Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybrzuszona wylewka pod garaż

glad

Recommended Posts

Witam zrobiłem wylewkę pod garaż B15 nie zauważyłem że zrobił się luk i jest lekki banan , a teraz jak postawiłem garaż opiera się na środku a rogi są w powietrzu tak po 1-2 cm

Potrzebuje pomocy co teraz zrobić ?

Czy wyżłobić rowki z przodu i tyłu żeby garaż się zapadł ?

A może macie coś ciekawszego ?

Jakieś kostki pod rogi ? ale wtedy będzie szpara i to te bez sensu proszę o rade .

Musi być jakiś sposób ? Wy fachowcy będziecie wiedzieć.

I Proszę bez komentarzy w stylu kto tak zrobił albo czemu nie poziomowałeś itp teraz mi to nie jest potrzebne lecz dobra rada. Dziękuję

http://img140.imagevenue.com/loc436/th_03256__122_436lo.

Edytowane przez glad

wielkie dzięki , czyli wylać tylko na około tak jak bym robił płot tak ? taki prostokątny fundament tak ?

Teraz mi się zrobił większy problem bilem 4 kotwy żeby nie zwiało garażu i nie mogę zamknąć drzwi garażowych z jednej strony szpara z drugiej grubość lakieru ręce mi opadają nie wiem co robić tylko problem z tym garażem i załamka :bash:

Jeśli nie chcesz szpary, to zrób wg zaleceń kolegi "Zbigniew100". Później przy ewentualnych dalszych problemach, zaopatrz się w blachy różnej grubości i skup się na przodzie garażu, jest to najważniejsze miejsce bo muszą się swobodnie otwierać ( co zresztą napewno wiesz :)) Przerabiałem stawanie garażu rok temu na budowie, zrobiłem tak jak napisałem, ustawiłem na podkładach. U mnie było to tymczasowe, bo na cele budowy - ale jeśli chcesz na dłużej to zalej od środka czymś szczeliny, ale po ustawieniu odpowiednim garażu.

Samemu ciężko cokolwiek zrobić , a czy pianka taka do drzwi i okien będzie dobra na uszczelnienie ? Chodzi mi że jest mokro i wilgotno mogę użyć pianki ?

Sprawdziłem przekątne wszystkie są ok oprócz jednej tej na czerwono jest większa i co teraz /

Poziom i pion jest OK sprawdziłem poziomicą, jedynie ta jedna przekątna

http://img137.imagevenue.com/loc146/th_44547_przekatne_122_146lo.jpg

Edytowane przez glad