T i A 19.01.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 W/g mojego doświadczenia 20-30 % inwestorów próbuje kombinować przy wypłacie. Dlatego po 1-2 dniach biorę 80% za wyk. pracę. Uzgadniam to wcześniej. Nie chce się na to zgodzić to rezygnuję . Jan. A ja już nie płacę jak robota nie skończona. Możliwa zaliczka ,ale nie większa od wykonanej pracy(50% wykonanej pracy).Z doświadczenia stanu surowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 04.02.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 P.s. Śmieszą mnie wypowiedzi typu : " 200 m2 zrobili przez 4 dni - jestem zadowolona . Ja też bym chciała, daj mi na nich namiary. " A potem płacz i przepraszanie na forum , że polecała. Jan. Panie Mistrzu - twierdzisz, że to niemożliwe, nierealne itd, aby wykonać porządnie dach w tyle dni? To co powiesz na mój dach (możesz zerknąć w dzienniku) zrobiony w niecałe 3 dni? 213m2 pokrycia. I jak wspomniałem, wieloletnio sprawdzona ekipa (robili u kilku moich dobrych znajomych) - baaaardzo ceniona w okolicy. Ich dachy stoją już od kilkunastu lat więc referencje wiarygodne, zajmują się tym bardzo długo. Nie obijają się na budowie! Organizację mieli perfekcyjną! Podzieleni byli na 4 ekipy i każdy, KAŻDY wiedział co ma robić. A ponadto - ileż oni dachów poprawiali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 04.02.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Twój dach jest dziecinnie prosty do pokrycia. Brak zbliżeń i szczegółów , żeby ocenić fachowość . Mimo zagrożenia zazdroszczę Ci rzeki blisko domu. ( ryby). Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 04.02.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Twój dach jest dziecinnie prosty do pokrycia. Dokładnie! I dlatego trzeba trochę ostrożniej z osądami wrzucającymi wszystkich do jednego garnka. Mimo zagrożenia zazdroszczę Ci rzeki blisko domu. To tylko pozorne zagrożenie (nierealne) . Wierz mi, gdybym nie był pewny w 200% że jest bezpiecznie - w życiu bym się nie podjął budowy na tej działce. A miałem do wyboru 3 działki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkobe 04.02.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Dokładnie! I dlatego trzeba trochę ostrożniej z osądami wrzucającymi wszystkich do jednego garnka. photos - co w moim doszku jest trudnego, zeby sie zastanawiac jak go wykonac?? cena adekwatna do trudnisc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kilervirago 05.02.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 40 zł za metr kw dachu na gotowo.To aktualna cena dobrego dekarza w zachodniej wilekopolsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deathgs 30.04.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 W warmińskim 13.000 za dachówkę i 10.000 za dach konstrukcję, dach 230m2 raczej nie prosty. Ale cena jakaś chora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.04.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 No faktycznie "chora" bo za dachówkę bardzo tanio a za więźbę trochę za drogo. Trudno to jednak ocenić nie widząc dachu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barszczu 30.04.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Dach jak na zdjęciach, właśnie skończony kosztował mnie w Podkarpackiem 11.000 (folia, łacenie, krycie, rynny i rury spustowe, 2 kominy, 2 okna dachowe). Z drugiej strony domu jest jedna dodatkowa ściana szczytowa, a więc dwa kosze). Czy to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 28.05.2011 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 wszystko jest względne - trzeba wyznaczyć sobie górny pułap cenowy, sprawdzić ekipę, zrobić wycenę i ew. próbować negocjować jeśli warunki wam nie pasują, szukacie dalej aż do skutku ja mam wycenę na 57zł/m2 (membrana, łaty, kontrłaty, obróbki 3 kominów, 2 ogniomurki, orynnowanie, 4 okna połaciowe; nie ma podbitek) wiem, że mogłabym znaleźć tańszą ekipę, ale już nie szukam - referencje robią swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentile 28.05.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Witam.Stary dom. Ile moze kosztować zdjęcie dachówki z dachu, demontaż starych łat, ułożenie nowych łat, folii, dachówki od nowa plus obróbki- wiatrownice, orynnowanie? Dom o powierrzchni ok 120m2, dwuspadowy dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 28.05.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 (edytowane) Też chciałbym sprzedać swoje auto wartości 20 tys za 40 albo 50 tys. I widząc że jest chętny dać mi taka kasę z całych sił przekonywałbym go że nie warto kupować innych podobnych rocznikowo i w wyposażeniu za 20 tys. To pojechałeś po bandzie... Nie porównuj ceny wykonania NOWEGO dachu do ceny jaką chciałbyś uzyskać za używany samochód...bo to dwie różne bajki. Jeżeli chcesz porównywać do ceny auta to napisz czy z taką samą ochotą kupiłbyś "nowe" auto z salonu którego cena byłaby niższa np o 50% od ceny tego samego auta faktycznie nowego. Nie wzbudziłoby żadnych "podejrzeń" dlaczego te ceny się tak drastycznie różnią??? W budownictwie rażące różnice w cenie wynikają głównie z: - nielegalnej działalności i nieopłacania podatków - braku jakiejkolwiek wiedzy technicznej 40 zł za metr kw dachu na gotowo.To aktualna cena dobrego dekarza w zachodniej wilekopolsce. Rozumiem że ta cena to cena brutto z wystawioną fakturą i gwarancją na wykonaną pracę? Edytowane 28 Maja 2011 przez zibik_eng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 28.05.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Nasz dach ma ok 200m2. Za robociznę płacimy 75zł/m2 w tym jest: roboty ciesielko dekarskie, obróbki blacharskie, montaż rynien, okien połaciowych.Województwo śląskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.05.2011 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Mój dach ma 1.000 m2 zapłaciłem 20,- za m2. Czy aby nie przepłaciłem bo nie mógłbym zasnąć z taką świadomością? No można mnożyć takie bezsensowne pytania czy wypowiedzi. Dach dachowi nie równy. Koszt wykonania dachu jest taki jaki zaproponuje wykonawca i nie znajdzie się tańszy. Jak ludzie nie maja co do garnka włożyć to wykonają to za pół darmo. Oczywiście nie mam nic do inwestorów bo to przecież naturalne, że szukają w miarę taniego wykonawcy. Współczuję wykonawcom, którzy z różnych przyczyn są zmuszeni do pracy za tak niskie stawki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magik Cz-wa 29.05.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 U mnie prosty dwuspadowy dach pow. 190 m, 3 okna dachowe.Koszt (więźba, deskowanie, folia, dachówka, rynny, 3 kominy) 9500 zł netto.Ekipa sprawdzona i polecona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 05.06.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Witam, szukam informacji kogo polecacie jeżeli chodzi o wieźbę dachową, ceny może nr telefonów na priva. Okolice śląska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 17.10.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 A 47000 PLN za 440 m2 (czyli 106 PLN za m2) dachu to dużo, czy normalnie... Więźba, deskowanie, papa, dachówka karpiówka w łuskę, dwa kominy, 12 okien połaciowych, dwa wole oka, obróbki blacharskie i rynny. Czyli cały dach od początku do końca - bez podbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.10.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Dość tanio. Przy takim dachu 140,- za 1 m2 nie byłoby drogo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 19.10.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Dzięki za słowa pocieszenia Cena niby robi wrażenie, ale fakt że jest kawał tego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.10.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 To jest taki normalny dach natomiast cenę robi krycie w łuskę (podwójne łacenie), dwa "wole oczka" wymagające bardzo dużej pracochłonności, te 12 okien też coś wnoszą. Dobry efekt osiągniesz gdy firma wykona Ci kosze, obróbki kominów, okien i ewentualnie ścian bocznych na "nokach". Życzę satysfakcji z dachu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts