owen79 08.11.2010 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witam mam wielki problem . Kupiliśmy niedawno dom w budowie i okazało się że góry wieniec ten pod dachem nie jest całkowicie wylany , tam gdzie nie jest wylany wieniec fachowcy przymonowali belke do pustaka i dach zaczyna jechać o dziwo zamiast dać np 4 kotwy na ścine dali jedną i to przykręconą do pustaka. I Mam takie pytanie czy można by było np . wylewac wieniec etapami np . wybić jeden pustak i pod niego zalewać betonem a jak zastygnie to dopiero go skręcac kotwami a jeśli tak czy do środka dawać jakieś zbrojenie jestem nowy na forum więc prosze o podpowiedzenie mi , nie wiem czy można na forum dodawać fotki jeśli tak to dodam je. Nie wiem czy dobrze myśle ale np. gdy wybił bym pustaka zalał te miejsce betonem i po zasygnieci skręcił od góry kotwami (musiał bym zdejowac pare dachówek) przewiercił bym belke wraz z wylanym wieńcem czy to by było dobre? a może po związaniu i dokręceni belki powinienem wybić następny pustak i dalej zalewać ? Czy np w tym wolnym miejscu dać jakieś zbrojenie? Naginać pręty na boki a gdy wszystko zastgnie to wybić następny pustak i w to miejce prostować zbrojenie i dalej zalewać. Prosze o doradzenie mi .I prosił bym napisac czym najlepiej wylewać taki wieniec. I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 10.11.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Strasznie zawile napisane. Zaproś na budowę kierownika budowy i z nim pogadaj, na forum raczej tego nie załatwisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 17.11.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Daj te fotki lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 17.11.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Chyba jestem w stanie sobie to wyobrazić. Ale dolewanie do istniejącego betonu jest dość kłopotliwe. Wchodza tu w rachubę kleje do napraw betonu. Sika ma dość duży wybór w tej dziedzinie. Czy z dachem się coś dzieje?jaka jest konstrukcja dachu? Poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts