wukazetka 12.03.2017 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Dziękuję za odpowiedź. Teoretycznie może być tak, jak piszesz. TEORETYCZNIE, bo wątpię, żebym miała aż tak szczelny dom. W tym tygodniu gościłam kominiarza w związku z planowanym uruchomieniem kotła gazowego. Posprawdzał kanały i powiedział, że wszystko działa OK i mu się jakieś tam wiatraczki kręciły, więc skądś musi być dopływ świeżego powietrza, pomimo tego, że podczas sprawdzania wszystkie okna i drzwi w domu były zamknięte. No dobra, ZAŁÓŻMY, że mam tam jakieś nawiewniki w tych oknach - CZY WTEDY MOGŁABYM ZAMONTOWAĆ I WENTYLATOR I KRATKĘ W TEJ ŁAZIENCE? Sorry za mój upór, ale mam już zakupiony (wcale nie tani) wentylatorek i szkoda mi go nie zastosować, tym bardziej, że w jednym kanale jest wyprowadzony kabel do jego zasilania. Napisz tylko, czy gdybym miała nawiewniki w oknach, to mogłabym zamontować ten wentylatorek, a ja już będę wiedziała, co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 12.03.2017 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Dziękuję za odpowiedź. Teoretycznie może być tak, jak piszesz. TEORETYCZNIE, bo wątpię, żebym miała aż tak szczelny dom. W tym tygodniu gościłam kominiarza w związku z planowanym uruchomieniem kotła gazowego. Posprawdzał kanały i powiedział, że wszystko działa OK i mu się jakieś tam wiatraczki kręciły, więc skądś musi być dopływ świeżego powietrza, pomimo tego, że podczas sprawdzania wszystkie okna i drzwi w domu były zamknięte. No dobra, ZAŁÓŻMY, że mam tam jakieś nawiewniki w tych oknach - CZY WTEDY MOGŁABYM ZAMONTOWAĆ I WENTYLATOR I KRATKĘ W TEJ ŁAZIENCE? Sorry za mój upór, ale mam już zakupiony (wcale nie tani) wentylatorek i szkoda mi go nie zastosować, tym bardziej, że w jednym kanale jest wyprowadzony kabel do jego zasilania. Napisz tylko, czy gdybym miała nawiewniki w oknach, to mogłabym zamontować ten wentylatorek, a ja już będę wiedziała, co zrobić Oczywiście, że nigdy pełnej szczelności domu nie osiągniemy, ale ruch powietrza w kanale mógł być wywołany również samym otwarciem drzwi do domu itd.. Według mnie efekt będzie dokładnie taki, że powietrze będzie zasysane z kanału obok a skuteczność tego wentylatora dla łazienki mierna. Zainstaluj - przecież nikt Ci nie zabroni, ja jednak bym tego nie robił, bo zaburzy to wentylację w samej łazience i w innych pomieszczeniach domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukazetka 13.03.2017 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 OK, chyba Ciebie posłucham i zainstaluję go w garażu.Dzięki, pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 13.03.2017 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 OK, chyba Ciebie posłucham i zainstaluję go w garażu. Dzięki, pozdrawiam serdecznie. Jeszcze możesz wykonać test instalując prowizorycznie wentylator w swojej łazience, załącz go na 15 minut (nie otwieraj żadnych zewnętrznych okien i drzwi), po 15 minutach podejdź z zapaloną świeczką do kanału obok i zobacz czy płomień odchyla się do kanału, czy do łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukazetka 14.03.2017 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Już nie będę sprawdzać, poczytałam Twoje posty w innych tematach i wynika z tego, że się znasz na tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts