Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sypie się PiS?

perm

Recommended Posts

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No pewnie, że ma. A poza tym to w temacie. A Ty co tak nerwowo reagujesz? Odejście Ołdakowskiego ma dla Ciebie aż takie znaczenie?

Ołdakowski był jednym z ludzi Lecha Kaczyńskiego, jeżeli mnie pamięc nie myli. Tak więc widać, że wydarzenia przewidziane przez niektórych analityków zaczynają się sprawdzać, mimo, że wyglądały jak zupełnie odjechane.. Jarek wyzbywa się ludzi Lecha ("muzealników").

dzisiejsze zale prezesa

nic nie moze,ma zwiazane rece,w partii nie ma nic do gadania

Zazdroszczę Donaldowi Tuskowi jednego, jego pozycji w PO. On tam może wszystko. Ja jestem ograniczony statutem, zarządem. On stworzył partię nie mającą nic wspólnego z demokracją. Nasza partia jest czystą demokracją

:-?

Ależ ja jestem spokojna. Mnie to po prostu bawi do łez. Takie napinanie się niemal do rozwolnienia.

Czarny wegiel dobry na te dolegliwosci. A co do kociego pyszczka to wlasnie zwrocilam uwage na kota sasiada....jest chudy ma wielkie oczy, paskudny charakter /obsrywa posesje sasiadow/ a w dodatku rudy.

Po kilku z rzędu przegranych meczach trener traci posadę nawet w klasie okręgowej. Po przegranych mistrzostwach posadę traci nawet taki spec jak Castellani. A Prezes po przegranych piątych z rzędu mistrzostwach dalej na czele druzyny! Za to "piłkarze" nie chcą grać już w tych barwach.

K.

Główni aktorzy spektaklu wyborczego ogłosili spektakularne sukcesy wyborcze! Faktycznie każde ugrupowanie osiągnęło wynik nadspodziewanie dobry. PiS zebrał do sejmików ponad 23% . Ba! Nawet w dwóch województwach zwyciężył. Cóż z tego skoro nikt nie chce z nim współpracować. Katastroficzny brak zdolności koalicyjnej! Moim zdanie ten fakt jest teraz największym zmartwieniem PiSu, zakładając, że chce rządzić. Jeżeli jest poważną formacją polityczną, to zależałoby mu [im] na zwycięstwie w następnych wyborach parlamentarnych i przejęciu władzy. Tylko, że nawet najlepszy wynik nie pozwoli na samodzielne rządzenie, a koalicji nie ma z kim zawiązać [no chyba, że Prezes liczy się z wygranę ponad 50%]. Nasuwa się pytanie: czy faktycznie przejęcie władzy jest teraz celem PiSu? Przecież wygodniej być najsilniejszą opozycją, bez jakiegokolwiek programu. Po co się męczyć? Narażać na odpowiedzialność? Można przecież działalność polityczną ograniczyć do wiecznego krytykanctwa i organizacji raz w miesiącu marszu modlitewno - dziękczynno - politycznego pod pałacem prezydenckim.

K.

Przecież wygodniej być najsilniejszą opozycją, bez jakiegokolwiek programu. Po co się męczyć? Narażać na odpowiedzialność? Można przecież działalność polityczną ograniczyć do wiecznego krytykanctwa i organizacji raz w miesiącu marszu modlitewno - dziękczynno - politycznego pod pałacem prezydenckim

No właśnie chyba tylko na tym Jarkowi zależy, nieważne co gadać, aby gadać, kłócić i spierać się, być w centrum zainteresowania mediów itp.

Ps.Ostatnio byłem na pogrzebie wujka, dziadek załamany po śmierci swojego syna, a jednak coś wspomniał o wyborach samorządowych i głosowaniu na PO, że puszczą polskę z torbami itp, ale jak mu odpowiedziałem że PIS też już rządził i też nic nie zrobił dla Polski, jak również że wszyscy politycy to k...rwy i złodzieje , to się dziadek zamknął w sobie i poszedł się pomodlić. Jednak Jarek coś ma w sobie takiego jak Kaszpirowski, tak człowieka zahipnotyzować. Tylko mojego dziadka mi szkoda.