mazo 04.11.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Mam dobre doświadczenia z Tikkurillą, ale z Optivą, trafiłam akurat na farbę Tikkurilla Super White w dobrej cenie, może ktoś nią malował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 04.11.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Kupiliśmy na sufity. Pierwsze malowanie chyba w następnym tygodniu. Ale sprzedawca bardzo polecał (że niby malował u siebie, itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.11.2010 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Jeśli do tego czasu nie kupię próbki, to byłabym wdzięczna za ocenę, jaka jest ta biel - czy zimna, czy może wpada w jakiś ciepły odcień. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 04.11.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Biel jest zdecydowanie......biała Nie wpada w kremy, szarości czy inne odcienie. Na razie mam nią pomalowane część sufitów na piętrze ale dół będzie w całości malowany tą bielą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.11.2010 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Ale nie jest przypadkiem taka szpitalna? WIesz może jak wygląda kwestia jej zmywalności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 05.11.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Szpitalna??? A jak powinna wyglądać szpitalna biel? O zmywalności nic nie wiem, bo farba gości raptem parę dni na ścianach więc moje dzieci nie miały jeszcze okazji wykazać swoich talentów na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.11.2010 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Szpitalna to taka zimna, nieprzyjemna Już się dowiedziałam czegoś więcej: to farba głównie na sufity, nie jest zmywalna, tak jak inne farby tikkurili, stąd taka cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 06.11.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 A to mnie zaskoczyłaś, bo pisze na niej, że jest do ścian i sufitów. I muszę sprawdzić jak z jej zmywalnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.11.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Tak, tak jest na niej napisane, jest przeznaczona do ścian, ale ponoć nie jest tak zmywalna jak pozostałe farby T., czyli tak jak akrylowe, chociaż wydaje mi się, że to lateksowa. Opieram się na informacji od sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.11.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 mazo ja nią malowałam sufity. była ok ale ścian bym nią nie pomalowała. w nowym domu sufitów też bym nią nie pomalowała. to niskobudżetowa farba. 'mój' sprzedawca tak na marginesie może dlatego że byłam wieloletnią i częstą klientką od razu mi uzmysłowił że nie należy zbyt wiele od niej wymagać. P.S. na kredowej też na pewno jest napisane że do ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.11.2010 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Efilo, to jaką poleciłabyś farbę do sufitów? Czytałam trochę, ale nic ciekawego nie wyczytałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.11.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 nie wiem co ci polecic. my cały dom wymalowalismy aquatexem. szczerze mowiac jestem bardzo zadowolona choc czesc wykonawcow na widok tych farb byla oburzona bo one zazwyczaj maja zastosowanie nazwijmy to gospodarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.11.2010 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Ja myślę o farbie akrylatex lub Tikkurili: Optiva 5. Sufity planowałam malować czymś gorszym, lateks na suficie nie jest mi potrzebny. Akrylatex jest mnej wydajny, ale ponoć lepej się zmywa, a na tym mi zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.11.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 będziesz myć sufity? ja nie lubie lateksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.11.2010 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Nie, napisałam, że nie chcę na sufit farby lateksowej. A jeśli chodzi o nieoddychanie lateksu to poczytałam i to nie ten sam lateks, który najczęściej ma się na myśli. "Oddychanie ścian" to u nas naprawdę zbędny temat, mamy styropian. Najbardziej zależy mi na tym, żebym mogła zmyć brudną ścianę - nie piszę o suficie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 06.11.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 'Nasz' sprzedawca polecał tę farbę do sufitów - ściany będziemy malować Magnatem, bo kolorowo. Natomiast do białych ścian sugerowano nam właśnie Optiva 5 z Tikkurili. Natomiast cenowo troszkę mniej fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.11.2010 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Optivę 5 mam przetestowaną w mieszkaniu - odpowiada mi, ale kusi mnie jeszcze lepsza zmywalność Kabe Akrylatex. Różnica cenowa niby jest, ale obawiam się, że po przeanalizowaniu wydajności Kabe ta różnica nie będzie tak widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts