modeno2 07.11.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Czy można przechowac panele podłogowe zapakowane fabrycznie na poddaszu domu stan surowy Poddasze folia i blacha Nie mam okien pozabijane folią i deskami Okryłem je steropianem i folią jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 07.11.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Czy można przechowac panele podłogowe zapakowane fabrycznie na poddaszu domu stan surowy Poddasze folia i blacha Nie mam okien pozabijane folią i deskami Okryłem je steropianem i folią jeszcze ? Absolutnie nie . Okresowa zmienność temperatury spowoduje wchłanianie wilgoci z otoczenia, co spowoduje nadmierne i nierównomierne spęcznienie poszczególnych elementów. Panele proponuję składować na palecie, w typowych warunkach mieszkaniowych lub w innych pomieszczeniach ogrzewanych ze średnią wilgotnością powietrza ok. 50% RH. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nofear 13.11.2010 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 ładnie byś sobie zniszczył te panele.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettyXY 23.06.2018 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 Witam, mam zamiar ułożyć panele w wyremontowanej sypialni, ale reszta mieszkania musi poczekać do przyszłego roku. Chciałabym kupić panele na cały metraż (46 m2), a resztę przechować, np. w piwnicy (w ostateczności w mieszkaniu). W związku z tym moje pytanie: czy można tak długo je przechowywać? Zależy mi, po prostu, na jednolitej podłodze w całym mieszkaniu. Proszę o pilną poradę.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmys 26.06.2018 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Panele trzeba przewieźć na budowę jak najpóźniej. Składowanie ich na zapas w warunkach zmiennej temperatury albo dużej/małej wilgotności nie ma żadnego sensu i można na tym tylko stracić. Zresztą każdy producent ma rozpisane warunki przechowywania paneli czy tam desek podłogowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gerreiro16 04.07.2018 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Dobrze żeby w pomieszczeniu nie było wilgoci. Na pewno na opakowaniu są instrukcje dotyczące przechowywania paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts