Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D53 SPOKOJNY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 520
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:o

dobre dawaj więcej,

rodzinne chyba najlepsze;

ładne to kudłate na czterech,

czekamy.

moj domek jest nieco wyniesiony, ale zostanie obsypany ziemią, ładnie bedzie wygladał na płaskim terenie bo ma przecież taki nieco "dworkowy" charakter, wczoraj elektrycy zakładali instalacje, pojade zaraz sprawdzić postęp prac, i przywioze jakies fotki całości

może taego dokładnie na fotkach nie widać - bo pochmurno i robione są kamerą mini DV a wiec tylko 800 tys. pix. - kolor dachu jest szary mat, takie same rynny i framugi okien i drzwi, kominy jakiś odcień żółtego, ściany mają byc jasniejsze

Te kudłate to Fafik (polski owczarek nizinny) jak sie wprowadzimy już to dokupimy ma jakiegos koleżkę

http://th.interia.pl/50,gcc37dd061765969/i323933.jpg

oto moj jednodniowy syn

bylo dla kogo budowac dom

http://th.interia.pl/50,gcc37dd061765969/i323938.jpg

oto Fafik - 5 letni PONek

http://th.interia.pl/50,gcc37dd061765969/i324639.jpg

dzisiejsza fotka

[/img]http://th.interia.pl/50,gcc37dd061765969/i324637.jpg

dzisiejsza fotka 2

http://th.interia.pl/50,gcc37dd061765969/i324636.jpg

dzisiejsza fotka 3

i zapewniam, że juz bede milczał co najmniej przez kilka dni, bo widzę nieco swoją nadreprezentacje w temacie d53

Spokojni

Dom stoi.

Teraz zabieram się za czytanie tematów zwiiązanych z ogrodem. Koncepcji jego nie mam żadnej, moja żona polega na moim wyczuciu sprawy. Od kliku dni z uwagą czytam i czytam i nawet się wciągnąłem...

Opiszcie swoje dokonania na tym polu, dla mnie zupełnie dziewiczym. Może czas na wynianę doświadczeńz zakresu " botaniki"?

hector

jak malec?

daje WAM pospać?

wybraliście imię?

Spokojni

Dom stoi.

Teraz zabieram się za czytanie tematów zwiiązanych z ogrodem. Koncepcji jego nie mam żadnej, moja żona polega na moim wyczuciu sprawy. Od kliku dni z uwagą czytam i czytam i nawet się wciągnąłem...

Opiszcie swoje dokonania na tym polu, dla mnie zupełnie dziewiczym. Może czas na wynianę doświadczeńz zakresu " botaniki"?

hector

jak malec?

daje WAM pospać?

wybraliście imię?

imie jego :Aleksander, zdrobniale Olek lub Bubolek

nadalismy nazwe dla ciąży, (jeszcze wtedy nie znalismy płci) ciążą nazywała się Józio, trochę ciężko było się przestawić na właściwe imię

co do ogrodów

to co mnie najbardziej kręci w prywatnym domu to chyba właśnie ogród, nie myślałem że mnie to kiedyś trafi na stare lata ale cóż, stało się.

Moim błędem bylo to, że po zakupie działki postanowiłem ją zadrzewić już miesiąc później. Posadziłem kilkanaście drzewek kupionych w szkółce i wykopanych z lasu, i tak :

wierzbę mandzurską - trafił piorun

drzewka owocowe zjadły zajace w czasie zimy

dęby sie nie przyjeły

gruszki okazało się, że podadziłem w nietrafionym miejscu

sosny są OK

i tylko one ocalały, resztę rozjeździły buldożery

ale przynajmniej związałem się emocjonalnie z działką zanim dom zacząłem budować

generalnie podoba mi się ogród w stylu japońskim i do tego bede dążył

czyli :

jak najmniej kostki brukowej

duzo naturalnych powierzchni

stare kamienie

powalone pnie

mech

i tym podobne klimaty

mam kilka książek

taki pokazowy ogród w stylu japońskim jest w Dobrzycy koło Kołobrzegu (można zwiedzać) byłem w poblizu, ale że z psami nie wpuszczają to nie mogłem skorzystać

1. Aleksander... można mówić wiele, ale very OK!

2. Przestawiam się w czytaniu (od tygodnia) na wszystko o otoczeniu naszego domu.

3. Ogród japoński: miałem już dwa podejścia do zwiedzania wrocławskiego (podobno best of), a bonsai to jest to.

4. Miło się dowiedzieć o podobnych zainteresowaniach, ale nie wiem czy zdecyduję się na taki wariant ogrodu w domu?

5. Na razie wiem, że zamiast sadzić żywopłotów z tui (żonie kojarzy się z cmentarzami), na jednej ze stron będzie kosodrzewina, jako alternatywa dla ww.

tyle u mnie,

pozdrowienia dla najbliższych

1. Aleksander... można mówić wiele, ale very OK!

2. Przestawiam się w czytaniu (od tygodnia) na wszystko o otoczeniu naszego domu.

3. Ogród japoński: miałem już dwa podejścia do zwiedzania wrocławskiego (podobno best of), a bonsai to jest to.

4. Miło się dowiedzieć o podobnych zainteresowaniach, ale nie wiem czy zdecyduję się na taki wariant ogrodu w domu?

5. Na razie wiem, że zamiast sadzić żywopłotów z tui (żonie kojarzy się z cmentarzami), na jednej ze stron będzie kosodrzewina, jako alternatywa dla ww.

tyle u mnie,

pozdrowienia dla najbliższych

no mojej lepszej połowie tuje też kojarzą się z cmentarzem, wiec nic z tego

Gość JACKIE P
hi mik! poradź mi jak najłatwiej wkleić foto - jestem w tym temacie laikiem, napiszmi krok po kroku jak to zrobić nie zakładając tam jakiegoś http czy www. Chętnie podzielę się swoimi osiągnięciami.

Ok.

1. Twoje Fotografie na serwer (darowych jest masę, ale np. na onecie zrób sobie fotoalbum, gdzie powklejasz zdjęcia)

2. Nastepnie w trakcie pisania tekstu na forum, otwierasz sobie swój album, prawym klawiszem myszki wchodzisz we własciwości danago zdjęcia, kopiujesz ten ciąh alfanumeryczny do tekstu na forum.

3. aha całość oznaczasz IMG: na początku i na końcu.

to proste, na pwewno sobie poradzisz, czekam na fotki :wink: