Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zaczynamy - dom Ali Darka Ady i Leny

Recommended Posts

Dzisiaj zalewanie wieńca ;) tzn o 12-tej miało być, ale czekają na pompę ;( więc nie zobaczę tego, bo leje deszcz i uciekłam ;(

a o 12 pogoda jeszcze była ok (zamówiona) ale widocznie krótki ten angebot był, bo o 13 już lało.

Co do naszych planów Sąsiadko ;) to chcielibyśmy sso czyli teraz szybko więźba i deskowanie, papa na to - niech się uleży co ma się uleżeć, wymrozi co ma wymrozić i wtedy czekamy na wiosnę i ostro ruszamy, bo przyszłą Wigilię planujemy w DOMU naszym świętować ;)

Tak więc proszę jeszcze o przynajmniej 2 tygodnie pogody bez mrozu i deszczu ;) a potem niechże będzie zima w grudniu ;)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wieńce zalane, a nawet lepiej, bo już Panowie Majstrowie za więźbę się zabrali ;)

Twierdzą, że nie ma na co czekać i ... MAJĄ RACJĘ ;))

Jak dotychczas pogoda dopisywała i wieńce podeschły na tyle, że zabrali się za konstrukcję dachu,

z niepokojem jednak obserwujemy prognozy pogody, bo zapowiadają opady deszczu ;(

oby się nie sprawdziły te prognozy, chyba nikt się nie pogniewa?

P1100151.jpg

P1100153.jpg

Siostra mi mówi, że zaniedbuję dziennik i nie widzi czy coś się dzieje na budowie ; )

Informuję więc, że wczoraj ekipa miała przerwę - lało i wiało ;( ale zdjęcia małżonek szanowny zrobił więc załączam ;))

a dzisiaj nie byliśmy na budowie - praca ;) więc dalszy ciąg jutro - urlop ;))

P1100154.jpg

Witam Sąsiadów :) prześledziłam Wasz dziennik ale nijak nie mogę umiejscowić Waszego domku ;) a okolica śliczna ...

Rzeczywiście powinniśmy się sprężać z tym kryciem, Panowie Majstrowie starają się jak mogą, ale .. no właśnie pewnych rzeczy nie przeskoczymy i już ;(

szczyty się robią, deski czekają, szukamy taniej i dobrej ;) papy, kominy w poniedziałek powinny dotrzeć z zaprzyjaźnionej Hurtowni.

Trochę przeraża mnie wizja białego puchu (w innych okolicznościach cieszyłabym się pewnie ;) jak na razie nawet jak prognozy były niepomyślne jakoś udawało się wszystko co zaplanowaliśmy, może więc jeszcze tym razem też się uda :)

Hej Jeszki!!

Wiem, ze ma byc mrozniej od piatku, ale snieg takze??:eek: wow...

Mam nadzieje, ze Wam sie uda zadaszyc przed sniegiem...kurcze, my juz z kopaniem pod gaz pewnie nie damy rady w najblizszym czasie, bo nam ziemia zamarznie zanim dostaniemy wszelkie zezwolenia:cool:

Pan Inwestor jaki dumny na pierwszym zdjeciu;)

Jak fajnie, ze mozecie byc tak czesto na budowie - latwiej wtedy dostrzec jakies niedorobki, gdy jeszcze sa "cieple" albo uprzedzic zmiany....zazdroszcze;)

Maja

Przejrzałem Twoje rzuty i fotki i mam pytanie odnośnie przyszłej kuchni.

Widzę, że macie w oknach wymurowane 3 pustaki. Blat normalnych szafek jest na wysokości 0,85 m, a u Was na surowo macie około 0,8 - od tego odejdą warstwy podłogowe. Tak ma być?

http://images8.fotosik.pl/686/e0ce183e5cfee568.jpg

Witam - BasH jesteś bardzo czujny - dzięki za zainteresowanie ;) jeszcze jeden pustak tam będzie we wszystkich oknach a to małe obok też będzie na tym samym poziomie także powinno wyjść 85-90. Tylko Majstry nasze zajęli się w pierwszej kolejności zadaszaniem :) i chwała im za to ;)

Pozdrawiam

Witam - BasH jesteś bardzo czujny - dzięki za zainteresowanie ;) jeszcze jeden pustak tam będzie

Uważam, że po to między innymi jest to forum - ja też chcę, aby jeżeli ktoś zauważy jakieś błędy u mnie je zgłaszał, aby w miarę szybko można było zareagować i je poprawić:) Wszelakie pomysły ulepszeń, poprawek mile widziane :)

Inwestor dzisiaj montował stolarkę otworową ;)

Na razie udało się wstawić duże okno i drzwi tarasowe ;)

Jutro może coś jeszcze uda się zabezpieczyć, chociaż patrząc na prognozy pogody "strach się bać" ;) :)

Zapraszam do salonu - trochę nie posprzątane, proszę wybaczyć - nie miałam czasu ;(

P1100223.jpg

P1100224.jpg

P1100220.jpg