mly 19.02.2004 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Uzytkownicy piecow na paliwa stale to pytanie do was! Do praktykow a nie do teoretykow.Jak czesto musicie dokladac do kotla na drewno? Jak czesto do kotla zgazujacego? Czy sa jakies znaczne roznice? Czy sa roznice w zuzyciu (ekonomia) paliwa? Jakie roznice w cenach kotlow?Czy warto kupic piec zgazujacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2004 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Ja praktyk mowie tobie tak: kociol zgazujacy 25 kwdom prastarej technologii 120 m. kw.dokladanie: 2 razy na dobe iglastym wysuszonym. Co chcesz jeszzce wiedziec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2004 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Ja praktyk mowie tobie tak: kociol zgazujacy 25 kwdom prastarej technologii 120 m. kw.dokladanie: 2 razy na dobe iglastym wysuszonym. Co chcesz jeszzce wiedziec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Ja praktyk mowie tobie tak: kociol zgazujacy 25 kwdom prastarej technologii 120 m. kw.dokladanie: 2 razy na dobe iglastym wysuszonym. Co chcesz jeszzce wiedziec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mly 19.02.2004 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 O !!! Zagapilem sie !A jaki masz piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mly 19.02.2004 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Zastanawiam sie nad Atmosem. Moze jest cos lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 19.02.2004 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 M@ly zajrzyj do wątku "Jakie grzejniki do pieca na drewno", czy coś w tym rodzaju, jest w tej chwili na str. 2, tam odpowiedziałem na Twoje pytanie i zadałem dobrą lekturę - wątek "chętnie pomogę"Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mly 19.02.2004 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Krzysiek! Dzieki wielkie! Juz czytalem i teraz wbijam sie w lekture dalsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.02.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Uzytkownicy piecow na paliwa stale to pytanie do was! Do praktykow a nie do teoretykow. Jak czesto musicie dokladac do kotla na drewno? Jak czesto do kotla zgazujacego? Czy sa jakies znaczne roznice? Czy sa roznice w zuzyciu (ekonomia) paliwa? Jakie roznice w cenach kotlow? Czy warto kupic piec zgazujacy? Cześć mam ferrum z suwałk(30 kW /180 m2 - ocieplony/często wietrzony) i przy sprzyjających warunkach nawet 16 godz.(SUCHYM bukowym),mokre ok 4-8 godz iglaste.Tu duzo zalezy od temp.w domu i na zewnątrz oraz ocieplenie domu,a takze dobranie kotła a także (o czym sie sam przekonałem-KOMINA!).Pamietaj że komin 14*14 moze kotła na drewno nie "pociagnąć".To samo jak jest za krótki,czy dziurawy.Ostatnio przy mokrym drewnie i kominie dziurawym(jeszcze nie mam wkładu, strzelił między dymnym a wentylacyjnym) musiałem palic bez wentylatora przy otwartych drzwiczkach i wytrzymał ok.6 godz.Regulowałem go drzwiczkami i klapka w czopuchu. Tomcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts