnie u mnie też nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 20.02.2004 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Spróbujcie wielokrotnie polecany na forum program OZC ze strony http:// http://www.sankom.pl/download.htm#Wersje%20firmowe Za darmo i działa I możecie ściągnąć program od firmy w której może kupicie grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 20.02.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Adamos48 chłopie miałes nam cos zeskanować i umieścić, tylko przypominam jakby copozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 21.02.2004 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 miałem ,ale po zeskanowaniu kiepsko widać bedę próbował w poniedziałek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ambaran bez loginu 22.02.2004 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Pobrałem delonghi i odpoaliłem. Nie macie czego żałować za u was nie chodzi. Na początek trzeba podać zapotrzeboanie na kW-aty na m2 lub m3. Można też określic że mieszkamy w szeregówce średnio ocieplonej a wtedy program zasugeruje ile watów nam potrzeba. Chodzi chyba raczej aby program na podstawie naszych danych o przegrodach przeszkleniu itd. policzył zapotrzebowanie na kWna m2 lub m3. Cyfrę pomnożyć przez metry wszyscy z nas potrafią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 23.02.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Nie jestem pewien czy powinienem bo jest on dla instalatorów ale mam bardzo prosty sposób doboru grzejników płytowych wraz z wymiarami Pierwszych dziesięciu chętnych gratis następni stawiają piwo w kawiarni klubowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 23.02.2004 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Z ta tempeartura to wydaje sie troche wiecej zamieszania niz potrzeba. Sterowanie moca realizuje sie przez kilka czynnikow: 1. wielkosc grzejnikow 2. przeplyw 3. temp. zasilania. Wiadomo, ze minimalizacja temp. zasilania i przeplywu to dobrze dla instalacji Wiadomo, ze minimalizacja temp. zasilania to dobrze dla komfortu Wiadomo, ze minimalizacja wielkosci grzejnikow do dobrze dla portfela Jesli komus wystarcza male grzejniki to dobrze, jesli kupi za duze to zainwestuje wiecej ale nie sa to pieniadze wyrzucone w bloto jesli zas przyoszczedzi to moze (podkreslam MOZE) sie okazac ze chcial miec instalacje 70/55 a ma 80/65 np. Na ekonomie zuzyc najwiekszy wplyw maja wlasnosci scian, okien i wentylacji. Zas taki czy inny dobor grzejnikow skutkuje zmiana komfortu i trwalosci instalacji. Niedawno sledzilem na lamach jednego z czasopism dyskusje na temat zalet i wad instalacji z malym przeplywem. Kwestia gustu i pieniedzy. Na pewno sugerowane w normach budowlanych wielu panstw projektowanie CO z nastawieniem na konwersje w przyszlosci na 55 st C ma sens w koncu grzejniki nie zuzywaja sie tak szybko jak kotly wiszace szczegolnie grzejniki aluminiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ElaB 26.02.2004 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 No to jestem darmo czy za piwko na konsultacje? Ale ja pije tylko Guines! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość art9 26.02.2004 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Jeżeli kogoś interesuje http://www.regulus.com.pl/polska/dobor_grzejnika.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 26.02.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 EluB niestety mam to zeskanowane w komputerze i mogę to przesłać tylko e-mailem brak linków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts