Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wilgoć od str. tarasu.

szyczu

Recommended Posts

Witam.

Dzisiaj kupilismy nasz wymażony domek. Jest w stanie surowym zamknietym. Zauważyłem ze od str tarasu jest w srodku wilgoć wzdłuż okna tarasowego i kawałek na ścianie.

Co moze byc powodem i jak sie tego pozbyc ??

Od zewn. jest schodzek betonowy przykegajacy do drzwi balkonowych a na tym kostka brukowa.

Jak to zaizolowac ?? :(

Prosze o rady

Jeśli kupione u developera - zrobić dokumentację fotograficzną i reklamować. Nawet tutaj zdecydowanie łatwiej będzie ocenić jeśli wkleisz zdjęcia. Woda potrafi wlać się przez kondygnację wyżej. Przez okna parapety, ściany. U mnie w domu po 15 latach beztroski podczas największej ulewy jaką widziałem w życiu woda wlała się przez poluzowany parapet do okna balkonowego, przeleciała przez styropian do stropu, przez gąsiory popłynęła prawie 6 metrów i wypłynęła na środku sufitu w pokoju niżej. Woda potrafi płatać figle ;)

Witam.

Dzisiaj kupilismy nasz wymażony domek. Jest w stanie surowym zamknietym. Zauważyłem ze od str tarasu jest w srodku wilgoć wzdłuż okna tarasowego i kawałek na ścianie.

Co moze byc powodem i jak sie tego pozbyc ??

Od zewn. jest schodzek betonowy przykegajacy do drzwi balkonowych a na tym kostka brukowa.

Jak to zaizolowac ?? :(

Prosze o rady

Zdjąć kostkę brukowa ze schodka . Położyć hydroizolacje ,np Mapei mapelastic +taśma narożnikowa wywinięta na ścianę .