Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D53 SPOKOJNY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 520
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aguś Wrocław przewija się przez całe moje życie, Miasto na szlaku do gór: Karkonosze, cała Kotlina Kłodzka... kilkoro znajomych z Twojego miasta. z tego powodu trasę Warszawa- Wrocław przemierzałem nie raz na wiele róznych sposobów i nie jest to dystans nie dopokonania.

Jasne, chcieć to móc :) My na razie głównie nie możemy... uzyskać decyzji o warunkach :cry: Powód chyba znany ludziom w całej Polsce - brak planu :evil: Pozostaje nam kibicować sąsiadowi, żeby szybko był "pod dachem". Chyba nici z fundamentów jesienią... a czy to bardzo źle jeżeli stan 0 nie postoi kilka miesięcy, tylko od razu mury?

Postawiłem dziś z majsterm 2 merty komina, do którego później mam zamiar podłączyć kominek. Możecie mi wierzyć, że nie była to prosta sprawa, ale dająca ogromną satysfakcję. Zainteresowanych serdecznie zapraszam do siebie na budowę, chętnie podzielę się uwagami dotyczącymi fachowego (jak mi się zdaje) wykonastwa.

Hej mik99 wychodzi na to, że znów się wtracam ale wobec takich faktów nie mogę przejść spokojnie. Mianowicie mam działkę w Skierdach. CZY to podchodzi wg ciebie pod grupę chotomowską. Jeśli tak to miałbym w tobie mentora, bo zamierzam zacząć w tym roku. Spokojny miałem długo na uwadze ale w ostatecznym rozrachunku wygrał Bliski. Co ty na to ?

Obiecane fotki z mojej budowy:

http://foto.onet.pl/upload/34/87/_317344_n.jpg

Pod czujnym okiem kierownika budowy, majster ustawia cegły w kominie, do ktorego poźniej podłączać będę piec gazowy.

Na zdjęciu widać salon i zadeskowane nadproża okienne.

http://foto.onet.pl/upload/19/64/_317340_n.jpg

Minęły dwa dni i w sobotnie popołudnie na działce miałem kontrolę jakości: żona-Kasia i synek-Franek w tle wcześniej omawiany komin. I fundament pod drugi (kominkowy)

Teraz kominy mam już dwa i każdy ma powyżej 3m.