pchlistosc 04.11.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 mam pytanie w jednym ukladzie podloczony mam kociol na wegiel i kominek z plaszczem wodnymNa czas palenia w kominku chce zamykac zawor od pieca (aby nie grzac pieca, niestety rura do naczynia przelewowego biegnie od pieca na wegiel.Czy moge odciac bezpiecznie piec, zawor mam tuz nad samym piecem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 04.11.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Bezpiecznie tego nie zrobisz.Cytat: "zawsze tak robiłem i o tym pamiętałem, ale raz przyszedł szwagier/sąsiad/ żona i oni nie wiedzieli o tym zamkniętym zaworze no i jestem tutaj...."Pytanie gdzie usłyszałem taką opowieść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 04.11.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 bezpiecznie to rura bezpieczeństwa powinna iść od płaszcza kominka do naczynia, bo jak ostra para z wkładu pójdzie to raczej do kotła nie zechce się jej tak szybko cofać tylko wypieprzy pierwszy lepszy słaby punkt instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts