Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D53 SPOKOJNY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 520
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nowe fotki z mojej działki w marcowym maraźmie.

http://foto.onet.pl/upload/20/74/_228438_n.jpg

Na zdjęciu widać ścianę garażu sąsiada.

Mój garaż ma stanąć w ostrej granicy obok, dzięki takiemu posunięciu zyskałem dobre 3m.

http://foto.onet.pl/upload/27/24/_228443_n.jpg

Zdjęcia zrobiła żona kolegi z tego samgo miejsca w kierunku południowym i drugie północnym, którym stanie nasz domek.

Podczas spotkania forumowuiczów skupionych wokół Chotomów Grupy.

Link do naszej mapki:http://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/map/map1/grupachotomow.html

pozdrowienia :wink:

O mało nie zemdlałam jak zobaczyłam to zdjecie- przepięknie. Uwielbiam góry i rower - naprawde super.

Wprawdzie jednak nie bedę budowała spokojnego, ale śledzę z sentymentu ten wątek. Dla nas ten projekt okazał sie za długi.

Ja również Hermanowi życzę szybciutkiego powrotu do zdrowia :D :D :D :D

mik99:

Dzięki za słowa otuchy i przyjaźni.

Powiedz proszę, skąd wziął się jakiś złośliwy wobec Ciebie wątek na Forum? Czytałem, ale nie odgadłem o co poszło.

Co do gór, to przecież większość życia spędziłem w Rabce!

Przeszedłem Tatry polskie wzdłuż i w poprzek. I większość słowackich. Byłem częstym gościem w Słowackim Raju. O Gorcach i Beskidach nie wspominając.

Chociaż rower z górami zupełnie mi się nie kojarzy.

Znam góry na wylot.

Niestety, nie zaimponujesz mi znajoością gór, mam złotą odznakę GOT, Od kiedy miałem 7 lat kajakuję. Zdobyłem wszystkie odznaki kajakowe. Byłem, chyba, na wszystkich spływach Tygodnia Dzikich Wód (Poprad i Dunajec) - impreza najważniejsza: MSKnD.

Lubię wodę. Uwielbiam wodę. W górach zostaje cała moja rodzina. mam dokąd wybrać się na ferie i wczasy.

Dziś miałem jeden z tych trudnych dni.

Rano pojechałem z Kasią i Frankiem do Centrum Zdrowia Dziecka na kolejną wizytę u okulisty dla wcześniaków.

I się zaczeło.... Podczas skręcania na parking samochodem nagle szarpnęło i stanął dęba. Obszedłem go dookoła. Nic. Wrzuciłem na luz samochód na bok, a żona z synkiem do szpitala. Po chwili zobaczyłem plamę oleju na ulicy i metalowe części z mojego focusa .

Mały po kolejnej już wizycie i szczególnie nieprzyjemnym badaniu ma zdrowe oczka i wykształconą siatkówkę - SUPER. Wiadomość tygdnia.

Do domu zholował, mnie znajomy. Teraz wiem, że mam skrzynię biegów do wymiany. Koszty naprawwy straszne. kilka tysięcy, będę szukał używanej.

Na razie dogadałem mechanika z ASO, który znając na wylot Forda mi zrobi to u siebie. Ale części jescze nie mam...

Kochani, jeśli macie znajomości w tej dziedzinie to proszę o pomoc.

• 2 weeks później...

Dziś podczas spaceru świątecznego wybrałem się z żoną do Skierd za Jabłonną, gdzie stoi wybudowany: Spokojniaczek (20km za Warszawą).

Poznaliśmy inwestorów, który okazali się niezmiernie miłymi i uprzejmumi ludzmi. Pokazali cały domek wewnątrz i opowiedzieli o budowie. Obecnie są na etapie wykończania stanu surowego zamkniętego, a intencją ich jest spędzenie świąt Bożegonarodznia we własnym domu.

Jak wywołam film z aparatu to postaram się zeskanować fotkę, jaką zrobiłem.

Wczoraj razem z zaprzyjaźnionym geodetą, wytyczliśmy budynki na mojej działce, wspólnie wyznaczylismy narożniki w zbiliśmy ławy drutowe. Mały ten domek mi się wydaje, ale....to tylko złudzenie.

Niech się mury pną do góry!

Pobiegałem trochę z lusterkiem i zdobyłem chyba odznakę geodety. :p