kraun 16.11.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Buduję domek Mały w parterze w sam raz dla rodziny 2+2. Myślę, zę dobrze byłoby się doświadczeniami podzielić, a i cene uwagi wymienić. Ja domek stawiam pod Warszawą w Chotomowskich Lasach. Jest też Kolega co pod Iławą taki sam buduje, kolejnych zapaleńców szukamy. Czy tam w Chotomowie to jest jeszcze jakaś ziemia i jak jest z prądem do tych wszystkich domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 22.11.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Działek wybór jest spory wybór, są z prądem oczywiście, ceny w okolicach 80 pln. W mojej okolicy wielu nowych się buduje i działek wolnych jeszcze zostało wiele... zapraszam na spacer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 25.11.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Wczoraj wywołałem film z aparatu i mam kilka zeskanowanych fotek z mojej budowy. Oto one. 1. Montaż dźwigarów: http://foto.onet.pl/upload/11/74/_373722_n.jpg 2. Odbiór więźby: http://foto.onet.pl/upload/13/20/_373721_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/33/30/_373723_n.jpg 3. Murowanie komina: http://foto.onet.pl/upload/44/58/_373724_n.jpg 4. Stan na dziś: http://foto.onet.pl/upload/4/8/_373720_n.jpg W całej Polsce pada śnieg, zima w pełni... a w centrum ani grama i sucho. Dobrze, bo dekarze się spóźniają, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 28.11.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 a mnie się akurat coś podziało z kompem i nie mogę zobaczyć twoich zdjęć!!! życzę szybkiego desantu dekarzy, bo my już ostrzymy narty pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 30.11.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 Na mazowieckiej nizinie ani śladu zimy, na szczęście.... Kurka, że też ci moi fachowcy się spóźniają, bo chciałem sezon budowlany zamknąć na ten rok, a i fotkami ze zrobionego dachu, się pochwalić. A na narty też mam ochotę... gdzie jeździcie najchętniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 30.11.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 z dzieckiem Krynica, bez dziecka Korbielówech, marzenia...idzie ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frydland 30.11.2004 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 ale tu dawno nie byłem !!! - witam i pozdrawiam wszystkich "spokojnych"Jestem pod wrwżeniem postępów prac na waszych budowach !!Ja również nie próżnowałem - stan na dziś to sórowiec zamknięty , z gotowym dachem i orynnowaniem , kanaliza ,woda, prad w środku.Jeśli chodzi o prąd to nawet położyłem kable w ściane .Oprócz tego mam już uruchomiony garaż obok spokojnego -tak że nie mam problemów z trzymaniem narzędzi itp.. - Pijam czasami nawet własnoręcznie zrobioną kawę. Do tego miejsca miałem sporo problemów z wykonawcą - który okazał się patałachem - i niestety zepsuł kilka spraw - które musiałem potem naprawiać. Podobnie było z dachem - mam dopiero go 2 miesiące - a miał być już w połowie lipca !! - ale grunt ze jest !!Jeżeli możecie to powiedzcie jak położycie podłogę - bo mam wiele koncepcji - i nie wiem co wybrać ;np styropian , wełna 10cm 8cm ? - nie mam pojęcia . Pozdrawiam [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 03.12.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 frydland: w temacie izloacji podłogi: ja dać mam zamiar fs20 10cm (dwa razy po 5). To rozwiązanie wydaje mi się najlepsze. Wczoraj miałem dekarzy (5 osób na dwa auta) pracowali od rana do wieczora i mam położoną folię paroprzepuszczalną i przybite łaty. Teraz kwestia kilku dni i wejdą na dobre, bo obiecują w tym roku skończyć...oby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 05.12.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Hej mik99. Podoba mi się wasz domek. Jeśli możecie odpowiedzieć to jestem ciekawa ile was ten "stan na dziś" spokojnego już kosztował? Zastanawiam się nad wyborem tego projektu.Jest narazie na mojej liście z kilkoma innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 06.12.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Andrzejka: miło mi... dziękuję. Koszty szacował będę, po zakończeniu prac dekarskich, mam wszystkie rachunki, więc nie będzie problemu. Przypomnij mi w styczniu. Projekt jest przemyślany i nie wymaga poważnych zmian adaptacyjnych, moim zdaniem, a jego ogromną zaletą (poza tym, że parterowy) jest drewniana konstrukcja stropu (czas, koszty, praca). Ja rozpatrywałem dom na 102 ma sąsiad z ulicy i przytulny też niedaleko zrealizowany, jednak to spokojny pasował najbardziej do potrzeb mojej rodziny i działki. polecam i zapraszam na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 06.12.2004 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Dzieki za odpowiedź. Napewno się przypomnę w styczniu. Chętnie bym odwiedziła waszą budowe, ale niestety za daleko. Dzięki. Trzymajcie się ciepło i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frydland 07.12.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 [/img]foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=18&id=31383&zid=380289&r=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frydland 07.12.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 nie opanuję chyba nigdy sztuki wstawiania fotek na forum - a tak bym chciał wam pokazac mojego przerobionego spokojniaczka pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuś 07.12.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 na zdjęciu które chcesz wstawić, prawym przyciskiem myszki wybierz właściwości i zaznacz adres obrazka a następiniewklej adres obrazka(prawym przyciskiem myszki - wklej) i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 08.12.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Andrzejka wybierzcie się kiedyś na wycieczkę weekendową. Serdecznie zapraszam, a nie jest tak daleko...Frydland więcej cierpliwości. Za drugim razem na pewno się uda. Zrób tak, jak Ewuś pisała i będzie O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.12.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Dzięki za miłe zaproszenie ale narazie bęę oglądać wasz domek na zdjęciach tu zamieszczonych- czekam na następne. To zdjęcie przedstawiające:4. Stan na dziś: http://foto.onet.pl/upload/4/8/_373720_n.jpg bardzo mi się podoba. Jak dla mnie dusza domu się pojawiła. A do tego jeszcze to piękne drzewo przy tarasie- myślę, że klon-czy się mylę-jakoś tak pasuje do całości. Pozdrawiam i życzę szybkich postępów prac na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 09.12.2004 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Drzewo obok domu to Dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 10.12.2004 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Pomyliłam się ale nie jestem znawcą drzew a raczej ich miłośnikiem. Nie dośyć,że drzewo to jeszcze dąb. Franek nie będzie miał problemu z żołędziami na jesienne ludki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frydland 11.12.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 http://foto.onet.pl/upload/43/94/_380285_s.jpg nie wieżę -chyba mi sie udało !!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frydland 11.12.2004 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 już widze że wszystkie zdjecia są w małej rozdzielczości - niestety robiłem wszystkie aparatem wbudowanym w telefon - więc chyba nie będzie to żadna rewelacja. ale pomimo tego postaram sie opublikować kilka z nich wraz z krótkim opisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts