mik99 13.06.2005 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Witajcie! Widzę że "Śląsk się buduje" ... i bardzo dobrze.Wanios ja docieplać będę tylko strop dokładnie tak jak jest w projekcie. Razem z odmkiem budowałem i teraz wykańczam garaż wolnostojący i koszty idą na dwa budynki równolegle wię ciężko jest oszacować sam dom, ale jest to kwota ok. 70.000 pln, myślę. Enio ogrzewanie w kuchni, salonie, łazienkach będzie podłogowe,a dalej planuję normalne grzejniki zasilane ze ściany od dołu. W piątek mam montaż okien i zaraz po nich zaczynam z tynkarzami w międzyczasie eletryka i hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 13.06.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Witam Bardzo podoba mi się, ze mocno uczestniczysz 'fizycznie' w budowie domu też chciałbym podobnie, lecz primo: nie wiem jak będzie z czasem, secundo: nie mam na dziś pojęcia o budowaniu Mik99 - pieniądze o których piszesz to za stan 'surowy otwarty' bez ocieplenia stropu? Możesz napisać jak szacujesz koszty do stanu 'zamieszkalnego'? Chodzi mi o dom, choć garaż też budowałbym i to na dwa auta. Jak dużą masz działkę, bo dom wbrew pozorom jest spory (długi), a do tego garaż... W każdym razie - powodzenia życzę!! Pozdrawiam Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 20.06.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Na mojej budowie:1. W piątek ekipa z Solida rozłożyła instatlacje pod alarm i monitoring.2. Hydraulicy rozłożyli kanalizację, rozprowadzili CO oraz ciepłai zimną wodę.3. A dziś i jutro panowie elektrycy kończą rozkładanie przewodów.4. Mam nadzieję, że pojawili się rówież dziś tynkarze zgodnie z umówionym terminem. Wanios: niebawem nawiąrzę to twojego zapytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 20.06.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 mik99 - powodzenia życzę i informuj o postępie prac, pls. Pozdrawiam Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darby 25.06.2005 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Witam serdecznie wszystkich "spokojnych budowniczych"!Od dłuższego czasu śledzę Wasze forum - przczytałem od deski do deski.Gratuluję wszystkim, którzy są w trakcie realizacji "spokojnego".Przyznam szczerze że w zeszłym tygodniu o mało nie zakupiliśmy tego projektu, bo od dłuższego czasu zdecydowanie prowadził w naszym rankingu. Na razie zrezygnowaliśmy bo chcemy zmienić w nim pare rzeczy i być może zrobimy nowy projekt ale na jego bazie. Bardzo chciałbym zobaczyć ten domek w trakcie realizacji - może to nas ostatecznie do niego przekona. Zdjęcia z waszych budów są imponujące. Szukam takiej inwestycji w centrum kraju, choć może najłatwiej byłoby udać się w okolice Warszawy. Widziałem, że "ojciec" tego forum mik99 chętnie zapraszał do podziwiania jego domku. Choć nie wiem czy wszyscy mogą liczyć na taką przychylność.Podziękowania dla mik99 za umożliwienie wszystkim zainteresowanym śledzenia tej inwestycji.Nawet jeśli w efekcie nie wybiorę tego projektu, będę śledził Wasze budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 26.06.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Wczoraj mieliśmy spotkanie grupy chotomowskiej u jednego z członków, a było super. http://foto.onet.pl/upload/34/58/_496838_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/26/17/_496835_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/23/16/_496840_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/5/95/_496842_n.jpg Na mojej budowie tynkarze zaczynają od poniedziałku, jednak dopiero. Najpierw będą impregnować ściany i zaczynać mają od garażu, potem dom. Myślę, że w tydzień się wyrobią. Potem mam w planie rozłożenie folii i ułożenie płyt styropianowych tak by od poniedziałku następnego tygodnia hydraulik rozłożył ogrzewanie podłogowe (w holach i łazienkach).Jak tylko skończy to wchodzi ekipa z miksokretem i robią jastrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopi 28.06.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Darby napisał: "Bardzo chciałbym zobaczyć ten domek w trakcie realizacji - może to nas ostatecznie do niego przekona. " Budujemy domek w okolicach Piotrkowa Trybunalskiego. Jest to przerobiony projekt D53. Są już mury i wieniec. Jeśli masz ochotę zobaczyć to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopi 28.06.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 to nasz domek http://eclsoft.no-ip.info/domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 28.06.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Witam! Lopi - czy dobudowaliście garaz przy domu? Ile (tak z ciekawości) kosztowało takie przerobienie (przez architekta)? Jeżeli możesz - podaj proszę tel - zadzwoniłbym w wygodnej dla Ciebie chwili z kilkoma pytaniami Pozdrawiam Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopi 28.06.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 tak budujemy garaż na dwa samochody tylko w drugim etapie. Garaż będzie połączony z domem przez kotłownie. Kotłownie mamy tzw brudną. Koszt projektu to 2900 i architekt załatwiał wszystkie dokumenty tzn. warunki zbudowy, uzgodnienie melioracyjne, wyłączenie z gruntów, uzgodnienie przyłącza wody i prądu, pozwolenie na budowę. Dodam, że na budowę zdecydowaliśmy się w lutym tego roku nie mając działki, a na dzień dzisiejszy czekamy na cieślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 29.06.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Witam! trochę się pogubiłem... kotłownie też dobudowujecie poza projektem 'gotowym' ? Czy jest to pierwsze pomieszczenie widoczne na tym foto? (pozwoliłem sobie wstawić link z Waszej www . http://eclsoft.no-ip.info/domek/wieniec/DSCF0229.html Przed tym pomieszczeniem będzie garaż ? A może przedstawicie na foto rzut domu ? Pozdrawiam Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopi 29.06.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 tak, kotłowania też jest dobudowana, tak, jest to pomieszczenie widoczne na zdjęciu i do niego doklejony będzie garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darby 30.06.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 lopi dobry człowieku już do ciebie gnam!!!W sobotę będę przejeżdżał koło Piotrkowa Tryb - właściwie to ciagle tam przejeżdżam.A ja tak się napaliłem na ten domek, że w poniedziałek odwiedziłem Chotomów i "spokojną budowę mika99. Słuchajcie jaki jest piękny ten dąb stojący koło tarasu. Idealnie komponyje się z domkiem i całą działką.Muszę przyznać, że po tejk wizycie żona zaczyna sie troche "łamać" i jest bliska decyzji o wyborze tego projektu. Koniecznie musimy zobaczyć zmiany jakie wprowadziłeś bo też mamy parę pomysłów, może już jakieś z nich zrealizowałeś. mik99 bardzo dziękujemy za umożliwienie obejrzenia Waszego domku i poświęcenie nam swojego, jakże przecież cennego teraz czasu. lopi nie pytam o szczegóły bo wierzę, że się niedługo zobaczymy. Pozdrawiam Was Spokojni Budowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 04.07.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopi 04.07.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 rzut parteru http://eclsoft.no-ip.info/domek/przekroje/rzut.parteru.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 06.07.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Witam, szybkie pytanko:muszę do WZiZT - podać wysokość domku, jaka jest w D 53 ? pozdr. Enio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopi 06.07.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 wysokość jest podana na stronie projektu http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=65, jest to 6 m w kalenicy, wysokość parteru to 2,75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 06.07.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Faktycznie;)ale - wielkie dzięki... (bazowałem na projekcie zamieszczonym w drukowanym muratorze;) ) Pozdr. Enio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 06.07.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 help, help, help - może mi ktoś doradzi /dokładnie opisze jak można dorzucić do postu fotki - krok po kroku, bo też chcielibyśmy się pochwalić tym co już wybudowaliśmy. pozdrovka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nie_spokojni 15.07.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Czesc! W przyszlym tygodniu skladamy wniosek o wydanie zezwolenia na budowe, oczywiscie nie moze byc inaczej - wybralismy SPOKOJNEGO!Spokojnie jeszcze w tym roku zaczniemy budowe. Jutro w spokoju samodzielnie wycinamy pare drzewek w naszym sadzie gdzie stanie SPOKOJNY Spokojnego likendu,Bacha i Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts