Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parkiet, podłoga - akacja parzona

dana1978

Recommended Posts

Witam,

Chciałabym położyć w swoim mieszkaniu podłogę drewnianą z akacji parzonej lub dębu interesuje mnie ciemniejszy kolor.

Czy ktoś z forumowiczów mógłby wstawić zdjęcia takich podłóg? Mogą być lakierowane lub olejowane bo nie jestem jeszcze zdecydowana.

Myślę o olejowanej ale przeraża mnie jej pielęgnacja.

Niestety zdjęć nie mam. Ale. Byliśmy bardzo zainteresowani akacją parzoną, ale z powodów "zewnętrznych" zmieniliśmy zdanie. Robimy dąb barwiony na kolor czekolady. Akacja miała być lakierowana, bo chcemy z lekkim połyskiem. Można taki efekt uzyskać robiąc podłogę woskowaną. Ma zalety zarówno lakierowanej (połysk), jak i olejowanej (ładne starzenie, łatwość regeneracji bez konieczności cyklinowania). Polecam.

Z jakiej firmy chcesz brać akację? Na priv może przesłać link do strony z "moją" podłogą, żeby nie było, że reklama :)

max dawaj link i się nie przejmuj, po to jest forum, żeby się dzielić informacjami, ja jakoś mało słyszałem o akacji, wątpie żeby to było dobre rozwiązanie, dąb na pewno super, Dana nie obawiaj się pielęgnacji podłogi olejowanej, chyba ze jesteś strasznym leniem ;) poczytaj sobie o pielęgnacji http://www.myfloor.pl/zrob-to-sam-pielegnacja-podlogi-olejowanej,199,artykul.html

nie wygląda na trudne, na tym portalu jest ogólnie wiele info o podłogach olejowanych, także na forum, moim zdaniem olejowane są super