alka1962 04.11.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Witam,mam taki stary piec kaflowy /zwykłe biale kafle piecowe/spełnia swoją funkcję bardzo dobrze ale jego wygląd pozostawia wiele do życzenia.Chciałabym go poddać jakieś renowacji.Na tyle ile się orientowałam nie istnieje trwała farba by pomalować kafle.Pytanie-czy można więc obłożyć go np.płytkami kamieniopodobnymi przy zastosowaniu odpowiedniego kleju na wysokie temperatury i nietypową powierzchnię.Piec ten używany jest okazjonalnie np.gdy nie ma prądu/oc współpracuje z pompką/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 07.11.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Ja swój obłożyłem glazurą na klej atlas plus i do dziś w zasadzie jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SEZAMKI 11.05.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Odświeżam temat Co mogę zrobić aby stary stuletni piec wyglądał jak nowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 12.05.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Witam.To zależy ile jesteś gotowy (a) w to wpakować pieniążków. I czy piec ma pełnić funkcje grzewcze czy też tylko "wyglądać".Można odrestaurować w pełni piec, można to zrobić z uzupełnieniem go o nowe kafle wypełniające, można też na jego podstawie zrobić piec zawierający współczesną technikę grzewczą.Tak czy siak, koszty będą wynosić od kilkunastu do kilkudziesięciu tysięcy zł.Sam piec jest całkiem ładny - szkoda go zepsuć poprzez podejście w stylu: "obkleiłem go płytkami" lub poprzez pomalowanie go czymś w stylu olejnej czy akrylowej emulsji lub srebrzanką (dosyć popularny sposób zniszczenia pieca o wartości historycznej).Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej to zadzwoń lub "zamejluj"tel. 605 267 676, [email protected]Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts