Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mruczkowa Chata - komentarzowe wsparcie budowlane

Recommended Posts

dziękować, dziękować :D

Hehe dobrze, że nie jesteś zaskoczona, bo właściwie to do tej pory jak pokazywałam ludzikom moje "drugie dziecko" to wyglądało to mniej więcej tak:

- oooo jaki piękniusi, milusi, śliczniusi, a jaka to rasa?

- no ymmm hmm Amstaff :D

- fuuujjj.. toż to pies morderca!

Pozdrawiam i ściskam ciepluchno, również kudłatą część rodziny, a właściwie to chyba powinnam sprecyzować, że piesa bo Mruczkowski też pewnie kudłaty gdzie nie gdzie ;) ;) ;)

a znam to znam, tylko nazwy się zmieniają:

- o jaki piękny chomiczek

- to nie chomiczek, to szczur

- aaaaa, fuj, obrzydlistwo!

:) a Mrukczy mało kudłaty, zaprzyjaźniony z golarką :) he he

• Odpowiedzi 658
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo fajnie tu u Ciebie. Tak bez zadęcia i epatowania kasą. Szybkiej przeprowadzki i dużo radości z domu życzę. Ania

oj tak, w sumie trudno epatować czymś, czego się nie ma :) ale dzięki, dzięki, epatowanie jest bardzo nie w Mruczkowym stylu :)

p.s. dziś rozmawiałam ze znajomym, przy którego budowie (z jego opowiadań, przesyconych kwotami w PLN i E) mój dom to ciasna drewutnia :)

nie lubimy takich :p

Mruczka, Mruczka, MRUUUUUCZKAAAA - no wez Ty przestań. Jest bliżej niż dalej, no i ile Ci zostało- miesiąc, góra dwa, jak się stanęło na mecie, to trzeba dobiec do startu a nie oddać walkowerem. Nie bądź marudą, weź psa, Mruczysława, jedźcie na wekend nad jezioro, do lasu na spacer, naładuj się i wracaj naładowana, bo trzeba skończyć to co zaczęłaś. Kawa, nie zając- nie ucieknie, będzie na tarasie we wrześniu, wtedy też jest piękna pogoda.

A poza tym kawa wypłukuje magnez i jest nie zdrowa :) Za to wysiłek fizyczny jest zdrowy :p

PS

Podłoga w mieszkaniu prosi o umycie, pranie prosi o żelazko, lodówka już nie prosi o żarcie, już sobie je sama hoduje. Szczury zaczęły polować na przygodne insekty a na kurzu można pisać palcem.

- podłoga niech się prosi - na gosci nie masz czasu, a Ty się juz do niej przyzwyczailas,

- ubrania się prasuje tuz przed nałozeniem- reszta moze lezec nie wyprasowana

- w lodówce najważniejsze jest światło, nie żarcie

- przynajmiej nie masz insektów,

- na kurzu mozesz napisac wyznanie miłosne Mruczysławowi

Głowa do góry - pomyśl, że inni mają ten sam los :lol:

E tam Mruczka Ty lepiej pomyśl że są tacy co nie mają jeszcze co wykańczać a bałagan w mieszkaniu mają dokładnie taki sam, dobrze że na jasnych meblach i podłogach tak kurzu nie widać :) o ciuchach wpychanych kolanem do szafy już nie wspominając

No chyba że chodzi o to że na brudnej podłodze futro ci się brudzi - no to rozumiem ból:)

MSU - już się nieco naładowałam, wzięłam dzień wolny od budowy, wyszorowałam podłogę, futra, lodówkę, zakupiłam środki żywności, wypucowałam łazienkę i zasiadłam z laptopem z poczuciem dzikiej satysfakcji perfekcyjnej pani domu :) Co też opary Domestosa robią z głową no..

Jeszcze zaplanuję jakiś weekend poza budową i całkiem naładuję akumulatorek :D

Póki co zbieram siły i wenę i inspiracje. Niedługo przedstawię Wam mały pokój :D

To może jeszcze ja. Mruczuniu, ja bym już bardzo chciała być w tym momencie, w którym Wy jesteście. Dom już stoi, wykończeniówka się robi. Teraz już ostatnia prosta do mety. Trzymam kciuki za naładowanie baterii i ostatni finisz.

PS. ja się dziś naładowałam na konikach ;) Nawet skakaliśmy coś malutkiego.

Pozdrawiam.