frydland 30.01.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 http://foto.onet.pl/upload/34/76/_414371_s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frydland 30.01.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 http://foto.onet.pl/upload/24/53/_414397_s.jpg niech mi ktos powie jak umieścic zdjęcie w normalnym rozmiarze !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 06.02.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Wpisz w wyszukiwakę; jest na forum cały wątek o takich problemach i wielu fachowców od cyrowych problemów pomaga. U nas piekna pogoda, każdą wolną chwilę spędzam na spacerze z rodzinką, a co u WAS? powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 18.02.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frydland 23.02.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 MIK- czy przewidujesz kominek ??- jeśli tak to napisz jak zamierzasz go podłączyć? - czy powietrze do palenia z zewnątrz?? itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 23.02.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Kominek... obowiązkowo!!! Podłączyć mam zamiar do komina kuchennego, powietrze dostarczać mam mi wcześniej zakopana na poziomie scian fundamentowych rurka kanalizacyjna: 110 i wyprowadzona pod komin. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frydland 24.02.2005 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 dzięki !! - poprowadziłem rurę pod posadzką wylot skierowałem pod kominkiem - w przyszłym tygodniu mam zamiar go uruchomić a potem zrobić obudowę. Będę robił sam z łupek kamienia.Prześłę Ci fotki jak skończę.Ps. jak daleko jesteś z budową? - ja mam czas na wprowadzkę do 15 kwietnia - jestem na etapie malowania i płytek. Pozdrawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 25.02.2005 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Hej, Od stycznia kiedy dekarze skończyli układać dach nie robiłem nic. Teraz powinienem wylać chudy beton, postawić ścianki działowe, potem elektryka i hydraulika, tynki.... jeszcze sporo do zrobienia dużo czasu pochłania mi nowa praca zawodowa, nie wiem jeszcze jak pogodzę nadzorowanie budowy i obowiązki służbowe. jakie stawiasz scianki działowe? czy wzmacniałeś chudy beton w miejscach obciążonych ściankami? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 03.03.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 A kto z Was na spotkanie się wybiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 18.03.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Wiosna się zbliża i czas na wykończeniówkę w moim domu ,a ja w pracy... rano wstaję jeszcze przed 6.00, a gdy wracam synek mówi mi tylko dobranoc kiedy się zabiorę nie wiem, czasu na szukanie ekip też coraz mniej, a co u WAS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frydland 19.03.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 nie tylko ty masz mało czasu na wszystko - u mnie gorączka na całego - nasze dotychczasowe mieszkanie musimy opóścić do 15 kwietnia - a prace z płytkami ,kominkiem,wszystko jeszcze w toku.Mamy tego świadomość że wprowadzimy się jak młode małżeństwo na stan "zero"W czerwcu-lipcu planujemy ocieplenie,elewację ,itp... - jak sobie pomyślę to mi słabo,choć z drugiej strony nie mogę się doczekać kiedy tak już zamieszamy.Jeżeli wiesz coś na temat formalnośći związanych z odbiorem technicznym domu(gdzie i co załatwić najpierw a co potem) - to napisz pozdrowienia dla wszystkich wytrwałych - budujących w polskiej rzeczywistośći Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 24.03.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Docieplenie i tynkowanie moim zdaniem lepiej decydowanie robić wiosną lub późnym latem. Wtedy nie ma tak dużych różnic temperatur: dzień/noc. W jednym z ostatnich Muratorów jest opisane całe postępowanie przy odbiorze budynku....powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 28.03.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 witam wszystkich forumkowiczów w święta bardzo serdecznie - miło, że już jedziecie z koksem do przodu, ja zaczynam od jutra na dobre tj. zaczynam wylewkę ślepej posadzki i jadę z murami do góry. A potem się zobaczy. A propos - kiedy ma się odbyć spotkanie forumowiczów /data/ i gdzie /miejsce/ bo bardzo chętnie byśmy się spotkali. Budowniczy z Kalisza - na razie jestem na poziomie "0" ale jeśli chcesz zobaczyć to co jest, zapraszam. /kontakt 0608-679861/ Ja zmieniłem też materiał na ściany - wszedłem w Porotherm z Wienerbergera - 44 P+W bez docieplenia - jak się sprawdzi, okaże się. Pozdrovka dla wszystkich jackie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 29.03.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Spotkanie już się odbyło... szkoda, że się nie spotkaliśmy. 5 marca w Warszawie było super. Gdybym drugi raz budowal, to też na scianę jednowarstwową w technologii ciepłochronnej, bym postawił. Rownież pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 04.04.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 juz od 4 dni muruję mury, ale to jest radocha jak powstaje własne m-coś tam, jestem ciekaw jak inni, na razie pogoda superowa, majstry też dopisują, pozdrowienia dla wszyyyyyystkich budujących d53, oby kończyli i zamieszkali jak najszybciej, jak tylko zeskanuję negatywy na cd zaraz wrzucę małą historię foto naszej budowy na forumko. jackie z żonką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 07.04.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 http://www.onet.pl/_m/51c5599bfed5a72b13f9f68d40b8b8db.jpghttp://www.andrzejsroka.fot.pl/zdj_do_kolor/swieczka.jpghttp://info.onet.pl/_i/galeria1/0504/polacy/27.jpgpamiętajmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 08.04.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 co sądzicie o drugim wc przewidzianym w projekcie, bo moja 1/2 nie bardzo chce takiego rozwiązania, woli likwidacji wc i powiększyć w ten sposób garderobe. A poza tym gdzie umieszczacie tablicę elektryczną??? pozdrovka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 09.04.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 i jeszcze jedno, na czym podpieracie słupy podtrzymujące dach na tarasie i przed wejściem do budynku - czy są do tego celu specjalne tzw. stopy, buty lub jak to mówią marki i gdzie takie coś można nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 10.04.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 W moim przypadku z łazienką jest akurat odwrotnie: kosztem garderoby małego pokoju, powiększam ją tak aby zmieściła sie tam kabina natryskowa, bo nie widzę jej w łazience "głównej",a bez natrysku żyć nie chcę.Sprawa druga, o którą pytasz rozwiązują specjalne okucia-kotwy do nabycia w składach budowlanych w ksztzłcie litery u wykonane z profilu z nawierconymi otworami do póżniejszego skręcenia słupa (dałem po 4 śruby na słup) i długim dospawanym prętem do zamocowania w deskowaniu wypełnionym betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 10.04.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 serdeczne dzieki za porady, właśnie przez sobotę i niedzielę zrobiłem bez mała 350km /poznan, wrocław - praktiker, leroy-merlin, castorama, obi, nomi/ Stopki dostałem w OBI Wrocław, tak więc po kłopocie. Spędziłem też kilka godzin w necie szukając producenta tychże stópek, nie wyobrażajcie sobie, że tak łatwo znaleźć producenta - z reguły strony ich były nieczynne tak jak np. polecany w naszym projekcie producent BMF Simpson.pozdrovka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts