Gość ar 19.02.2004 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Czy można przykręcić regips bezpośrednio do krokwi czy trzeba użyć stelażu ? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 19.02.2004 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 do płatwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DLPOAKS 19.02.2004 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Odradzam. Na 100% będzie pękać. Zastosuj stelaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk79081 19.02.2004 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Mam kolegę który przykręcił bezpośrednio do drewna! Już popękał. Drewno zawsze będzie pracowało, i ryzyko pękania jest ogromne, jeżeli wykonasz stelaż to gwarancji że nie popęka nie ma, ale stelaż pozwala w małym stopniu na pracę płyt. Stosuj tylko wieszaki do poddaszy, niektórzy kręcą profile za pomocą "ES-ów" a to tak jak przykręcone do drewna, całość sztywna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sorysat 20.02.2004 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 może ktoś mi wyjaśni ,jeżeli zastosuję profile metalowe to jak później przymocuę do nich folię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 20.02.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 stelaż bezwzględnie! Do mocowania folii do stelaża, może nie idealnie, ale nadaje się dobra taśma dwustronna. Zrobiłem tak u siebie i jest o.k. Nie można tylko stosować przesadnie małych kawałków tej taśmy (mocujemy punktowo) bo folia lekka nie jest. Aha, a stelaż koniecznie ruchomy tzn. na takich uchwytach, dzięki którym profile mogą się po nich przesuwać. Rozwiązanie wg mnie idealne - płyta nie pęka, a z drugiej strony jest zupełnie cicho, bo te ruchy są minimalne.Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 20.02.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 nie do płatwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość PL 20.02.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Mam strych adaptowany na mieszkanie. Płyty wiszą tam na konstrukcji drewnianej przykręconej do krokwi.Rzecz w tym, że nie musi to być stelarz z profili metalowych, może być z łat drewnianych. Musi natomiast tworzyć pewną cąłość trochę niezależną od konstrukcji dachu.Nie popękał przez 8 lat.Mimo to polecam jak inni profile metalowe. PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 20.02.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Mam kolegę który przykręcił bezpośrednio do drewna! Już popękał. Drewno zawsze będzie pracowało, i ryzyko pękania jest ogromne, jeżeli wykonasz stelaż to gwarancji że nie popęka nie ma, ale stelaż pozwala w małym stopniu na pracę płyt. Stosuj tylko wieszaki do poddaszy, niektórzy kręcą profile za pomocą "ES-ów" a to tak jak przykręcone do drewna, całość sztywna! Jak wyglądają wieszaki do poddaszy a jak ESy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 20.02.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Już wiem jak wyglądają. Ale nasuwa mi się pytanie.Jak zamocować szyny na poddaszu do krokwi za pomocą wieszaków i przy tym wyregulować płaszczyznę płyt?W przypadku ESów jest to proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość PL 20.02.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Pewnie masz na myśli skos. Przykręcasz do skrajnej krokwi dwa wieszaki w skrajnych punmktach. Rozciągasz pomiędzy nimi żyłkę. Do żyłki przykręcasz resztę. To samo robisz po drugiej stronie pomieszczenia.Potem pomiędzy wieszakami w tej samej lini przeciagasz żyłkę. Po ich najdalej wysyniętej częśći. Moje miały w tym miejscu lekkie nacięcie, było łatwiej. Przykręcasz do kolejnych krokwi ustawiając do sznurke. Wszystko. PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 20.02.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Czy ten wieszak to taki ja na tej stronie?http://www.rigips.com.pl/poland/prodsys/ktech/47004.pdf czy może taki:http://www.rigips.com.pl/poland/prodsys/ktech/47003.pdf a może jeszcze inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 20.02.2004 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Wieszaki 47004. Takie używałem. Długie. Bo są i krótkie.Powinno się przykręcać wkrętami, ale potem się okazało, że przybijali też dranie papiakami.Wełnę trzeba podwiesić przy pomocy specjalnego białego sznurka z tworzywa, które się mało rozciąga. Nie wolno drutem, nawet ocynkowanym. Przerdzewieje i wełna wybrzuszy nam płyty G-K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts