Zbigniew100 28.04.2011 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Śliczny piach. Nie za dużo ? Teraz tylko dobrze zagęścić i będzie OK. Może jeszcze podłącz wody przed zasypaniem wykopów ? Pamiętać o dopływie powietrza pod kominek. Przy wykonywaniu kanalizacji nie stosować kolan 90 stopni , jak już trzeba to 2 x 45 stopni. W garażu kratkę można podłączyć do deszczówki lub do studni chłonnej. Nie będzie zapachów, tam mało wody. W kotłowni odpływ dla skroplin z komina. Powodzenia. ps. Izolacja pionowa pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 28.04.2011 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Moose! ale mnie tu pośladki świerzbią jak w pracy siedzę bo TAM się robi, a ja TU siedzę, no to potruję troszkę... dla zdrowia Maciek - a co to za Bank jeśli można spytać? Zbigniew - wszystko w rękach ekipy... przynajmniej do 16:00 a tak na poważnie to mam nadzieję że o wszystkim pomyśleliśmy, przekażę ojcu gratulacje za dysperbit, rzeźbił to kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 28.04.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 eeee zalej fundamenty wodą, plaża już jest i wakacyjny interes kwitnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 28.04.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Można, DB. W sumie dali najlepszą ofertę, ale wymagali dwie taczki dokumentów. Chyba już mają wszystko bo nie dzwonią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 30.04.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Już widzę ,że piachu było dokładnie wyliczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 01.05.2011 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 a właśnie że nie dojechała jeszcze jedna ciężarówka. Taki to żarłoczny mam dom. Aż się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.05.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Moose! ale mnie tu pośladki świerzbią jak w pracy siedzę bo TAM się robi, a ja TU siedzę... Znam znam, nawet nie wiesz jak dobrze to uczucie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 06.06.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Witaj Myometis, ja na swoje fundamenty patrzyłam przez kilka dni i zastanawiałam się, gdzie nam się zmieszczą te wszystkie pomieszczenia i gdzie te wszystkie metry:o.Brałam projekt, liczyłam....aż dałam sobie spokój i czekam na ściany. Idziecie jak burza,życzę jeszcze więcej zapału. Będę podglądać. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 07.06.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Ta sprawa z Krise to ewidentnie sprawa dla policji i nie ma co się zastanawiać. Po dobroci nic nie wskóracie, a wizyta policji (albo nawet telefon) może tego gościa postawić do pionu. Mój znajomy tak miał i policjant przy nim zadzwonił do takiego krętacza. Na drugi dzień przywiózł pieniążki i jeszcze prosił na kolanach żeby wycofać zgłoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 09.06.2011 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 na szczęście dobrze się skończyło. Ruszamy dalej zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 09.06.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 No, no to już jest czym oko nacieszyć. Ja niestety mam teraz pauzę, bo fundamenty nabierają mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 10.06.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Hej Mruczki, jezdescie zajefajni i samoloty macie i bociany, full wypas:)PrzeczytałamJednymTchem bo sie zaczytałam:) Optymistyczne ahoj i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 10.06.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Jak już ściany widać to super uczucie:wave:. Tak to jest czasem niestety z tymi "okazjami" cenowymi:mad:, czasem lepiej trochę więcej zapłacić, a mieć zrobione solidnie i pewnie(jak to mówią oszczędny dwa razy płaci- choć to nie zawsze reguła). Najważniejsze, że wszystko załatwione pomyślnie, ściany się budują, zarys pomieszczeń widać. Teraz to już można wstępnie aranżować wnętrza w głowie:lol2:.Czekam na dalsze poczynania. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 15.06.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Oj, nic tak nie wkurza Inwestorek jak przestój na budowie i czekanie na...:mad:.Ale widocznie takie są tajniki sztuki budowlanej, jesteśmy malutkim elementem większego dzieła i cóż nam pozostaje:rolleyes:. Ja się trzymam( jak pijany płotu, tonący brzytwy) deklaracji SAMEGO SZEFA, że za 2 tygodnie przychodzą murować, no ale wcześniej doprowadzą do stanu właściwego fundamenty. Pozostaje nam wspierać się w naszym czekaniu, bo w grupie raźniej:D. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enterman 16.06.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 (edytowane) Widząc wasz, ślicznie rosnący domek, żal mi się robi, że ja rozpocznę najwcześniej w 2012. A co do ekip i czekania - generalnie powtarzają to wszyscy jak mantrę - budowa domu zszarga nerwy nawet najbardziej opanowanej ludzkiej istoty. Dlatego właśnie, chociaż jestem informatykiem bardzo poważnie rozważamy z żoną samodzielną budowę. Wiem - będzie się to ciągnąć jak krew z nosa, ale zobaczymy na ile wystarczy nam sił i nerwów. Jakiś czas temu znalazłem dość ciekawą technologię - thermomur. Generalnie styropianowe kształtki zalewane betonem i chyba się na nią zdecydujemy. W dzieciństwie bardzo lubiłem klocki lego i tak mi zostało Optimum byłoby samodzielne ułożenie ścian, położenie stropów (JS Sukiennik prawdopodobnie - bo również styropian) i elektryka przygotowana pod PLC Edytowane 16 Czerwca 2011 przez enterman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 23.06.2011 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 enterman, nie ważne informatyk czy mnich buddyjski, jak się chce to wszytsko można pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 23.06.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Hej Mruczki, przylazłam bo dawno mnie nie było. Ajć jak Mruczek pedancik to juz go lubie, bo ja tez non stop zamiatam:) Mam pytanko. Belki sa oparte na cegielkach, a jak oni tam wieniec wsadzili potem.Bo siedzimy z Michem i ni chu chu nie mozemy wykombinowac jak to zrobiliscie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 23.06.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 AAA i sie zaczytalismy w twoim dzienniku i musialam czytac Michowi na glos, normalnie przesada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 25.06.2011 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 cieszę się, mam nadzieję że już niedługo kolejne "odcinki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.06.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Mruczka piękne postępy - GRATULACJE Oraz życzenia najlepsze urodzinowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts