PusiaKssawery 22.08.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 rady miłych typu: "zachciało wam się budowy to teraz macie dwa lata wycięte z życiorysu". O tak! "Życzliwych Ci u nas dostatek" rozmaitego typu podpier.... laczy i tych co się cieszą jeśli się nie uda. Ciesze się, że Mruczki znowu na froncie - i czekam na kolejne relacje z budowy. Dzięki za przepiękny zachód Słońca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 23.08.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Mruczka olej życzliwych, trzymaj się i buduj wbrew wszystkiemu... BTW ja też mam ciągle pod górkę ale się staram nie poddawać... Pozdrawiam Oś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 24.08.2011 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 "kochaaana, w końcu się przeprowadzisz, zobaczysz Mruczusia, Ty tez masz taką chorobę...? Ja tak ciagle powtarzam na przekór, zwłaszcza jak mi ręce opadają z bezsił ( to juz powyzej 2m), ale cholera ciagle jakoś nie blizej. PS.Shopping znaczy sie udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 25.08.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witaj. Chciałbym się spytać o zbrojenie rdzeni ścian kolankowych na poddaszu. U mnie w projekcie jest łącznie 10 prętów fi12mm w każdym rdzeniu po 5 od wewnątrz ściany i po 5 od zewnątrz. U ciebie na fotkach widzę po 4 szt (2 na zewnątrz i 2 wewnątrz) Masz tak w projekcie czy jest to zmiana kierbuda lub projektanta adaptującego?Poza tym pozdrawiam serdecznie.Nasza budowa ciut w tyle, ale do zimy strop zaleję.ps. Fotki z budowy jakieś tam wrzuciłem już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 26.08.2011 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 odpowiem u ciebie w komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 30.08.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Mruczka to nie czapka jeno parasol ale wiem jak cieszy... Odnośnie schowka i łazienki przemyśl sobie... w końcu to TY będziesz tam mieszkać i z tych pomieszczeń korzystać... Pozdrawiam Oś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 02.09.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 oj widzę Mruczko droga, że przy robieniu zdjęć rzeczywiście spieszyliście się do domu, bo nawet pasów nie odpięłaś w aucie dawno do Ciebie nie zaglądałam, a tu TAAAAKIE postępy, oko cieszą maksymalnie ja wczoraj mlaskałam na swojej budowie tak bardzo, że chłopy miały ze mnie wielki ubaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 03.09.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 (edytowane) Helllo Mruczka.Odpowiadam na twoje pytanie odnosnie schowka:uważam że jest on niepotrzebny bo po drugiej stronie korytarza jest zajebista garderoba (wnęka przy scianie nośnej dzielącej korytarz od salonu).My będziemy mieli schody drewniane (dębowe) i dodatkowo mamy podwyższony strop nad garażem (patrz mój dziennik - rzuty) więc w tym miejscu przesuwamy sciankę od łazienki w kierunku wyjścia o 70-80cm a dokładniej do takiego miejsca tak aby było 1,7m pod schodami (wychodzi około 9 schodka od początku biegu - więc 1,35-1,45m od ścianki dzielącej korytarz od wiatrołapu - czyli 2,52-2,62m od ściany zewnętrznej domu bo wiatrołap mam zwężony do 105cm). Wynika z tego że łazienką będzie miała długość 2,50-2,60m i szerokośc 1,85m czyli 21cm od ościeżnicy drzwi pokoju na parterze. Planuję drzwi takie jak ma kolega Andy58 - umieszczone pod kątem 45' do ścian bocznych. Nasza łazienka będzie miała wysokość 2,73m bo takie wysokie mamy stropy. Jakie masz u siebie wysokie stropy nad parterem? Widzę stosunkowo niskie nadproża nad oknami. Mogę się mylić bo możesz mieć wysokie okna ale te 9 warstw pustaka ceramicznego - to jest 225cm jeśli pustaki mają 25cm. Proszę o odp odnośnie teojego stropu.Pytanie nr 2.Nie masz murowanych lukarn? będą całe z drewna i obrobione tynkirm ewentualnie drewnem? Widzę u Ciebie tylko konstrukcję drewnianą lukary. Edytowane 3 Września 2011 przez rkowal79 zapomniałem o coś spytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 04.09.2011 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 hellou, co do wnęki, nie stawialiśmy tam ściany, będzie chyba jedynie szafa, ale to w późniejszym etapie, nie chcemy zmniejszać powierzchni korytarza za bardzo. Tymczasem szafy/wnęki niet. łazienka ma zwykłe wejście od strony pokoju, schowek obok łazienki posłuży miejscem na rozdzielnię podłogówki. Łazienka na dole wyszła 180 x 180 cm, raczej wystarczy, jest większa niż teraz mamy w mieszkaniu, a nie planujemy jej zagracać zbytnio. Stropy mamy 2,72, czyli tak jak Ty, z tego co pamiętam okna mamy takie jak w projekcie, otwory uwzględniają kasety nadstawne (tylko na dole). Lukarny będą rzeczywiście drewniane: styropian, płyta OSB, wełna, regips. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 04.09.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Niezle serce:)Fajne zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 14.09.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 ...no ale ładny ten komin..to tak na pocieszenie z powodu tego znacznego uszczuplenia portfela...kurcze u nas też kasa leci jak woda, nie, nie kapie, leci wielkim strumieniem i najgorsze jest to, że nie da się kurka zakręcić!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.09.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Witaj Mruczka, Czyta to ktoś - ja, ale jak mam komentować, gdy płaczę ze śmiechu nad klawiaturą Jest bosko, budowanie w Waszym wykonaniu - cudowne. A depresja Ci na pewno nie grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.09.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 ps. czy ktoś to jeszcze czyta?? bo nikt nie komentuje ostatnio... Mruczka w deprechę wpadnie no... No przeca ja to czytam i to namietnie, tylko czasu komentowac nie mam, bo ten komin ciagle rozbieram i stawiam:cool: Babrze sie z nim jak baba A tak serio, to wykonujesz najgorsza robote z najgorszych - czyli podejmowanie decyzji...z czego, dlaczego, z kim. Mozna oszalec od decydowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 15.09.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Heh, chłop z domu baba do roboty:p.....skąd ja to znam...A przecież dom ekipa buduje, to co to za robota. A no najgorsza, bo ktoś musi decyzje podjąć(czyt.być potem pociąganym za odpowiedzialność jakby co:sick:). U mnie w domu jeszcze marudzą, że kto to widział, żeby baba się budową zajmowała. A no ten widział, co to wymyślił mojemu chłopu robotę wyjazdową. Z tym, że ja wykorzystuję telefonię komórkową, aby ewentualne późniejsze pociąganie za odpowiedzialność, podzielić na 2 osoby:D. No ale musiałam zgłębić wiedzę na temat foli paroprzepuszczalnych/wiatroszczelnych i czym się różni okno FTP od FTU:rolleyes: a małż tylko głową pokiwał. Myometis wszelkie trudy za pewne rekompensuje widok postępujących prac budowlano-dekarskich:). Pozdrawiam gorąco:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 15.09.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Mruczka... jezdem , czytam, podziwiam, kciuki trzymam i współczuję... konieczności podejmowania decyzji... bo... MAM TO SAMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 19.09.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Ty Mruczusia, nie wiesz czy pietro umiesz narysowac, ale psa na parterze to Ty potrafiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 20.09.2011 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Hihi, a bo pies był w elementach wyposażenia no to go wstawiłam, tam będzie miał legowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 22.09.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Ładnie sie ukrywacie, tzn wróć kryjecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 22.09.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 plan na najbliższy czas: siedzieć elektrykowi na głowie Mruczka, jak Ty mu tam siądziesz, to nie wiem czy postępy obaczysz jakoweś... MAM WĄTPLIWOŚCI... Gratuluję postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 25.09.2011 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 OŚ, myślisz, że mu ZASŁONIĘ WIDOK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts