Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kolejne media są odzyskiwane przez słuszne siły.

szopen

Recommended Posts

http://wpolityce.pl/view/3607/Polityczny_watek_wojny_o__Rzeczpospolita____We_wniosku_to_jest_jasno_powiedziane_.

We wniosku jasno jest powiedziane, że jednym z powodów próby rozwiązania spółki przez stronę rządową jest niewłaściwa linia polityczna gazety. Reprezentowana przez Macieja Łętowskiego strona stawia kierownictwu gazety zarzuty politycznego zaangażowania "Rz" (choć nie podaje żadnych dowodów), zwraca uwagę na krytycyzm wobec obecnej władzy, wprost niemal domaga się zaniechania publikacji mogących zaszkodzić rządowi. O tyle to dziwne, że konserwatywno-liberalny charakter gazety jest zapisany w jej statucie, a domaganie się skupienia wyłącznie na sprawach ekonomicznych oznacza koniec opiniotwórczości tytułu.

Czekam etatowych obrońców PO na okrzyki radości, że kolejna gazeta zostanie odebrana wrednym PiSowcom.

http://wpolityce.pl/view/3607/Polityczny_watek_wojny_o__Rzeczpospolita____We_wniosku_to_jest_jasno_powiedziane_.

Czekam etatowych obrońców PO na okrzyki radości, że kolejna gazeta zostanie odebrana wrednym PiSowcom.

"...konserwatywno-liberalny charakter gazety jest zapisany w jej statucie,..."

Tu masz odpowiedź. Konserwatywno-liberalny a nie socjalistyczno-katolicki jak PiS.

Problem w tym, że gazeta a raczej wydawnictwo należy w części [49%] do spółki skarbu państwa. Dlatego minister skarbu chciałby mieć na nią wpływ polityczny. czysta aberracja. Miałoby to wyglądać jak w gminach, gdzie prawie każdy wójt czy burmistrz ma swoją tubę medialną służącą do wychwalania jego "osiągnięć". Sprywatyzować do końca i wara politykom od wszelkich wydawnictw.

K.

"...konserwatywno-liberalny charakter gazety jest zapisany w jej statucie,..."

Tu masz odpowiedź. Konserwatywno-liberalny a nie socjalistyczno-katolicki jak PiS.

Tyle tylko, że RP ma konserwatywno-liberalny charakter. Rzepa, wbrew popiskiwaniom GW, nie jest organem PiSowcow. Ostro tam czasami na PiS na jezdzaja, uzyczaja lamów ludziom z PO, PiS, a nawet z SLD. Perm, czy Pan czytuje Rzepę?

Tyle tylko, że RP ma konserwatywno-liberalny charakter. Rzepa, wbrew popiskiwaniom GW, nie jest organem PiSowcow. Ostro tam czasami na PiS na jezdzaja, uzyczaja lamów ludziom z PO, PiS, a nawet z SLD. Perm, czy Pan czytuje Rzepę?

Nie, nie czytuję. Innych podobnych też zresztą nie. Nie dlatego że nie chcę ale nie mam czasu. Co do Rzeczpospolitej toj akoś miesiąc temu czytałem w internecie spory fragment o Kaczyńskim. Był wprawdzie krytyczny ale ja się zupełnie nie mogę zgodzić z ich argumentacją. Patriota który z rozpaczy i troski o ukochaną Polskę nie bardzo czasem wie co robi - takie mniej więcej było przesłanie tego tekstu. No cóż, zmuszę się i poczytam by wiedzieć o czym piszę.