flatronka 03.11.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 witam no właśnie jak w temacie. Musimy kupić styropian na podłogę, ale nie wiemy jakiej firmy. Na nasz dom Termo Organika wychodzi drożej o 900 zł od Styropaku. Czy jest sens zapłacić więcej? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 03.11.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Poczytaj o ich parametrach. A producentów jest wielu. Czasami Ci mniejsi mogą oferować dużo lepszy towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubnik 15.10.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Osobiście jestem zwolennikiem markowych rzeczy. Także w budowlance a może przedewszytskim i nie ma to nic ze snobizmu. chodzi mi o jakość a oraz pewność wyboru. Oczywiście może uda ci się kupić dobry - nie markowy, ale może się nie udać, szanse są na polskim rynku duże. I dlatego metodę prób i blędów przy inwestycji na lata odradzałbym. Reasumując warto zapłacić więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tercjuszek 15.10.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Niestety z pewnego źródła wiem, że styropian jest w Polsce bardzo słaby, także rzeczywiście lepiej dopłacić przy zakupie niż potem przy rachunkach za ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 15.10.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 szary Yetico kiepski .na 3 płyty w paczce 1 wybrzuszona i niestety reklamacji nie uznają bo podobno wszystko jest w zgodzie z normami technologicznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 16.10.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 szary Yetico kiepski .na 3 płyty w paczce 1 wybrzuszona i niestety reklamacji nie uznają bo podobno wszystko jest w zgodzie z normami technologicznymi. 2 ostatnie dostawy termoorganiki platinium + - niby super ma być prościutki i w ogóle - a płyty dość krzywe. Może jest to spowodowane końcem sezonu i producenci się nie wyrabiają i co się wytnie to sprzedają? Jak kilka razy na początku roku brałem ten sam styro, to nie było powodów do narzekań: prosty, frezy pasowały - nic do zarzucenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi25 16.10.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 2 ostatnie dostawy termoorganiki platinium + - niby super ma być prościutki i w ogóle - a płyty dość krzywe. Może jest to spowodowane końcem sezonu i producenci się nie wyrabiają i co się wytnie to sprzedają? Jak kilka razy na początku roku brałem ten sam styro, to nie było powodów do narzekań: prosty, frezy pasowały - nic do zarzucenia. Pozdrawiam Ja też mam dylemat. W projekcie ma na ocieplenie fundamentów EPS 100 gr.5cm. Będę kładł 10cm ze względu na mniejszą różnicę pomiędzy bloczkami i ścianą. Zastanawiam się nad styropianem Izolbetu (lambda 0,037w/mk), Knauf, Termoorganika(0,039-0,040 w zależności od rodzaju styropianu) Jaki byście wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 16.10.2012 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Ja też mam dylemat. W projekcie ma na ocieplenie fundamentów EPS 100 gr.5cm. Będę kładł 10cm ze względu na mniejszą różnicę pomiędzy bloczkami i ścianą. Zastanawiam się nad styropianem Izolbetu (lambda 0,037w/mk), Knauf, Termoorganika(0,039-0,040 w zależności od rodzaju styropianu) Jaki byście wybrali? Na pewno nie wziąłbym izolbetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 17.10.2012 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 2 ostatnie dostawy termoorganiki platinium + - niby super ma być prościutki i w ogóle - a płyty dość krzywe. Może jest to spowodowane końcem sezonu i producenci się nie wyrabiają i co się wytnie to sprzedają? Jak kilka razy na początku roku brałem ten sam styro, to nie było powodów do narzekań: prosty, frezy pasowały - nic do zarzucenia. Pozdrawiam Wszystko spowodowane jest tym, że styropian jest cięty za szybko. Nie ma czasu na wyschnięcie i z biegiem czasu kurczy się i krzywi. Zawsze chwaliłem termoorganikę była prosta bez większych zniekształceń pod warunkiem że nie była składowana dużej na budowie lub składzie budowlanym. Na swoją budowę kupiłem styropian z rocznym wyprzedzenie. Po rozpakowaniu paczek po prostu tragedia. Nie dość że krzywy to jeszcze czasami ponad 1cm rozbieżności na wymiarze. Reklamację powinni przyjąć. Ale wiąże się to z przerwą w wykonywaniu docieplenia. Czasami jest to większa strata niż te krzywe gów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 17.10.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Ja na podłogę kładłem styropian Genderka. Polecała go ekipa która kładzie. Oni dostarczali styropian, a ja za niego płaciłem (co prawda płaciłem od m2 położonego styropianu, ale wcześniej ustaliliśmy co będą układać i w jakiej cenie). Jak patrzyłem jak układali, to moim zdaniem był ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 17.10.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Ja mam TO 20 grafit kupiony w lipcu produkowany w czerwcu i jest ok. Nie jest szlifowany prosty chwala go. PS. Jak kołkowac styro na płycie czy na łaczeniach płyt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 19.10.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Jak chcesz kołkować to na płycie. Wyfrezuj i zaślepka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 19.10.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 i tak robię daje 2 kołki na płycie (płyta klejona na wianuszek i 3 placki w srodku) i daje zaślepke styropianową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raźny 20.10.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Kupiłem Styrmann 040 fasada 15cm bez frezu. Jak dojedzie na budowę to napiszę co i jak. Cena na 20 października 2012 r. - 145 brutto za 1m3 z transportem na budowę. Zakupione 19m3 Czy będzie prosty? Czy ma faktycznie te 040??Mam nadzieję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.10.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Ja na podłogę kładłem styropian Genderka. Polecała go ekipa która kładzie. Oni dostarczali styropian, a ja za niego płaciłem (co prawda płaciłem od m2 położonego styropianu, ale wcześniej ustaliliśmy co będą układać i w jakiej cenie). Jak patrzyłem jak układali, to moim zdaniem był ok. Genderką obcykałem praktycznie całą budowę i to różnym typem styro np.EPS200 na płytę,Fasada Max na obrzeża,Fasada Extra Plus z frezem na ściany,Fasada na strop i do żadnego typu styropianu nie mam zastrzeżeń. Jednym słowem polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 22.10.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Genderką obcykałem praktycznie całą budowę i to różnym typem styro np.EPS200 na płytę,Fasada Max na obrzeża,Fasada Extra Plus z frezem na ściany,Fasada na strop i do żadnego typu styropianu nie mam zastrzeżeń. Jednym słowem polecam Genderka jest słabym styropianem. miękkie to i kruche:) Pewnie zależy od fabryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raźny 16.03.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Styrman 040 fasada 15cm bez frezu. Płyty proste. Wszystko ok. Także polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gombro 09.04.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 generalnie najlepiej kupować materiał bud. w tym styropian od znanych firm, liderów branży super jeśli produkt posiada certyfikaty np. rekomendacje Instytutu Techniki Budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts