Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domowa galeria

Recommended Posts

• Odpowiedzi 608
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wg mnie te płytki są tylko dekorem, a takie zazwyczaj daje się w umiarze - lub tylko do zaakcentowania jakiegoś punktu. Jeżeli planujesz je płożyć w łazience, w której jest okno - nie będą za ciemne.

W łazience będzie okno. Łazienka podobna do Twojej, bo dużo skosów. Mam okno dachowe, więc chyba faktycznie nie powinno być ciemno. Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Witam , jeśli dobrze pamiętam z innego wątku masz suszarkę Miele , Anulko.Chciałabym zapytać jak się sprawuje , czy jesteś zadowolona i czy generalnie warto zainwestować w to ustrojstwo(dużo piorę)

Suszarka sprawuje się wzorowo - naprawdę polecam. A w zimie jest niezastąpiona:) Suszę w niej w zasadzie wszystko to, co nadaje się do suszenia: bieliznę, pościel, ręczniki. jeansy itd. Pościel potem nie muszę prasować - wystarczy, że poskładam ją jak jest jeszcze ciepła.

Suszarka, obok pralki i zmywarki - moim zdaniem - powinna stać w każdym domu.

Witam,

Bardzo ładne wnętrza. Bardzo. Gratuluję gustu.

Mam tylko dwa pytania co do kuchni (jesli już się pojawiły to przepraszam, ale nie znalazłam):

1. Co masz na ścianie przy kuchence? Farba? Tapeta? Ja mam ogromny problem z zachlapaną ścianą, która się nie domywa i po paru miesiącach użytkowania już mam kuchnię do malowania:/

2. Masz dużo miejsca pośrodku kuchni - planujesz tam jeszcze jakiś stolik do szybkich śniadań lub wyspę?

nihiru - dziękuję za miłe słowa:)

Odpowiadając na Twoje pytania to:

Ad.1 na ścianie w kuchni mam położoną ceramiczną farbę firmy PARA. Farba jest totalnie zmywalna - mieszkam i użytkuję kuchnię już prawie rok i nic się z nią nie dzieje. tłuszcz i to wszystko, co potrafi zachlapać ścianę nad kuchenką, wycieram ściereczką namoczoną w ciepłej wodzie ze zwykłym detergentem. Jak chcesz, to zrobię zdjęcie z bliska.

Ad2. kuchnia ma około 11 m2. Miejsce do szybkiego jedzenia śniadania widać na drugim zdjęciu. Jemy przy półwyspie, który ma specjalnie w tym celu wysunięty blat na około 40 cm i stoją tam dwa hokery.

Pozdrawiam

A.

nihiru - dziękuję za miłe słowa:)

Odpowiadając na Twoje pytania to:

Ad.1 na ścianie w kuchni mam położoną ceramiczną farbę firmy PARA. Farba jest totalnie zmywalna - mieszkam i użytkuję kuchnię już prawie rok i nic się z nią nie dzieje. tłuszcz i to wszystko, co potrafi zachlapać ścianę nad kuchenką, wycieram ściereczką namoczoną w ciepłej wodzie ze zwykłym detergentem. Jak chcesz, to zrobię zdjęcie z bliska.

Ad2. kuchnia ma około 11 m2. Miejsce do szybkiego jedzenia śniadania widać na drugim zdjęciu. Jemy przy półwyspie, który ma specjalnie w tym celu wysunięty blat na około 40 cm i stoją tam dwa hokery.

Pozdrawiam

A.

Dziękuję Ci, dobra kobieto:)

Ja - oszczędnie - pomalowałam kuchnię zwykłym duluxem, wrrr. Mąż sie ucieszy z kolejnej roboty do wykonania, nie ma co....

A co do tego niewykorzystanego miejsca - dlaczego, ach dlaczego nie chcesz wyspy?! Takie piękne są...

Mnie zabrakło dosłownie pół metra szerokości kuchni i nie mam. buuu.

Witam

Anulkaa a co z tą obudową kominka bo nie znalazłam informacji skąd ja wytrzasnęłaś.

pozdrawiam

Obudowę kupiłam w firmie, która zajmuje się dystrybucją min. wkładów kominkowych i takich właśnie portali kominkowych.

Anulko,

czy pisałaś, co to za piękne dechy macie w sypialni i korytarzu na górze?

Pisałam - ale chyba nie w moim wątku.:)

Deski w dwóch pokojach na piętrze to deski z olejowanego dębu, z tym, że w jednym z pokoi jest to dąb bielony.

W holu na piętrze to deska z drewna amazakue - takiego, z którego zrobione są schody.

A co do tego niewykorzystanego miejsca - dlaczego, ach dlaczego nie chcesz wyspy?! Takie piękne są...

.

Marzyłam kiedyś o wyspie - to prawda, bardzo mi się podobają. Ale robiąc wyspę, musiałabym zrezygnować z półwyspu, a to otworzyłoby w całości kuchnię na salon - a tego nie chciałam. Więc coś - za coś. Z obecnego układu kuchni jestem bardzo zadowolona - sprawdza się w codziennym użytkowaniu - a to było dla mnie najważniejsze.

Pozdrawiam Cię ciepło.

Ania

Edytowane przez joliska
:)

Marzyłam kiedyś o wyspie - to prawda, bardzo mi się podobają. Ale robiąc wyspę, musiałabym zrezygnować z półwyspu, a to otworzyłoby w całości kuchnię na salon - a tego nie chciałam. Więc coś - za coś. Z obecnego układu kuchni jestem bardzo zadowolona - sprawdza się w codziennym użytkowaniu - a to było dla mnie najważniejsze.

Ania

Jak jesteś zadowolona, to najważniejsze, ale tak po cichutku Ci powiem, że to puste miejsce pod oknem tak smutno wygląda - aż się prosi choćby o małą ławeczkę z wygodnymi poduchami do posiedzenia. Widziałam kiedyś świetną insiprację, ale dawno temu to było nie zapisałam sobie niestety...

Też pozdrawiam

Jak jesteś zadowolona, to najważniejsze, ale tak po cichutku Ci powiem, że to puste miejsce pod oknem tak smutno wygląda - aż się prosi choćby o małą ławeczkę z wygodnymi poduchami do posiedzenia. Widziałam kiedyś świetną insiprację, ale dawno temu to było nie zapisałam sobie niestety...

Też pozdrawiam

Na razie pod oknem stoją miski dla psa i kotów:) - niestety, jak się ma małą menażerię, to trzeba tez przewidzieć miejsce dla nich. Może coś z czasem tam postawię innego.

Pozdrawiam

A.