Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zaczynamy - dom Ali Darka Ady i Leny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gratulacje zamieszkania!!!

http://www.bombayjoe.com/images/champagne.jpg

I jak, i jak po pierwszym weekendzie?

Po namiary sie szeroko usmiecham, bo w przyszlym roku bym chciala sie zajac kuchnia u nas. Na razie myslalam o Ikei, bo jeden lokalny stolarz zaproponowany przez Kuzyna wycenil nasza kuchnie na 15 tys....troche duzo mi sie wydaje.....nie mam ambicji na kuchnie-mercedesa:D

Maja

• 3 weeks później...
Witam, ale zazdroszczę tym co już są na swoim....może i ja niedługo się przeprowadzę, mam pytanie odnośnie gresu w salonie, dziś wpadł mi w oko właśnie paradyż masto bianco, napisz mi proszę jaki jest w użytkowaniu tym bardziej przy dzieciach, jak często czyścisz go, czy widać każdą plamkę itp...i jaką masz podłogę w kuchni, też marzy mi się jasna kuchnia a u Ciebie bardzo fajnie to wygląda z tym kolorem podłogi. Jeśli by dało radę to z chęcią zobaczyłabym więcej zdjęć salonu i kuchni, w razie co to dam maila na priv. Pozdrawiam i czekam na odp.

Witam, ale zazdroszczę tym co już są na swoim....może i ja niedługo się przeprowadzę, mam pytanie odnośnie gresu w salonie, dziś wpadł mi w oko właśnie paradyż masto bianco, napisz mi proszę jaki jest w użytkowaniu tym bardziej przy dzieciach, jak często czyścisz go, czy widać każdą plamkę itp...i jaką masz podłogę w kuchni, też marzy mi się jasna kuchnia a u Ciebie bardzo fajnie to wygląda z tym kolorem podłogi. Jeśli by dało radę to z chęcią zobaczyłabym więcej zdjęć salonu i kuchni, w razie co to dam maila na priv. Pozdrawiam i czekam na odp.

Witaj agol ;)

powiem tak - jak je zobaczyłam w sklepie bardzo mi się spodobały i dlatego je kupiłam, ale jak je położyliśmy i próbowałam je wyczyścić to po prostu masakra ;( ja rozumiem że płytki się brudzą ale to jest przegięcie. Brud się wżera rzekłabym w te kafle. Widać wszystko na nich i niektóre zabrudzenia wystarczy przetrzeć a te które wejdą głębiej, np. petitki lubisie ;) te czekoladowe (to przy dzieciach) to trzeba szorować.I nie wspominam o brudach "po budowlanych" zaprawy jakieś to tylko na kolana (używałam HG czysty gres, z lidla płyn do podłóg i nic) teraz używam jakiego kwiatowego Ajaxa i dałam sobie spokój z ciągłym lataniem z mopem ;) ;)

Reasumując - prezentują się na prawdę ładnie z daleka i pod światło wyglądają jak zamszowe ;) ale z utrzymaniem w czystości jest spory problem. Widzę po miesiącu mieszkania, że ten problem prawdopodobnie zniknie jak przestanę się tak przejmować ;))

pozdrawiam

ze zdjęciami jest taki problem, że nie mam czasu ich zrobić

• 1 month później...

Witam!

Na początku gratulację. Mam wielką prośbę w/s dachu. Jestem prawie zdecydowany na dachówkę Reviva w takim kolorze. Widziałem już na "żywo" kolor rustykalny, który nie zabardzo mi się spodobał. Szukałem w necie od kilku miesięcy aż tu jest!!!!! Proszę o zdjęcia dachu oraz opinie tejże dachówki.

Z góry dzięki!!!! oraz najlepszego w nowym domie! podaje e-mail [email protected]

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Szperając po dziennikach zajrzałam do Twojego. Bardzo ładnie się urządziliście. :)

W kuchni i korytarzu (post #64) masz Masto grys, czy mi się wydaje? W salonie doczytałam, ze Bianco.

Jeśli możesz to prześlij mi namiar na stolarza od kuchni (też budujemy na Kaszubach). Pozdrawiam.

Szperając po dziennikach zajrzałam do Twojego. Bardzo ładnie się urządziliście. :)

W kuchni i korytarzu (post #64) masz Masto grys, czy mi się wydaje? W salonie doczytałam, ze Bianco.

Jeśli możesz to prześlij mi namiar na stolarza od kuchni (też budujemy na Kaszubach). Pozdrawiam.

Witam, wszędzie mamy Masto Bianco ale jak brudne to wyglądają jak grys ;) tel. do wykonawcy mebli 509816884

• 2 weeks później...

Długo mnie nie było ;) ale mieszkać w DOMU to nie to samo co w bloku ;) zawsze coś do zrobienia a net też działa ... bo działa Dużo jeszcze do zrobienia - kominek do tej pory nie obudowany więc na foto same płomienie ;) ciepło daje i to dla nas teraz najważniejsze. Nasza sypialnia prawie gotowa ... kiedyś zmienię na pewno lampę - na razie opcja "taniość" ;)

Pozdrawiam

P1150070.jpg

P1140988.jpg

P1150070.jpg

P1140988.jpg

• 11 months później...

Witam, po bardzo długiej nieobecności ;) 100 lat mnie tu chyba nie było ;) ale cóż mieszkamy - mieszka się na wsi cudownie, ale na wszystko mało czasu, tym bardziej teraz zimą chociaż dni już coraz dłuższe więc jest ok.

Po półtora roku w końcu nasz kominek doczekał się obudowy - mój mąż jest mistrzem w naszym domu i w końcu go obudował - radość wielka ;)

DSC_0241.jpg

DSC_0245.JPG

• 6 months później...
Witam. Bardzo podoba mi się Wasz domek. Ja także będę miała ciemny dach ( antracyt), okna winchester i drewnianą podbitkę, ale nie mogę dobrać koloru impregnatu pod kolor ram okiennych. U Was kolor jest idealny. Mogę prosić o podanie koloru i nazwy producenta Waszego impregnatu? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Kasia

Witam. Bardzo podoba mi się Wasz domek. Ja także będę miała ciemny dach ( antracyt), okna winchester i drewnianą podbitkę, ale nie mogę dobrać koloru impregnatu pod kolor ram okiennych. U Was kolor jest idealny. Mogę prosić o podanie koloru i nazwy producenta Waszego impregnatu? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Kasia

Witam, dziękuję za dobre słowo ;) z tego co pamiętam to był LuxDekor kolor jasny dąb, ale nie sprawdził się za bardzo (płowieje), chociaż kolor rzeczywiście pasuje do koloru stolarki. Teraz do malowania sztachet - ogrodzenie kupiliśmy Altavxin kolor dąb, generalnie ten winchester to dąb wiec jakiś jasnych dębów trzeba szukać ;) pozdrawiam