Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam :)

Chciałabym prosić Was o radę w kwestii wyboru płytek do łazienki dolnej. Łazienka ma być czarno biała, minimalistyczna. Pomysł jest taki ze na białej czesci umieszczamy czarne elementy a na czarnej białe. Biale kafle będą duży polerowane bezfugowe, natomiast ciągle nie wybralismy czarnych kafli. Najnowszy pomysł jest taki żeby połozyć czarny marmur, takimi z białymi pasmami. Na wizualizacji wygląda pięknie ale niestety nie widziałam żadnej fajnej realizacji w czarnym marmurze. Obawiam się żeby nie było zbyt grobowcowo. Projektantka bardzo nas namawia na marmur ale ja ciągle nie jestem przekonana. Drugą opcją bezpieczniejszą jest czarna mozaika- mnie sie podoba,ale projektantka uważa, że to mało oryginalne i łazienka moze nie byc juz tak szykowna. Bedę wdzięczna za wszelkie sugestie.

Pierwsze zdjęcia to moja łazienka a dwa następne to wizualki lepszej jakości z czarnym marmurem.

003.jpg

004.jpg

002.jpg

mieszkanie_ursynow_04.jpg

lowicka_09.jpg

https://forum.murator.pl/topic/149958-mozaika-czy-kamie%C5%84/

Witam :)

Chciałabym prosić Was o radę w kwestii wyboru płytek do łazienki dolnej. Łazienka ma być czarno biała, minimalistyczna. Pomysł jest taki ze na białej czesci umieszczamy czarne elementy a na czarnej białe. Biale kafle będą duży polerowane bezfugowe, natomiast ciągle nie wybralismy czarnych kafli. Najnowszy pomysł jest taki żeby połozyć czarny marmur, takimi z białymi pasmami. Na wizualizacji wygląda pięknie ale niestety nie widziałam żadnej fajnej realizacji w czarnym marmurze. Obawiam się żeby nie było zbyt grobowcowo. Projektantka bardzo nas namawia na marmur ale ja ciągle nie jestem przekonana. Drugą opcją bezpieczniejszą jest czarna mozaika- mnie sie podoba,ale projektantka uważa, że to mało oryginalne i łazienka moze nie byc juz tak szykowna. Bedę wdzięczna za wszelkie sugestie.

Pierwsze zdjęcia to moja łazienka a dwa następne to wizualki lepszej jakości z czarnym marmurem.

Wydaje mi się, że o wiele ważniejsze jest Twoje dobre samopoczucie w swojej łazience i zadowolenie z efektu niż oryginalność zdaniem projektantki.

Ty będziesz użytkować to pomieszczenie kilka razy dziennie i właśnie Tobie ma się ono podobać :yes:

https://forum.murator.pl/topic/149958-mozaika-czy-kamie%C5%84/#findComment-4358967

To oczywiście kwestia gustu, ale mnie się wydaje, że mozaika nie jest równie efektowna co kamień. Najważniejsze, co się Tobie podoba. My nie lubimy płytek i we wszystkich łazienkach w domu mamy kamień. Poszukaj dobrej firmy, zobacz realizacje. U nas kamień nie jest pocięty, są całe slaby. Podoba mi się bardziej, niż płytki. Ale to kwestia gustu.
https://forum.murator.pl/topic/149958-mozaika-czy-kamie%C5%84/#findComment-4359292

• 4 years później...