Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D53 SPOKOJNY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 520
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cisza, co WAS"spokojni" (maxymov, aguś, KIELBIK, hermansky, asia1997 ) ?

Na mojej budowie po lekkim przestoju: wyjazd do Holandii, sprawy urzędowe, wycieczki z synkiem do CZD (wizyty kontrolne) i brak rusztowań, dziś praca w rekach nam się paliła.

Po całym dniu mam połowę wieńca zaszalowanego, jak jutro pójdzie też tak dobrze to w środę będę zalewał. Jak obliczyłem potrzeba będzie 20 betoniarek(3m3).w czwartek czeka mnie rozszalowanie, ale też przyjadą fachowcy zamontować mi bramę do garażu. Jednym słowem kolejne elementy układanki trafiają na swoje miejsce...i dobrze bo niebawem Jesień.

U nas zmieniło sie wiele, nie będziemy budować osobnego domu, tylko dobudujemy około 90m do domu rodziców, jest o wiele taniej. Zabieramy im dwa pokoje, dobudujemy salon z kuchnią, łazienke, trzecią sypialnie. Będę też miała zejście do piwnicy ( dom rodziców jest podpiwniczony). Wejście będzie osobne i z innej strony, a salon z tarasem zupełnie na drugiej stronie ogrodu tak że intymność zapewniona. Nasza działka ma 3000 m2 wiec jest co dzielić.

Ale mik cały czas śledze Twoją budowe i podziwiam. Gratuluje pięknej żony i ślicznego synka. :) Staraj sie bo masz dla kogo :D . Pozdrawiam serdecznie

Wczoraj, ogromnym nakładem sił, zalewałem wieniec w domu. Pracowało nas w sumie trzech: majster, pomocnik i ja, który odpowiedzialny byłem za beton ( w sumie ukręciłem 37 betoniarek). Praca na samym laniem: zasypywanie kolejnych betoniarek, podawanie gotowego betonu na rusztowanie i dalej majster układał i zagęszczał mieszankę w deskowaniu, pochłonęła nas na 10h (bez przerwy!!!). Potem gdy już posprzątałem było ognisko i tradycyjna glaicha.

Niebawem fotki :wink:

Dziś sukcesem małym pochwalić się mogę, ponieważ cieśli do wiązarów zbijania pozyskać ni się udało. Traciłem już nadzieję, kiedy coraz to z nowymi kandytatami, rozmawiając do wniosku dochodziłem, że albo fachowcy i choć drodzy to dostępni od listopada, niestety, albo drudzy od ręki robotę wziąć mogacy, tylko cenę bez projektu oglądania mi podawali....

Teraz mam, jak mi się zdaje ekipę fachowców i specjalne podziękowania dla Alice z grupy kieruję. :p

Od dziś mam wyższą o kilkanascie dobrych cm. planowaną podłogę na gruncie. Przez niemal trzy dni nawiozłem do środka domu 20t piachu. Teraz czeka mnie wyrównanie i zagęszczenie całości. Mam też nadzieję, że uda mi się dogadać z hydraulikiem i sudnię do niedzieli odkręcić.

A co u WAS?

• 2 weeks później...
Od dziś mam wyższą o kilkanascie dobrych cm. planowaną podłogę na gruncie. Przez niemal trzy dni nawiozłem do środka domu 20t piachu. Teraz czeka mnie wyrównanie i zagęszczenie całości. Mam też nadzieję, że uda mi się dogadać z hydraulikiem i sudnię do niedzieli odkręcić.

A co u WAS?

Witam!Witam!Ja też buduję spokojny w Rybniku .Moim zdaniem to jedna z lepszych chat parterowych.

u mnie konstrukcja to gotowe kratownice zrobione w fabryce.bez żadnych problemów przywiezione w całości i osadzone na gotowo w dwa dni.na to dachówka braas typu podwójne "s"kolor brązowy,rynny marley brąz.całość to około 32000zł,z tym że dachówka kupiona jeszcze w marcu.

http://foto.onet.pl/upload/43/8/_344205_n.jpg