zensuperman 06.11.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Witam, właśnie odebrałem nowe mieszkanie.Chcę przesunąć grzejnik w łazience.Instalacja CO: od pieca dwufuncyjnego idą rury do rozdzielacza a z rozdzielacza do grzejnika idą rury w podłodze a później w ścianie.Interesuje mnie przesunięcie grzejnika o 30 cm w bok.Moje pytanie to czy można przedłużyć te rury wychodzące w ścianie, czy trzeba kuć wylewkę i od nowa prowadzić od rozdzielacza ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 06.11.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 przedłużyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zensuperman 07.11.2010 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 a tak orientacyjny koszt takiej przeróbki? ile może kosztować u fachowca? Trzeba te rury lutować czy się jakoś dokręca? może mógłbym samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 07.11.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Najlepiej je przedłużyć. Trzeba te rury lutować czy się jakoś dokręca? Zależy jakie masz te rurki, czy zgrzewane, czy skręcane. Stosujesz tą samą technologię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zensuperman 07.11.2010 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Rura od rozdzielacza do grzejnika jest w całości (elastyczna jakaś), nie jest ani skręcana, ani lutowana, jest w jednym kawałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 07.11.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 (edytowane) alupex jeżeli biały, pex jeżeli przeźroczysty,musisz szukać instalatora który pracuje w systemie producenta rur,pod tynk nie nadają się złączki skręcane,muszą być zaprasowywane, Edytowane 7 Listopada 2010 przez 1950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zensuperman 09.11.2010 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 chyba PEX , bo na przypadkowym zdjęciu z budowy, kawałek rurki widzę i wydaje się być taka półprzezroczysta .Ile może kosztować ? kawałki rury 2 złączki zaprasowywane i robocizna ? PS czy trzeba wymienić też te końcówki, w które grzejnik się wkręca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.11.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 pod tynk nie nadają się złączki skręcane, muszą być zaprasowywane, Czy te złączki skręcane są naprawdę aż tak bardzo niepewne, że określenie "nie nadają się" jest na miejscu? One przepuszczają, rozpadają się, pękają, rury z nich wyskakują? Pytam, bo własnie sam przesuwam dwa grzejniki i zrobiłem to skręcanymi złączkami własnie, kupiłem złączki porządne (Vawin), skręciłem je "siłom" i mam zamiar je normalnie zatynkować. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 12.11.2010 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 nic nie powinno się dziać, ale nie masz na to gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts