bwojtek 10.11.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 jareko ... skoro to aż tak złe podparcie te Heico to prosze nam tu wszystkim nieuświadomionym uzasadnić: dlaczego nie podpory regulowane??? raz na zawsze wszyscy pozbędą sie watpliwości dlaczego nie kombinować i stawiac na profilach poszerzających zrób to dla innych - nie dla mnie.... Ależ te podpory to nie jest złe rozwiązanie! Nie załatwiają one jednak sprawy izolacji termicznej pod balkonem (trzeba zrobić późnej izolację np. styropianem) a jedynie sprawę podparcia. To tego mają spore luzy pomiędzy gwintowanym prętem a tulejką i dlatego nie sprawdzają się przy większych grubościach posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witekgo 10.11.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 jareko co masz na myli mowiac z glowa?? mozesz uzasadnic i wytlumaczc na co mam zwrocic uwage przy takim montazu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 10.11.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 http://www.okna-vista.pl/img/okno6prosty.gif http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSfuH4qcIC-cYlD4GBAJDq5ZJtFwcfE7DdoJegcmXjWdP3RShg&t=1&usg=__zMXeL4XSe1sBsTAbRY5K8T8gP-g= Nie jestem Jareko, ale może trochę podpowiem, najwyżej mnie poprawi. Coby założyć poszerzenie należy wyciągnąć cegły i wszystko inne od spodu, dlatego pewnie lepiej / mniejszy ciężar na kotwy boczne/ ściągnąć kwatery. Poszerzenia są przykręcane , więc należy dobrać odpowiedni wkręt który będzie miał odpowiednią długość, nie za długi . Nie może wyść z profila okna na dole. Między profilami powinna być uszczelka. Proponuję zrobić tak; kupić poszerzenie, kupić odpowiedni wkręt najlepiej z łebkiem na kluczyk zdemontować kwatery, Przewiercić wzmocnienie tak aby wkręt swobodnie przechodził, przystawić poszerzenie do okna i zaznaczyć miejsca przez wywiercone otwory, odstawić poszerzenie, wywiercić otwory w futrynie okna, od spodu, mniejszym wiertłem niż średnica wkręta, nakleić uszczelkę, do poszerzenia przykręcić od spodu kotwy, przystawić i przykręcić poszerzenie, sprawdzić ustawienia okna, podeprzeć na klinach , zamontować kotwy opiankować O czym zapomniałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 10.11.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 problem jest jeden - w 99% wypadków nie masz podejścia wiertarka by poszerzenie od dołu przykręcić a poza tym nie jest to wbrew pozorom potrzebne - inna jest sytuacja w trakcie transportu, można niechcący poszerzenie wypiąć z profilabierzesz zdejmujesz skrzydła by ich ciężar przy usunięciu cegieł nie obsunął w sposób niekontrolowany ościeżnicy (sama piana takiego ciężaru nie utrzyma przy dzisiejszych pakietach P-iles tam czy trzyszybowych)podkładasz poszerzenie pod ościeżnicębierzesz ścisk stolarski, dajesz podkładki by nie odkształcić trwale profila i skręcasz, często sam scisk wystarczy by poszerzenie wskoczyło w ościeżnicę w miejscu skręcania, tak zaczynasz od jednego boku, zostawiasz ten ścisk i bierzesz kolejny, jak wpięcie poszerzenia w ościeżnicę nastąpi pierwszy scisk przekładasz na miejsce gdzie nie wskoczył i tak dalej - 10-15 minut i poszerzenie zapięte i nawet nie musisz skręcać gdyż główne jego zadanie to zabezpieczyć przed osiadaniem a przy wylewce szanse na wypięcie zakotwionego wzmocnienia i piany są zerowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus86 24.11.2010 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 witam wklejam zdjecie poprawionego montazu prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 24.11.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Jeżeli łączniki ciesielskie są przykręcone do chudziaka i do poszerzenia to jest wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 24.11.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 ..wracając do podparcia okien balkonowych na podporach... jestem po -zrobiłem po swojemu-kolesie którzy montowali byli zadowoleni-kosztowało to wraz z ociepleniem 27 zł/okno - 8 dych = trzy okna balkonowe-jest sztywne i stabilne-luz między tuleją a śrubą - 0,5mm .. tak na oko:cool: czyli okno przy wylewce nie "wylezie" na zewnątrz http://img221.imageshack.us/img221/3250/dsc02701r.jpg http://img140.imageshack.us/img140/5809/dsc02663i.jpg http://img132.imageshack.us/img132/3097/dsc026860.jpg http://img89.imageshack.us/img89/118/dsc02705j.jpg jakieś opinie? cos spierdol#$ ? NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 25.11.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 No, no ślicznie. Może uruchomisz masową produkcję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 25.11.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 ..po co? żeby przestały sie sprzedawać drogie poszerzenia ?.. które i tak mozna przy montażu spier#$% ale ja tu nie jestem "zawodowcem" .... ino laikiem z poczuciem humoru.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lysyolo 01.02.2016 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Witam. Interesują mnie te twoje poszerzenia. Czy masz może jeszcze te zdjęcia? Linki nie są już aktywne. Jeśli tak to proszę prześlij mi to na maila.[email protected] Pozdrawiam serdecznie Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borys24so 01.06.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 ..po co? żeby przestały sie sprzedawać drogie poszerzenia ?.. które i tak mozna przy montażu spier#$% ale ja tu nie jestem "zawodowcem" .... ino laikiem z poczuciem humoru.. Możesz jeszcze raz umieścić zdjęcia tych poszerzeń lub przesłać na e-mail? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts