szyczu 05.11.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Witam. Dzisiaj kupilismy nasz wymażony domek. Jest w stanie surowym zamknietym. Zauważyłem ze od str tarasu jest w srodku wilgoć wzdłuż okna tarasowego i kawałek na ścianie. Co moze byc powodem i jak sie tego pozbyc ?? Od zewn. jest schodzek betonowy przykegajacy do drzwi balkonowych a na tym kostka brukowa. Jak to zaizolowac ?? Prosze o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crab 06.11.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Jeśli kupione u developera - zrobić dokumentację fotograficzną i reklamować. Nawet tutaj zdecydowanie łatwiej będzie ocenić jeśli wkleisz zdjęcia. Woda potrafi wlać się przez kondygnację wyżej. Przez okna parapety, ściany. U mnie w domu po 15 latach beztroski podczas największej ulewy jaką widziałem w życiu woda wlała się przez poluzowany parapet do okna balkonowego, przeleciała przez styropian do stropu, przez gąsiory popłynęła prawie 6 metrów i wypłynęła na środku sufitu w pokoju niżej. Woda potrafi płatać figle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 07.11.2010 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Witam. Dzisiaj kupilismy nasz wymażony domek. Jest w stanie surowym zamknietym. Zauważyłem ze od str tarasu jest w srodku wilgoć wzdłuż okna tarasowego i kawałek na ścianie. Co moze byc powodem i jak sie tego pozbyc ?? Od zewn. jest schodzek betonowy przykegajacy do drzwi balkonowych a na tym kostka brukowa. Jak to zaizolowac ?? Prosze o rady Zdjąć kostkę brukowa ze schodka . Położyć hydroizolacje ,np Mapei mapelastic +taśma narożnikowa wywinięta na ścianę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crab 07.11.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Sensowna odpowiedź, ale.... woda może wlewać się przez okno, parapet, dach etc. podczas opadów deszczu. Bez dokładnego sprawdzenia lepiej w koszty się nie wdawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts