Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

styropian ale jakiej firmy?

flatronka

Recommended Posts

• 1 year później...
Osobiście jestem zwolennikiem markowych rzeczy. Także w budowlance a może przedewszytskim i nie ma to nic ze snobizmu. chodzi mi o jakość a oraz pewność wyboru. Oczywiście może uda ci się kupić dobry - nie markowy, ale może się nie udać, szanse są na polskim rynku duże. I dlatego metodę prób i blędów przy inwestycji na lata odradzałbym. Reasumując warto zapłacić więcej

szary Yetico kiepski .na 3 płyty w paczce 1 wybrzuszona i niestety reklamacji nie uznają bo podobno wszystko jest w zgodzie z normami technologicznymi.

2 ostatnie dostawy termoorganiki platinium + - niby super ma być prościutki i w ogóle - a płyty dość krzywe.

Może jest to spowodowane końcem sezonu i producenci się nie wyrabiają i co się wytnie to sprzedają? :)

Jak kilka razy na początku roku brałem ten sam styro, to nie było powodów do narzekań: prosty, frezy pasowały - nic do zarzucenia.

Pozdrawiam

2 ostatnie dostawy termoorganiki platinium + - niby super ma być prościutki i w ogóle - a płyty dość krzywe.

Może jest to spowodowane końcem sezonu i producenci się nie wyrabiają i co się wytnie to sprzedają? :)

Jak kilka razy na początku roku brałem ten sam styro, to nie było powodów do narzekań: prosty, frezy pasowały - nic do zarzucenia.

Pozdrawiam

Ja też mam dylemat. W projekcie ma na ocieplenie fundamentów EPS 100 gr.5cm. Będę kładł 10cm ze względu na mniejszą różnicę pomiędzy bloczkami i ścianą. Zastanawiam się nad styropianem Izolbetu (lambda 0,037w/mk), Knauf, Termoorganika(0,039-0,040 w zależności od rodzaju styropianu)

Jaki byście wybrali?

Ja też mam dylemat. W projekcie ma na ocieplenie fundamentów EPS 100 gr.5cm. Będę kładł 10cm ze względu na mniejszą różnicę pomiędzy bloczkami i ścianą. Zastanawiam się nad styropianem Izolbetu (lambda 0,037w/mk), Knauf, Termoorganika(0,039-0,040 w zależności od rodzaju styropianu)

Jaki byście wybrali?

Na pewno nie wziąłbym izolbetu.

Pozdrawiam

Wszystko spowodowane jest tym, że styropian jest cięty za szybko. Nie ma czasu na wyschnięcie i z biegiem czasu kurczy się i krzywi. Zawsze chwaliłem termoorganikę była prosta bez większych zniekształceń pod warunkiem że nie była składowana dużej na budowie lub składzie budowlanym.

Na swoją budowę kupiłem styropian z rocznym wyprzedzenie. Po rozpakowaniu paczek po prostu tragedia. Nie dość że krzywy to jeszcze czasami ponad 1cm rozbieżności na wymiarze.

Reklamację powinni przyjąć. Ale wiąże się to z przerwą w wykonywaniu docieplenia. Czasami jest to większa strata niż te krzywe gów..

Ja na podłogę kładłem styropian Genderka.

Polecała go ekipa która kładzie. Oni dostarczali styropian, a ja za niego płaciłem (co prawda płaciłem od m2 położonego styropianu, ale wcześniej ustaliliśmy co będą układać i w jakiej cenie).

Jak patrzyłem jak układali, to moim zdaniem był ok.

Gość Arturo72
Ja na podłogę kładłem styropian Genderka.

Polecała go ekipa która kładzie. Oni dostarczali styropian, a ja za niego płaciłem (co prawda płaciłem od m2 położonego styropianu, ale wcześniej ustaliliśmy co będą układać i w jakiej cenie).

Jak patrzyłem jak układali, to moim zdaniem był ok.

Genderką obcykałem praktycznie całą budowę i to różnym typem styro np.EPS200 na płytę,Fasada Max na obrzeża,Fasada Extra Plus z frezem na ściany,Fasada na strop i do żadnego typu styropianu nie mam zastrzeżeń.

Jednym słowem polecam :)

Genderką obcykałem praktycznie całą budowę i to różnym typem styro np.EPS200 na płytę,Fasada Max na obrzeża,Fasada Extra Plus z frezem na ściany,Fasada na strop i do żadnego typu styropianu nie mam zastrzeżeń.

Jednym słowem polecam :)

Genderka jest słabym styropianem. miękkie to i kruche:)

Pewnie zależy od fabryki

• 4 months później...
  • 4 weeks później...