Gość 24.02.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Widać nie tylko ADAMUS 48 uwielbia miedź. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 25.02.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 Czasami bez miedzi ciężko coś zrobić http://foto.onet.pl/galeria/szukaj.html?q=skalar&wg=a&kat=0&szukaj.x=69&szukaj.y=11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 19.05.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Mam kocioł Vailanta z zasobnikiem 120 L, na dole 60 m podłogówki + 6 kaloryferow na gorze. Jaki zastosować zestaw mieszający do podłogówki. Aquathermu jest dobry, ale drogi. Prosze o podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 24.05.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 proponuje zawór 3drogowy + głowiće z kapilarą i sprawa wody bedzie rozwiązana. Koszt tego ustrojstwa 200zł Właśnie jestem po instalacji ogrzewania i martwi mnie jedna rzecz: - mam tak zrobione jak Ty piszesz, ale martwi mnie fakt, że pompa działa cały czas. Może zrobić jakieś sterowanie działaniem tej pompy w zależności o temp. w pomieszczeniach z podłogówką. Termostat na parterze (większość podłogówki) sterowałby działaniem pompy. Co Ty na to ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytec 24.05.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Benik Podaj adres e-mail to prześlę Ci zdjecie rozdzielacz podłogowy, pompa obiegowa i zawór mieszający 3-drogowy termostatyczny (210zł) wszystko zamontowane w szafce podtynkowej. ja też poproszę jeśli można bo mam ten sam pronlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 25.05.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Nurni, u mnie ten zestaw chodzi juz od pol roku. Pompa kreci sie non stop i mysle, ze to nie jest problem. Jest cicha i nie zuzywa duzo pradu. Inna sprawa, ze on ajest sterowana z tzw modulu mieszcza, ktory Vailant dodaje do regulatora pogodoweg VRC 420 S. Niech sie kreci, a regulujesz pzeciez i tak zaworami z silownikami na rozdzilaczu, albo RTLami. VPS, w tym albumie, ktory podales do wgladu , na zdjeciu QQQ jest takie male pomaranczowe pudelko na przewodzie od cyrkulacji za ( przed ) pompa. Czy to jest czujnik temperatury, ktory steruje praca tej pompy? Jesli tak, to pytanie moje jest czy ma to sens bardziej ekonomiczny, czy bardziej sens komfortu uzywania cieplej wody? I jeszcze gdzie jest najlepsze miejsce na montaz tego czujnika? Przy pompie, czy przy punkcie poboru? PozdrawiamJankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts