kucober 08.11.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witam Wylicytowałem działkę w przetargu z urzędu miasta (niecałe 80 000). Zakup mam zamiar sfinansować z kredytu hipotecznego (mam zamiar spłacić go w pół roku). Aby otrzymać kredyt muszę mieć mapkę i wypis z ewidencji, dokumenty te odbiera się w urzędzie powiatowym. Okazało się, że cały urząd powiatowy zaczął przenosić się do nowej lokalizacji i przez najbliższy tydzień- dwa tygodnie nie będzie możliwości wyciągnąć żadnych dokumentów (wszystko mają w kartonach, komputery nie podłączone). To jest jakiś żart, nie rozumiem jak można było tak zaplanować przeprowadzkę aby całkowicie odciąć ludzi od załatwiania swoich spraw. Oczywiście termin podpisania aktu notarialnego zbliża się nieubłaganie a ja przez przeprowadzkę mogę nie wyrobić się z kredytem. Macie jakieś porady co zrobić w takiej sytuacji? Dokumentować jakoś przestój w pracy urzędu aby dochodzić ewentualnego odszkodowania. Czy prawo reguluje jakoś tego typu sytuacje? Pozostaje mi wzięcie kredytu gotówkowego i jego późniejsza spłata po pół roku :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 09.11.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Przede wszystkim zgłoś do urzędu z którym będziesz podpisywał umowę notarialna o fakcie przeprowadzki ośrodka geodezji, zapewne ten fakt jest im dobrze wiadomy i powinni sami zaproponować inny termin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 09.11.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Dokładnie tak. Urząd też korzysta z ośrodka, poproś o przesunięcie podpisania aktu notarialnego, zresztą do aktu niezbędne są wypisy z ewidencji więc oni też nie dostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts