Enio 16.07.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Hej nie_spokojni..miło słyszeć że ktoś będzie tak blisko budował "Spokojnego".Chętnie się kiedyś wproszę poogladać.My na razie złożyliśmy wniosek o WZiZT..czyli daleka droga.. Pozdrawiam Enio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 19.07.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 hallllllooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czy ktoś mi podpowie jak moge umieścić foty z naszej budowy na forum, ale tak proszę od podszewki krok po kroku?????? przy okazji pozdrovki dla spokojnych i niespokojnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 20.07.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 hej.. ja sie postaram.. poszukałem za Ciebie http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=30921&highlight=zdj%EAcia+forum Pozdr.. czekamy na zdjęcia Enio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 21.07.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Mik, Lopi, inni spokojni (i nie spokojni) - jak postepy w budowie ?Co u Was, jakies problemy? PozdrawiamWanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 21.07.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 dzięki enio, postaram się coś zdziałać, przy okazji pozdrawiam i życze postępów na budowie.pozdrovka PS - chociaż dziś pogoda typowo angielska /deszcz, szaro ,ponuro, zimno, wietrznie/ dalej ciągniemy spokojnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopi 22.07.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Walczymy z papierkologią czyli składamy wniosek o kredyt. W połowie przyszłego tygodnia mają się pojawić na palcu belki stropowe i panowie którzy to położą na właściwym miejscu mam nadzieję. Przy okazji pytanie: co sądzicie o pokazaniu belek w pokoju dziennym i jadalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 23.07.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Przy okazji pytanie: co sądzicie o pokazaniu belek w pokoju dziennym i jadalni? Witam! Dla mnie bomba - bardzo podobaja mi sie drewniane sufity, a z belkami 'na wierzchu' to juz calkiem Powodzenia zycze! Pozdrawiam Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopi 27.07.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Dzięki Wanios Zamówiliśmy już specjalne belki tzn trochę grubsze i gładkie. Sufit między belkami bedzie z KG podobno tak wygląda najfajniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 01.08.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Witam! Brzmi super Ma to dodatkowo zaletę, że łączenia płyt g-k można ukryć nad belkami - zawsze to mniej potencjalnych miejsc do pękania gipsu na łączeniach. Informuj o postępach - może jakiś nowe foto ? Powodzenia! Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 01.08.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Na mojej budowie trwają prace związane z tynkami i pierwsze efekty widać, a i ekipa całkiem pozytywnie wypada (wrto było trochę poczekać), w sumie opóźnienie mam 6-cio tygodniowe, ale "...budowa to nie zawody pływackie...", pociesza mnie kochana żona. pozdrowienia dla budujcych i wypoczywajcych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 01.08.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 A tak w Ogóle to pozdrowienia dla naszego "spokojnego klubu" i życzenia takiej pogody kiedy temperatura 25 st. nie przekracza, bo ostatnio tj od 5 dni mam niemiłosierny upał w dzień i extremalnie silne burze w nocy. Korzyść z tego taka, że po tak silnych opadach mam wyczyszczone rynny ze śmieci jakie nagromadziły się tam od jesieni. Niebawem nowe fotki zamieścić mam zamiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 08.08.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Tynkarze dziś kończą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 11.08.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 a u nas już po tynkach zewnętrznych i wewnętrznych, mamy załozone okna, instalacje, dziś kopiemy studnię do podlewania zieleni, zaczynam ocieplenie stropu. pozdrovka dla wszystkich niespokojnych, jeszcze troszke cierpliwości i zdjątka trafią na forumek jeszcze raz pozdrovka i napierajcie do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 12.08.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 We wtorek rozliczyłem się z tynkarzami za robotę.Jestem bardzo zadowolony z jakości prac miło sobie na koniec pogawędziliśmy, to była super ekipa...w sumie z rachunkiem wyszło mi 21 pln za metr. Na przyszły poniedziałek mam zaplanowane rozkładanie folii, styropanu, układanie podłogówki, tak by w sobotę 27 sierpnia brydada z miksokretem mogła działać przy jastrychach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 12.08.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 no, widzę, że kolega też pogania - miło, miło. Życzę dalej takiego tempa, oby jak najlepiej i szybko szły wszystkie zaplanowane prace pozdrovka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 12.08.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 dzięki ile dajesz wełny na strop? jaki producent? po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 13.08.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 co prawda w projekcie jest warstwa 17cm, ale ja daję najpierw warstwę 20cm /URSA/ w cenie ok. 20zł/m2 pomiędzy wiązary, a potem w poprzek, aby zlikwidować ewentualne mostki termiczne, wełnę 5cm ISOVER /termomata/ w cenie ok. 5zł/m2. Wszystko to zawieszam na siatce /takiej jaką stosuje się przy oceipalniu styropianem - jest po prostu b. mocna, a potem daję jeszcze od spodu folię paroizolacyjną/Myślę, że to chyba będzie wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 13.08.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 wełnę w tej cenie kupowałem w sieci Leroy-Merlin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 13.08.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 ciekawe rozwiązaniepomyślę u siebie nad takim dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 13.08.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 wydaje mi się, że takie rozwiązanie jest najbardziej optymalnym /no może nie najtańszym/, ale przecież najwięcej ciepła ucieka przez źle wyizolowane stropy - sądzę, że warto teraz wydac więcej pieniędzy jednorazowo, niż potem to dokładac do rachunku za gaz. A wiadomo, że inwestycje dociepleniowe zwracają się w dwójnasób. pozdrawiam Jeżeli będziesz miał inne dylematy, pytaj, chętnie odpowiem jak robiłem to u siebie. Nie ukrywam, że cały czas wertuję wypowiedzi ekspertów muratora, konfrontując je z praktyką i opisami technicznymi używanych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts