Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zaczynamy - dom Ali Darka Ady i Leny

Recommended Posts

Jak większość Forumowiczów po okresie zaglądania do cudzych dzienników, w końcu zakładam swój pierwszy osobisty dziennik

Wszystko zaczęło się od pomysłu, aby nasze dwupokojowe mieszkanie zamienić na większe - wszak mamy dwie córki w bardzo różnym wieku - 10 latek różnicy

No i zaczęły się poszukiwania i nagle (za namową życzliwych osób) olśnienie - przecież za tę kasę można wybudować DOM z własnym ogródkiem.

Ponieważ nie bardzo lubię pisać, więcej będzie mam nadzieje fotek - jak uda mi się je wkleić

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na początku był CHAOS tzn las z przeznaczeniem pod zabudowę Wcześniej oglądaliśmy sporo działek w miejscowości w której mieszkamy, ale działki były drogie albo jakieś "tycie" 400-500 m2 - nie wyobrażaliśmy sobie postawić domu na takiej małej działce tym bardziej że chcieliśmy domek parterowy.

I tym sposobem po jakichś 3 miesiącach staliśmy się właścicielami działki za miastem

P00005.jpg

Witam i cieszę się, że ktoś do nas zagląda ;)

Zainspirował mnie ten projekt http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=2873

a potem tyle wprowadziliśmy zmian (zrezygnowaliśmy np z garażu na rzecz garderoby ;}, że zrobiliśmy projekt indywidualny.

Załączam rzut i pierwszą koncepcję elewacji - bez dachówki i komina jeszcze, ale tylko taką znalazłam na szybko ;0

a budujemy się na Kaszubach, a raczej w okolicy "Bramy Pomorza" ;)

pozdrawiam

Witam i cieszę się, że ktoś do nas zagląda ;)

Zainspirował mnie ten projekt http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=2873

a potem tyle wprowadziliśmy zmian (zrezygnowaliśmy np z garażu na rzecz garderoby ;}, że zrobiliśmy projekt indywidualny.

Załączam rzut i pierwszą koncepcję elewacji - bez dachówki i komina jeszcze, ale tylko taką znalazłam na szybko ;0

a budujemy się na Kaszubach, a raczej w okolicy "Bramy Pomorza" ;)

pozdrawiam

Hej Jeszki:D Gratuluje zaczecia;)

...i chyba jestesmy po sasiedzku, bo u nas tez padal snieg 8go listopada;) i tez mamy niedaleko do "Bramy"...

Maja

Witamy sąsiadów z tej samej gminy ;) blisko tej samej "bramy ..." ;) nie uwierzycie ale już nie raz zaglądałam do Waszego dziennika. Pozdrawiamy

wow! Sasiedzi i to z tak bliska:D:D:D

jak fajnie!!:D

a komenty beda czy mozna Wam tak brudzic w dzienniku?;)

Fakt - ceny dzialek w gminie sa straszne. Pana Meza kuzyn mieszka w Kanadzie i sie napalil na domek w okolicy widzac nasza budowe. Chcial cos kupic jak sie na Swiatowida jedzie (rozpoznajecie, czy za bardzo szyfrem;)? ) i zwatpil bardzo...cale szczescie ze nasza dzialka byla w spadku po dziadku, bo tez bysmy chyba nie kupili.

Pozdrowienia

Można komentować - zapraszam ;)

nie możemy rozszyfrować , tzn mamy parę typów : np. okolice "10 muzy" w mieście które jest Bramą ;)

Gratulujemy ślicznej, ale chyba bardzo trudnej działki, a widok z Waszego extra domku domyślam się, że jest suuper.

Mój ślubny zawsze marzył o domku w tej miejscowości, ale nas nie stać ;( więc w wolnej chwili jeździmy tam na spacerek lub do znajomych ;)

:D:D

nie...chodzilo mi o droge pod Strzeche, gdzie teraz jest niedaleko hotel/restauracja "Na Skarpie" a kiedys byl dom zlotej jesieni (ladnie mowiac)... centrum miasta - nawet takiego pieknego - na wakacje nie jest dobrym miejscem odpoczynku;)

....a widoki to mamy piekne ale za to dzialke makabryczna, ale cos za cos:D:D Pieknego parterowego jak Wasz, bysmy nigdy nie zmiescili na naszej skarpie:D

ja ostatnio przezylam 2 dni horroru w gminie ze zwgledu na ewidencje ulic na naszej wiosce...i zmienili nam adres, ten ktory mielismy od 1962 roku :eek:...latem mam wrocic i moze cos innego wykombinuja...

Z ktorej strony miasta sie budujecie?

Maja