Gość JACKIE P 27.08.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 eeeeeeeee przeginacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 07.09.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Nie wiem, dlaczego taki zastój... ale jestem. na mojej budowie:- łazienki się wykańczają (płytki, ceramika, wanna...)- kotłownia i podłogi już wyklejone,- ściany i sufity wygładzone, zagruntowane, pomalowane raz,- dogadany parkieciarz ma być jescze we wrześniu,- meble kuchenne mamy gotowe, ale montaż jeszcze trzy tygodnie,- na zewnątrz tynki, podbitka, rynny, schody, taras, wylewka w garażu,- gaz w końcu też nam podłączyli, Kiedy zdjęcia wkleję to... mam nadzieję, że również WAM się spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 07.09.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 witaj mik wśród żywych, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 08.09.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Ja również pozdrawiam, a jak znajdę chwilę to zdjęcia domku powklejam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 10.09.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Witajcie! Ciekawy jestem ilu z nas (forumowiczów) buduje spokojnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 10.09.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 sądzę że niezbyt wielu, gdyż jest to budynek głównie na wąską działkę, nie każdy lubi taką bryłę, my akurat tak, bo bardzo nam się podoba bryła typu bungalow i nie zamienilibyśmy na żadną inną. Obecnie po lekturze dostepnych projektów Muratora, nadal wybieram D53 SPOKOJNY. PS - mieszkamy od 03.06.2006r - jest suuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 11.09.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Ja, przeprowadzki, doczekać się nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 11.09.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 to fajny moment gdy lądujesz u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 13.09.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Teraz z kotłownią walczyć muszę. jaki masz kocioł?jakie grzejniki?czy podłogówkę w części domu zakładałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 13.09.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 cześć mik ! Ja mam założony kocioł viessmann vitopend 100 turbo z zamkniętą komorą spalania - sprawuje się fantastycznie, jak na razie bez problemów od 22 grudnia 2005r, grzejniki założyłem z KFA /krakowska fabryka armatur - akuminiowe z 15-letnią pisemną gwarancją/ jak na razie także bez uwag, do grzejników załozone termostaty z valvexa /polskie/, ja po prostu zaufałem polskim markom, nie zakładałem żadnej włoszczyzny, tylko rurki CO PEX-Al mam z US Metrixa, reszta w domu KFA, Valvex, poza piecem CO naturalnie, podłogówki nie zakładałem, mają znajomi i mogę tylko powiedzieć, że ma dużą bezwładność cieplną, długo się nagrzewa, jest dość duży rozrzut temperatur, tylko to jest fajne że grzeje w stópki. Ja mam tradycyjną podłogę z dębu - tradycyjne klepki dębowe gr.22mm x dł. 50cm x szer. 7cm z poza gatunku /sklep VOX-Vitar Biadki w cenie 19,50 zł/m2/ Jeżeli coś więcej - pytaj, chętnie odpowiem. PS - mieszkamy od 03 czerwca 2006r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 14.09.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 dziękuję Ci Stary, W temacie pieca: jestem przy Vaillancie. Parkiet jesionowy będę miał, ale mam pytanie:koszty chemii (kleje, lakiery) do parkietu; koszty położenia (cena parkieciarza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carmen to ja 18.09.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Kochani fanii domu D-53.Planuje budowe tego domu na wiosne 2007. Budowa w okolicy Poznania i mam pytanie ,czy jest ktos w tej okolicy kto wybudowal ten domek lub jest w trakcie budowy i chcialby na zywo pochwalic sie tym -cudem, porozmawiac o kosztach, doradzic.Jestem samotna mama i chcialabym wiedziec czy z moim stanem konta ,nie porywam sie jak z motyka na slonce. Pozdrawiam i mam nadzieje bywac na forum czesto. Carmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hector 20.09.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 w sobote przychodza fachowcy od dachow, pierwsza lopate wbilem 9 maja, tempo wiec takie sobie - srednie, moj SPOKOJNY jest podpiwniczony ma 74 m2 a parter ma 115 m2, koszt budowy jak do twej pory to okolo 55-60 tys zl. Mam zamiar zalozyc ogrzewanie i wykonczeniowke robic w zimie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 02.10.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Na mojej budowie.... pada deszc chyba nie przesadzę jak powiem zę od 6 tygodni, a po za tym 1. wszystkie płytki w hallu, wiatrołapie i wszędzie tam gdzie podłogówka czyli poza sypialniami mam ułożone 2. od godziny na kupionym wcześniej parkiecie jesionowym pracuje na Wiesław i za trzy dni będę miał parkietową podłogę w pokojach, ale dopiero po miesiącu cuklinowanie i lakierowanie 3. w srodę mają być na pomiarach magicy z Porty i może będziemy zamawiać drzwi. 4. kotłownia będzie z otwartą komorą spalania na kotle atmosferycznym, po przeliczeniu oszczędności zwróciłyby się w stosunku do kondensata po 9-11 latach, a wtedy no może 15 kocioł trzeba wymieniać. tyle u mnie a co u WAS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hector 04.10.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 mialem cholerny dylemat jakie okna wybrać, poczatkowo myslalem o PCV ale dopłata w wys. 20-30 % za kolor to skandal i zdzierstwo. W cenie drogich PCV mam drewniane w kolorze na jaki sie zdecydowalem czyli grafit, drzwi tez od tego samego producenta, dach i rynny tez beda w tym samym kolorze. Co do podłogi to w salonie dębowa deska lub szeroki parkiet w takijm staropolskim wzorze widzianym w pewnym podlaskim dworku. Od jakiegos czasu interesuje sie drewnem na podłogę, najtaniej jesyt kupowac u okolicznych chłopów (nie pytając skąd to mają) do rozważenia jest tez długa klejona deska dębowa, długość dowolna, grubość wystarczająca cena ok 140 zl za m2, kolega poleca parkiet brzozowy !!!!! po odpowiedniej obróbce ma niesamowity kolor, bez sęków, jednolity jasny, i wcale nie miekki jakby wydawalo sie na pierwszy rzut oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 08.10.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 ja też wybrałem w końcu opcję drewnianych okien - dostałem dobre okna urzedowskiego w cenie plastiku - mam 1,5 roku /galux/ i na razie ok, jestem z nich zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 09.10.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Mam opcję na wysokiej klasy parkiet: jesion/dąb w rozmiarach od 200 do 500 i grubości 22mm. chętnie WAM pomogę przy zakupie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 15.10.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 ZNOWU COŚ ZAMARŁO zapadliście w sen zimowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 19.10.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 hi mik !Wszystko gra, tylko czasu za mało, gonimy w piętkę, ale forum śledzimy. Nowa wiadomośc z muratora - będą pisac artykuł interwencyjny w sprawie f-my Urzędowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.ka 17.11.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Proszę was o opinie na temat tego projektu!http://www.twojprojekt.pl/projekty/spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts