amalfi 10.11.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Tak, wypowiedź Kamińskiego świadczyła o tym, że on jest już w innej rzeczywistości i jeszcze próbuje zostać bohaterem, czyli zostać wyrzuconym (patrz moja wypowiedź powyżej). jakby nie został, to ostatecznie sam odejdzie, bo widać, że już zdecydował o swojej przyszłości. Na moje oko to jest tak: PiS olał czekające nas wybory parlamentarne, ponieważ Jarosława już nie kręci rządzenie. Kręci go przeszkadzanie w rządzeniu. Na tej fali chce popłynąc Ziobro, którego posłowanie znudziło i też mu na rządzeniu PiSu nie zależy. Zależy mu na władzy. Myślę, że postawił na bycie prezydentem w przyszłej kadencji. Dobrze sie stało, że część posłów odejdzie. Dobre zadatki na nową centroprawicową partię dla wyborców, którym nie odpowiadają rządy PO. W jakimś wątku i jakiś czas temu zastanawiałam się, kto będzie pierwszy. Palikot, czy Rostkowska. Palikot się przeliczył, bo antyklerykalizm to jednak za mało na zbudowanie siły politycznej. Jest ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 10.11.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Tak, wypowiedź Kamińskiego świadczyła o tym, że on jest już w innej rzeczywistości i jeszcze próbuje zostać bohaterem, czyli zostać wyrzuconym (patrz moja wypowiedź powyżej). jakby nie został, to ostatecznie sam odejdzie, bo widać, że już zdecydował o swojej przyszłości. . To bardzo interesująca konstrukcja, zastanawia mnie jednak tylko, czy to aby Kamiński zadecydował już o swej przyszłości w PiS ? Biorąc pod uwagę los jego poprzedników, jest to jednak chyba dosyć odważna teza. Ale kto to wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 10.11.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 :rolleyes: Cytat z klasyka nabiera teraz zupełnie innego znaczenia "Wicia wierzchem jedzie! Nie może być ! Na kocie ?!?" Proszę Pani, klasyka w tym szczególnym przypadku,jest tutaj od dawna bezradna, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.11.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 To bardzo interesująca konstrukcja, zastanawia mnie jednak tylko, czy to aby Kamiński zadecydował już o swej przyszłości w PiS ? Biorąc pod uwagę los jego poprzedników, jest to jednak chyba dosyć odważna teza. Ale kto to wie? Jaka odważna? Oczywiście, że zdecydował odejść, bo w starym pisie nie zaspokoi swych ambicji. To jasne. Prowokuje więc, aby go wyrzucono, co go namaści na przyszłość jako bohatera, który się jakby co, nie kłaniał. A przecie mógł się pokłonić Ziobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.11.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Jeszcze tak mi sie pomyślało. Rysiek Czarnecki powinien pisać poradniki jak zostać zawodowym politykiem wszystkich ugrupowań i kadencji świata. U mnie w domu nawet funkcjonuje powiedzenie na okoliczność, gdy ktos czegoś nie rozumie: trzeba zadzwonić do Ryśka Czarneckiego, to on wszystko wytłumaczy tak, że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 10.11.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 . A przecie mógł się pokłonić Ziobrze. Z pewnością mógłby się pokłonić , chociaż przy jego sylwetce, to niezbyt trafny pomysł. A nuż by Zbycho pomyślał, że chce mu Misza z bańki przywalić? Ta polaryzacja w PiS jest jednak urocza. Lechowe rycerstwo się biesi przed sukcesorem ksero testamentu , czy cóś? A może faktycznie apetyty harcownikom wzrosły , bo wyraźnie widać, że Jarosław jakby nietęgo z kondycją myślową i taki jakiś nieswój po bohaterskiej katastrofie. Trzeba do Ryśka zadzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.11.2010 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Lech, a Maria to już na 100% by się nogą przeżegnali na "takie coś". Ziobro ma świadomośc, że następne wybory parlamentarne i tak dla pisu są stracone. Za to następne prezydenckie będą po odczuwalnych dla większości cięciach po socjalu w jakimś stopniu do wzięcia, a w dodatku dla człowieka w wieku Jarosława baaardzo odległe. Ot i cała bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 10.11.2010 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Lech, a Maria to już na 100% by się nogą przeżegnali na "takie coś". . Oj nie chce mi się w to wierzyć specjalnie. Nie moja , to była bajka i sympatii specjalnej nie budził, ale aż o taką samodzielność nie posądzałbym Wawelską Nadętość. W końcu swój sukces komuś meldował i tak było do samego tragicznego końca. Ambicje Ziobru są zapewne ogromne i PiS mu w Jarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.11.2010 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Samodzielność to złe słowo w powyższym przypadku. Tak sie zastanawiam i szukam w języku polskim słowa odpowiedniego. Dla mnie to była zależność pozorna "dla świętego spokoju". Maria natomiast to naprawdę inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 10.11.2010 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Zostawiamy Panią Marię w spokoju - pełna zgoda co do Niej.Brat tyran i dominator , to jednak smutna historia , zwłaszcza , że z tej samej formy odlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.11.2010 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/czym-roznia-sie-bracia-kaczynscy_92225.htmlTaka notka. Postawię pytanie. Takie z grupy political fiction. Gdyby to Jarosław zginął, a Lech został, to tak by było jak jest? Myślicie, że to naprawde ta sama matryca? Ja uważam, że mimo jednojajowości, nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 11.11.2010 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 No co Ty? Lech to był miękka ciapa a pilota do niego miał Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.11.2010 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 No co Ty? Lech to był miękka ciapa a pilota do niego miał Jarek. No dokładnie. Ziobro by Lecha wywalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 11.11.2010 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Ziobro by Lecha wywalił. Myślisz, że mu się Lech aż tak podobał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.11.2010 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 [uOTE=Pepeg z Gumy;4386313]Myślisz, że mu się Lech aż tak podobał? Mamy jakiś różny słownik. Doceniam poczucie humoru, ale w pzypadku zmarłych mnie opuszcza. Pewnie to menopauza. Wierzę, że męski odowiednik tej wrednej przypadłości nie rzutuje na wypowiedzi. Idę spać, bo mnie głowa boli (jak to przy przekwicie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.11.2010 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Ziobro ich wszystkich wywali ... zbiera "nagrania" no i później "ziobrowym gwoździem" ich załatwi ... (trochę to jeszcze jednak potrwa ... z dwoma tylko swymi kolesiami dziesięć lat się bujał) ps - Amalfi, wlnij se kawkę z rumem i mietą ... pomaga na różne dolegliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.11.2010 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 O matko. Nie mam rumu!!! Nie sądziłam, że powinnam mieć ps. Ziobro kombinuje i ma czas przez około 2 pokolenia. To duzo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 11.11.2010 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Amalfi, walnij se kawkę z rumem i mietą .. Znowu mam jakieś skojarzenie. Paul kontynuuj proszę ten wątek, zaczyna być frapujący. Jak można walić kawkę w dodatku z miętą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.11.2010 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Pepeg, Ty to jak Kowalski z wojska: wszystko Ci sie kojarzy z jednym. Walnełam se nuofena z braku rumu, ale popieram kontynuację porad omijających farmakoloię, bo leków syntetycznych brać nie lubię. Szefie, to fakt, ze zbiera te nagrania, tylko kto zechce ich słuchać. A tak poważnie , to minął 10 IX 2010, w którym to dniu wieszczono poczatek III WŚ. Luzik wobec tego na całego przed telewizorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 11.11.2010 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Pepeg, Ty to jak Kowalski z wojska: wszystko Ci sie kojarzy z jednym. . Być może . Nie wiem jednak co masz teraz na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts