jeszki 06.11.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Jak większość Forumowiczów po okresie zaglądania do cudzych dzienników, w końcu zakładam swój pierwszy osobisty dziennikWszystko zaczęło się od pomysłu, aby nasze dwupokojowe mieszkanie zamienić na większe - wszak mamy dwie córki w bardzo różnym wieku - 10 latek różnicyNo i zaczęły się poszukiwania i nagle (za namową życzliwych osób) olśnienie - przecież za tę kasę można wybudować DOM z własnym ogródkiem.Ponieważ nie bardzo lubię pisać, więcej będzie mam nadzieje fotek - jak uda mi się je wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeszki 06.11.2010 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Na początku był CHAOS tzn las z przeznaczeniem pod zabudowę Wcześniej oglądaliśmy sporo działek w miejscowości w której mieszkamy, ale działki były drogie albo jakieś "tycie" 400-500 m2 - nie wyobrażaliśmy sobie postawić domu na takiej małej działce tym bardziej że chcieliśmy domek parterowy. I tym sposobem po jakichś 3 miesiącach staliśmy się właścicielami działki za miastem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeszki 06.11.2010 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Postaram się nadrobić jak najszybciej zaległości więc wklejam zdjęcia z dotychczasowych postępów na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeszki 06.11.2010 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 I tym sposobem jesteśmy przynajmniej ze zdjęciami na bieżąco - ostanie zdjęcie zrobione wczoraj. Oby tylko pogoda dopisała, wtedy będzie o czym pisać w moim dzienniku Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.11.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Gratulki śliczna działeczka coś co lubię drzewka wkoło .Jaki stan planujecie w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeszki 06.11.2010 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Witam, planujemy SSO, ale czy się uda? Jak na razie wszystko szło zgodnie z planem i plan minimum czyli '0" został zrealizowany, zachęceni postępami na budowie myślimy więc żeby postawić i zadaszyć domek, żeby sobie ładnie przezimował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeszki 07.11.2010 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Witam, po niedzielnej wyprawie na budowę - przedstawiamy : Inwestorki dwie i \inwestorów dwoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeszki 08.11.2010 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 A dzisiaj pada śnieg ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 08.11.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 A można wiedzieć jaki projekt? bo ja uwielbiam parterowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes3677 08.11.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 A można wiedzieć jaki projekt? bo ja uwielbiam parterowe.. Gdzie się budujecie? Pozdrawiam i życzę powodzenia oby pogoda dopisała do SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeszki 08.11.2010 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witam i cieszę się, że ktoś do nas zagląda Zainspirował mnie ten projekt http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=2873 a potem tyle wprowadziliśmy zmian (zrezygnowaliśmy np z garażu na rzecz garderoby ;}, że zrobiliśmy projekt indywidualny. Załączam rzut i pierwszą koncepcję elewacji - bez dachówki i komina jeszcze, ale tylko taką znalazłam na szybko ;0 a budujemy się na Kaszubach, a raczej w okolicy "Bramy Pomorza" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeszki 08.11.2010 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 no to wklejam dom prosty jak stodoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeszki 11.11.2010 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Szalujemy wieńce ! a raczej nasi majstrowie, którzy szybciutko chcieliby zadaszyć domek, żeby można pod dachem w jako takich warunkach pracować zdjęcie z wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 11.11.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witam i cieszę się, że ktoś do nas zagląda Zainspirował mnie ten projekt http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=2873 a potem tyle wprowadziliśmy zmian (zrezygnowaliśmy np z garażu na rzecz garderoby ;}, że zrobiliśmy projekt indywidualny. Załączam rzut i pierwszą koncepcję elewacji - bez dachówki i komina jeszcze, ale tylko taką znalazłam na szybko ;0 a budujemy się na Kaszubach, a raczej w okolicy "Bramy Pomorza" pozdrawiam Hej Jeszki Gratuluje zaczecia;) ...i chyba jestesmy po sasiedzku, bo u nas tez padal snieg 8go listopada;) i tez mamy niedaleko do "Bramy"... Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeszki 11.11.2010 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witamy sąsiadów z tej samej gminy blisko tej samej "bramy ..." nie uwierzycie ale już nie raz zaglądałam do Waszego dziennika. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 11.11.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witamy sąsiadów z tej samej gminy blisko tej samej "bramy ..." nie uwierzycie ale już nie raz zaglądałam do Waszego dziennika. Pozdrawiamy wow! Sasiedzi i to z tak bliska:D:D:D jak fajnie!! a komenty beda czy mozna Wam tak brudzic w dzienniku? Fakt - ceny dzialek w gminie sa straszne. Pana Meza kuzyn mieszka w Kanadzie i sie napalil na domek w okolicy widzac nasza budowe. Chcial cos kupic jak sie na Swiatowida jedzie (rozpoznajecie, czy za bardzo szyfrem;)? ) i zwatpil bardzo...cale szczescie ze nasza dzialka byla w spadku po dziadku, bo tez bysmy chyba nie kupili. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeszki 11.11.2010 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Można komentować - zapraszam nie możemy rozszyfrować , tzn mamy parę typów : np. okolice "10 muzy" w mieście które jest Bramą Gratulujemy ślicznej, ale chyba bardzo trudnej działki, a widok z Waszego extra domku domyślam się, że jest suuper. Mój ślubny zawsze marzył o domku w tej miejscowości, ale nas nie stać ;( więc w wolnej chwili jeździmy tam na spacerek lub do znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 11.11.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 :D nie...chodzilo mi o droge pod Strzeche, gdzie teraz jest niedaleko hotel/restauracja "Na Skarpie" a kiedys byl dom zlotej jesieni (ladnie mowiac)... centrum miasta - nawet takiego pieknego - na wakacje nie jest dobrym miejscem odpoczynku;) ....a widoki to mamy piekne ale za to dzialke makabryczna, ale cos za cos:D:D Pieknego parterowego jak Wasz, bysmy nigdy nie zmiescili na naszej skarpie:D ja ostatnio przezylam 2 dni horroru w gminie ze zwgledu na ewidencje ulic na naszej wiosce...i zmienili nam adres, ten ktory mielismy od 1962 roku ...latem mam wrocic i moze cos innego wykombinuja... Z ktorej strony miasta sie budujecie? Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeszki 11.11.2010 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 a o droga pod strzeche no, no budujemy sie 4 km na polnoc, a gmina chce mieszkancow uszczesliwic na sile, no ladnie przed wyborami tak maja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 12.11.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Jak tak niewiele na polnoc to faktycznie po cukier bedziemy mogli do siebie latac;)Gmina ma nas w nosie, bo i tak zameldowani nie jestesmy, wiec glosowac nie bedziemy:D ale sasiadke po drugiej stronie plota zaczelam juz nakrecac:yes: Jakie plany macie do Gwazdki zwiazane z budowa? Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts