tedew 08.11.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 witam, Połżyłem gładź szpachlową, i chciałbym teraz to zagruntować. W CASTORAMIE, poradzono mi abym użył gruntu CASTO, ale wolałbym ATLAS Uni-Grunt. - bo ATLAS to ATLAS a CASTO to CASTORAMA W związku z tym chciałbym się pradzić, który grunt będzie lepszy na gładzie po farby akrylowe ?? pozdr, tdw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 13.11.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 witam, Połżyłem gładź szpachlową, i chciałbym teraz to zagruntować. W CASTORAMIE, poradzono mi abym użył gruntu CASTO, ale wolałbym ATLAS Uni-Grunt. - bo ATLAS to ATLAS a CASTO to CASTORAMA W związku z tym chciałbym się pradzić, który grunt będzie lepszy na gładzie po farby akrylowe ?? pozdr, tdw Snieżka grunt Polecam to farba podkładowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 13.11.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 W związku z tym chciałbym się pradzić, który grunt będzie lepszy na gładzie po farby akrylowe ? Mnie natomiast poradzono pod farbę akrylową (elewacyjną) zastosować jako grunt tę samą farbę, tylko rozcieńczoną 1:1. I zadziałało. Wewnątrz natomiast w pomieszczeniach gospodarczych posłuchałem kogoś i zagruntowałem tynk cem.-wap. pod farbę "Jedynka" Unigruntem. Katastrofa!! Do dziś niektórych miejsc nie jestem w stanie pokryć tą farbą (ciągle schodzi "płatami"). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 13.11.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Ja tez polecam sniezke grunt. Tyle tylko,ze w okolicach Warszawy juz dwukrotnie spotkalem sie z "oszukana" farba. Mysle,ze na skladach dolewaja do niej wody i to sporo bo przy malowaniu strasznie chlapie. Na wiaderkach widac bylo ewidentne slady otwierania. Od tamtej pory do takich prac sam kupuje sniezke w zaprzyjaznionej hurtowni. Roznice widac od razu po otwarciu wiaderka - gestosc jest zupelnie inna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laguna71 16.11.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 witam polecam jak wyżej śnieżka robi fajną strukturę tylko dobry wałek z krótkim włosem i wszystko zabezpieczyć bo ciężko domyć od 5 lat stosuje tylko ten grunt klienci są zadowoleni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts