Gość JACKIE P 30.04.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 no co taka cisza??????????? ja już dzisiaj zawiesiłem wiechę, bardzo się cieszymy z tego powodu. Budowanie murów i położenie konstrukcji dachu trwało dokładnie 1 miesiąc od 30 marca do dnia dzisiejszego, czego życzę i Wam pozdrawiam 1-szo majowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 02.05.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Super tempo moje gratulacje!!! http://www.partypatrol.pl/zzzzzzzzz/galeria2/kurs.jpg Od środy zaraz po weekendzie wchodzi mi na budowę ekipa http://www.partypatrol.pl/zzzzzzzzz/galeria4/prev/zywiec-ball-prev.jpg i zaczynam wykończeniowkę. Czas pokaże jak szybko sobie poradzą, mam tylko nadzieję, że gdy moja żona we wrześniu urodzi drugiego "dzidziusia" to będę mógł zawieść ją prosto do nowego domu. Mam na to cztery miesiące, a licznik już bije... Co u pozostałych budujących? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 03.05.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 no to chłopie czeka Cię niezły sprint, ale i tak życzę Tobie abys jak najszybciej w spokojniaku przewinął młodemu pielesze, tuż przy kominku ................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 06.05.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Witam po raz pierwszy Przeczytałem całość - super. My jesteśmy dopiero na etapie - kupujemy działkę, wybieramy projekt (D 53;) ). Fakt że trochę jak tramwaj wygląda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 07.05.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 może i tramwaj, ale jakże funkcjonalny, wrażenie robi jak już większość tramwaju na przystanku stoi, hi hi hi hi pozdrovka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 10.05.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Enio witaj w klubie!!!Z tym tamwajem jest troszeczke racji bo dlugosc rynny ma ponad 20 metrow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 10.05.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 No mojej żonce ten "tramwaj" bardzo się podoba.Co prawda nie mamy jeszcze WZiZT - co może trochę nam namieszać.. Pozdrawiam Enio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 10.05.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 kochany enio!!!!!!!!! obyście tym tramwajem jak najszybciej dojechali do celu, tego życzę Wam ja jackie p z małżonką i zapewne reszta forumków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 22.05.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 no jak tam budowniczowie spokojniaka? my już kładziemy dachówkę i rynnujemy, a za chwile instalacje, tynki i okna.pozdrovka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 23.05.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 U mnie trwa dopiero załatwianie formalności związanych z działką A tak przy okazji - jak zamierzacie zorganizować kwestię garażu/wiaty ? Ze strony werandy - nie ciekawie - po co ogladać garaż, z drugiej strony..hmm.. ale ogródek mniejszy (inne strony u mnie odpadają, wąska działka). Pozdr.. Enio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 23.05.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 u nas jest tylko możliwość usytuowania garażu po lewej stronie budynku tj. gdy staniesz twarzą do tarasu, to po lewej stronie za wejściem do domu, równolegle do końcówki budynku, tak też mam zaplanowane. pozdrovka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 03.06.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Witajcie po długiej przerwie, na mojej budowie mam zaplanowane okna na 17 czerwca i do tego czasu mam zamiar rozłozyć elektrykę i co.a co u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 03.06.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 a u nas??????????????????? już mamy elektrykę i instalację wod-kan-co, a od poniedziałku ruszamy kolejno posadzki, tynk zewnętrzny i wewnętrzny pozdrovka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_bp 06.06.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Kto buduje taki ? chętnie bym go zobaczył na własne oczy, sam sie przymierzam, mieszkam w woj. lubelskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 06.06.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Witam po przerwie (przeprowadziłem się i nie mam jeszcze stałego łącza) Tak z ciekawości jaki rodzaj ogrzewania planujecie (pomieszczenie gospodarcze nie jest zbyt duże)? W "Naszym" projekcie martwi mnie też to iż komunikacja zajmuje tak dużą część domu kosztem mniejszych pokoi, co wy na to? Teraz mieszkam w mieszkaniu które również ma b.długie 2 przedpokoje, ma to swoje zalety (bo nie słychać co się dzieje w 2 części mieszkania), ale też i wadę - jw. Pozdrawiam i co nie którym gratuluję postępu prac Enio z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 06.06.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 To znowu ja.. przypomniało mi się .. Czy ktoś z Was nie buduje się, bądź widział taki domek (D 53) na śląsku? Chętnie bym go zobaczył Pozdrowionka Enio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 07.06.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 witam!!!!!!! wydaje mi się w chwili obecnej, że rozmiar /wymiary/ przedpokoju nie są wcale przesadzone, wylewam już posadzki i szczerze mogę powiedzieć, że te 1,50m szerokości jest w sam raz, już próbowaliśmy się przymierzać z przeprowadzką i analizując wymiary mebli, które mamy to naprawdę ten rozmiar to nie jest XXL - jest taki jak być powinien, fakt, że widać to dopiero jak masz coś na dachu, podzielony domek ściankami działowymi, trochę instalacji. Ale cóż odczucia bywaja bardzo subiektywne - jak zaczynaliśmy budować, to patrząc najpierw na wykopane fundamenty, wydawać by się mogło jaki to mały domek, po postawieniu ław fundamentowych i wylaniu ślepej posadzki to zdanie już się troche zmieniło, ale jeszcze odzywały się obawy, czy aby te 105m2 nie jest za mało. Dziś mogę powiedzieć, że wcale nie. Ten domek naprawdę nie jest mały. Sami zobaczycie. Bardzo gorąco pozdrawiam i życzę pogody ducha oraz niestrudzenia i niewyczerpania zapasów sił przy budowie "spokojniaka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 08.06.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Witam, Jackie P, dzięki Nasze założenia są proste - musi być bardzo tanio, i każdy musi mieć swój pokój. Wąski dom - tak, bo mamy wąską działkę (56*19 m). Ale ciągle mam wrażenie że pokój 9 m2 to troszkę za mało. Dlatego chętnie coś takiego zobaczę. Poza tym wydaje sie być bardzo funkcjonalny. Może ktoś jednak wybudował sie na śląsku ? Pozdr. Enio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 08.06.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Witam serdecznie!! To mój debiut na forum Muratora Wybieramy projekty i jak dotychczas 'spokojny' jest na tapecie na pierwszym miejscu - duża szansa, ze tak już zostanie Jeżeli mogę to chciałbym zapytać o strop - stosowanie wiązarów dachowych wystarcza do zamontowania ocieplenia i sufitu 'podwieszanego'? czy może ocieplacie całe połacie dachu? A może jednak jest jakiś strop? Druga sprawa - mik99 - czy mogłbyś przedstawić kosztorys stanu surowego - bardzo proszę Powodzenia życzę Pozdrawiam spokojnych Wanios PS. też chętnie zobaczyłbym taki domek na żywo w okolicach Katowic. Enio - czy budujesz na szkodach górniczych? - jakieś problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 09.06.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Hej Wanios, na razie jeszcze nie buduje (kupuje właśnie działkę). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts