Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie!

Czy ktoś ma w planach budowe tego domu?

Projekt wydaje sie być ciekawy, prosta bryła i funkcjonalny rozkład.Bardzo prosze o opinie.

Pozdrawiam :)

Agata

Link do projektu - http://projekty.muratordom.pl/projekt_niezwykly,2032,1,.htm

Witam serdecznie,

Mi również podoba się ten projekt i bardzo poważnie zastanowiam się na jego budową. Faktycznie jest prosty funkcjonalny, ma fajny rozkład pomieszczeń (chociaż dół trochę chciałbym zmienić). Do tego jest to jeden z niewielu projektów przystosowanych dla 5-cio osobowej rodziny. To co mi w nim trochę przeszkadza to ciemna łazienka na dole oraz lukarny na dachu (wolałbym okna połaciowe, ale wtedy pokoje do góry robią się bardzo małe). Dodatkowym problemem jest to, że w lukarnach nie da się zamontować rolet zewnetrznych ze względu na tzw. jaskółki (trójkątne okna). Z koleji jeżeli z nich się zrezygnuje to nie wiem czy pomieszczenia nie bedą za ciemne jako że są to jedyne okna. W dwóch pokojach na poddaszu na środku są słupki konstrukcyjne co utrudnia trochę umeblowanie wnętrza. Na razie to tyle jeżeli chodzi o uwagi.

Pozdrawiam,

Damian:)

Dzięki Damian :)

Jeśli chodzi o zmiany to ja chciałabym pokój na dole zmienić na gabinet, a górna łazienke powiększyć.

Łazienka na dole rzeczywiście bez okna, ale jeśli chodzi o mnie to mi to pasuje.

Myśle że te lukarny dodają uroku no i właśnie doświetlają, więc też bym ich nie zmieniała.

No ale zdecydowana na 100% nie jestem co do tego projektu.

Pozdrowionka

Agata

• 7 years później...