robinf 03.11.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 (edytowane) Witam, posiadam piec ze stąporkowa firmy termo-tech, rok budowy 2001, typ UKN, moc 22 kW. Czytałem temat o ekonomicznym spalaniu węgla kamiennego: Kliknij tutaj. Bardzo chciałbym palić w ten sposób. Mam jednak pytanie, czy mój piec nadaje się do palenia od góry?. W instrukcji, którą sciągnąłem z Tej strony wynika, że mój piec jest kotłem dolnego spalania. Do tej pory paliłem od dołu. Czy jest w ogóle możliwość palenia w tym piecu od góry? Pozdrawiam, robinf Edytowane 3 Listopada 2010 przez robinf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdk 03.11.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 (edytowane) Najlepiej zadaj to pytanie we wskazanym wątku. tam jest grupa osób które podpowiadają jak przerobić ew. kocioł lub określą czy się nadaje lub nie. PS. Teraz zajrzałem do tej instrukcji. We wspomnianym wątku jest już opis przeróbki kotła o podobnej budowie. Przeczytaj cały wątek to się dowiesz co i jak. Szkoda zakładać nowy wątek i pisać o tym samym. Edytowane 3 Listopada 2010 przez robdk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vamirek 21.11.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 UWAGA ! Tak wygląda piec ze Stąporków TERMO-TECH po kilku latach exploatacji UKN - 14 kWhttps://picasaweb.google.com/vamirek/TakWygladaPiecZeStaporkowaZFirmyTERMOTECHPoKilkuLatachExploatacji?authuser=0&feat=directlink[/url] cały zardzewiały totalnie !!! .. puściły spawy środkowych drzwiczek . Nie sposób tego naprawić / kupić Piec zamontowany w suchym i przewiewnym miejscu w 2007 r. - Niebawem się rozleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts