photos 20.12.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 u nas rynek mocno opanowali deweloperzy...dla mnie jest super bo jak wejde z materialem to przewaznie na cale osiedle ale robocizna nie moze byc wysoka bo to po prostu nie przejdzie...zbyt duza konkurencja...a jednak dla mnie priorytetem jest material...Dekarze z kolei chcac miec zapewniona prace na wielu budowach bez przerwy godza sie na wiele nizsze stawki...tak to wyglada u mnie i o 300 zl moge tylko pomarzyc. Stad te wszystkie moje dywagacje odnosnie stawek za robocizne...a odpowiadajac na watpliwosci czy mnie na to stac...hmm moze stac, moze nie ale u mnie tyle to nie kosztuje wiec nie ma nad czym sie zastanawiac i nie mowcie mi ze mam tok myslenia rodem z komuny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 20.12.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 U dewelopera każdy wykonawca pracuje za pół darmo i to jeszcze pod presją podpisanej umowy, która zabezpiecza wyłącznie interes generalnego wykonawcy a nie chroni podwykonawcy. Potknąć się można bardzo łatwo i deweloper tylko na to czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.12.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 W tym roku robiłem poprawki w nowo-oddanym budynku. Lokatorzy nie mogli doprosić się dewelopera o poprawne obrobienie kominów. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 20.12.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 To ja się wypowiem od strony inwestora.Z własnego doświadczenia i relacji znajomych wiem,że po 97% wykonawców trzeba poprawiać.Extremalnie ciężko jest znaleźść ekipę nad ,którą nie trzeba stać i sprawdzać co chwilkę co robią, a raczej jak robią.Cena to druga rzecz.Wiedzę,że na forum jest moda na wybieranie najdroższych fachowców bo oni są najlepsi-takie panuje przeświadczenie.Jeżeli ktoś swoją pracę wykonuje rzetelnie to też tak należy go wynagradzać.Należy też dodać,że niektórym wykonawcą trochę się w ostatnim czasie po przewracało z tymi cenami w głowach i to nie polega dyskusji.Znam wykonawców,którzy nie mają drogich cen,a są mistrzami w swoim fachu.Pracy mają na 3 lata do przodu i nie przewraca im się od tego w głowie.Nie które osoby zamawiają u nich następne terminy,nie wiedząc co będą jeszcze robić.Panowie wykonawcy ceńcie się,ale w granicach rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 20.12.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 TiA święta racja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mistrz Jan i udało Ci się bo jakoś wątpię!!!!!!!!!!!!!(Krowa co dużo ryczy to mało mleka daje!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.12.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 (edytowane) "photos" to, że nie jesteś dekarzem to widać z Twoich wypowiedzi. Czy materiały pokryciowe też sprzedajesz za 1/3 wartości?! Czy wiesz co to damping? Współczuję firmom dekarskim, które muszą pracować za głodowe stawki. Pozdrawiam. Edytowane 20 Grudnia 2010 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.12.2010 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Do szanownych inwestorów,Jest wolny rynek i można wybrać kogo się chce nie rozumiem więc dlaczego pretensje do wykonawcy, że ma wygórowane stawki. Jak komuś nie pasują to trudno. Życzę trafnych wyborów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 21.12.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 ehh andrzej...ty zawsze wiesz najlepiej i pewnie z tym zejdziesz z tego swiata...ale najpier wybierzesz sobie trumne...bo ty przeciez znasz sie najlepiej...Damping...hmm czyzby chodzilo ci o zmowe cenowa czyli zawyzanie cen wsrod liderow rynku??...skoro masz klientow na takie ceny to moze zmowiliscie sie z reszta ekip...a sprzedawac to ja moge sobie po jakiej chce cenie...czy ktoremus z inwestorow to przeszkadza??? Watpie...Jesli nizsze stawki sa dla ciebie glodzeniem to jestes snobem...bo ekipa u mnie robi dwa dachy w miesiacu srednio po okolo 8-10 tys...jakos nie gloduja i nie wegetuja...a kupuja coraz lepsze sprzety i auta. Podejrzewam ze w swoje domy tez inwestuja...A moze nie?? Ja nie wiem...ale ty wiesz napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 21.12.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 W tym roku robiłem poprawki w nowo-oddanym budynku. Lokatorzy nie mogli doprosić się dewelopera o poprawne obrobienie kominów. Jan. no widzisz i sam potwierdzasz wersje, że wszystkie umowy to sobie można...bo chyba nie wątpisz, że z developerem wszystko było na umowie. a co druga rada to że trzeba legalnie z fakturą i umową bo to nas ochroni. prawda jest taka, że g... ochroni. papier to tylko złuda spokoju. jak przychodzi co do czego jest nic nie warty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 21.12.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Kamyczku , daruj sobie . To niskie. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 22.12.2010 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Nie ma co nerwować.Nie wątpliwie jest to temat rzeka. Jeżeli rzetelni wykonawcy,bo tylko o takich rozmawiamy by nie mieli kosmicznych czasami cen,nie byłoby zauważalnego nawet na tym forum zjawiska typu "tymi ręcami".Dużo inwestorów nie może znależść opowiedniego wykonawcy z realna (w jego odczuciu ceną za usługę) i wykonuje ją sam bez utraty jakości usługi.Do czego zmierzam.Dużo usług ma za wysoką cenę i inwestorzy wykonują ją sami bez problemu,oszczędzając mnóstwo kasy,której by w tym czasie nie zarobili. Panowie wykonacy.Jeżeli partaczycie swoją prace to =bezrobocie.Jeżeli wykonujecie perfekcyjnie swoją pracę,ale macie za wysokie stawki to = bezrobocie..Zgodziecie się ze mną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 22.12.2010 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Co do umowy,czy faktury to jak znajdziesz uczciwego wykowcę to i bez tego przyzna sie do błedu i naprawi go.Ten nie myli co nic nie robi - nie prawdaż?Natomiast inny podpisze umowę da fakturę i w razie reklamacji będzie się migał jak tylko bedzie mógł od naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 22.12.2010 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Kamyczku , daruj sobie . To niskie. Jan. Zabolało????????????????????Miałop zaboleć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 22.12.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Kamyk. Coś mi się zdaje , że masz problem . Idż do odpowiedniego lekarza. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent56 22.12.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Janie,Kamyk nie skorzysta z twojej rady bo musiał by odwiedzić co najmniej 33 lekarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 22.12.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Taka dyskusja nic nie wnosi do tematu Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent56 22.12.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Taka dyskusja nic nie wnosi do tematu Panowie Dla mnie jest to bardzo pouczająca dyskusja a zwłaszcza ciekawe są Twoje wypowiedzi.Będę je brał pod uwagę w kontaktach z inwestorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 22.12.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 "Panowie wykonacy.Jeżeli partaczycie swoją prace to =bezrobocie.Jeżeli wykonujecie perfekcyjnie swoją pracę,ale macie za wysokie stawki to = bezrobocie..Zgodziecie się ze mną?" Przeglądałem zdjęcia w twoim dzienniku. Na zdjęciach zauważyłem kilka błędów budowlanych. Nie będę tego komentował ponieważ to ty wyznaczyłeś jakość doborem wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 22.12.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Przeglądałem zdjęcia w twoim dzienniku. Na zdjęciach zauważyłem kilka błędów budowlanych. Nie będę tego komentował ponieważ to ty wyznaczyłeś jakość doborem wykonawców. nie zaglądałem do tego dziennika i nie wiem, jakie tam są błędy, ale... w mojej okolicy budują się obok siebie dwa domy. jeden mój, drugi sąsiada. kiedyś szef ekipy budowlanej od sąsiada wziął mnie na stronę i zaczął litanie jakie błędy zrobiła "moja" ekipa. kilka dni później szef "mojej" ekipy w ramach nauki dla mnie wytknął wszystkie błędy zrobione przez tamtych. obie firmy znane i sprawdzane na podstawie kilkunastu zrealizowanych, stojących chałup i zadowolonych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 22.12.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Weź pod uwagę że TiA prawdopodobnie też jest zadowolonym inwestorem i z pewnością poleci wykonawców dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts