Kate25 03.11.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Witam Jak niektórym forumowiczom wiadomo miałam pytanie odnośnie 2 taryfy przy nowym liczniku. znajomy założył tylko zegar i ustawił go aby się włączył w godzinach 2 taryfy i podobno licznik sam sobie ją mieży a zegar tylko po to żeby się piece nie włączały w ciągu dnia . Ja to tak rozumiem ale co teraz gdy nam czas zmienili o godz to trzeba go przestawić czy ma zostać tak jak jest. ?? I czy licznik sam sobie zmienia godz?? Pozdrawiam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 05.11.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 (edytowane) II taryfa chodzi wg czasu zimowego przez cały rok.Poprawka.ZEORK Skarżysko podaje w taryfie jak wyżej (inny czas dla lata inny dla zimy = przez cały rok wg czasu zimowego)TAURON podaje tylko jeden czas 22.00-6.00 i 13.00-15.00 (dla taryfy G12) oraz 21.00-7.00 i 13.00-15.00 (dla taryfy G12e) czyli uwzględnia zmianę czasu.Wniosek - trzeba zasięgnąć informacji w lokalnym Zakładzie Energetycznym Edytowane 8 Grudnia 2010 przez krzysztofj nowe informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 08.12.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 I jeszcze jedno.Liczyłem opłacalność rozliczania w II taryfie. jest to opłacalne jeśli co najmniej 22% całkowitego zużycia energii przypada na II taryfe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts